Celebritu lze udělat i z obyčejného jezevčíka, stačí být trochu kutil

  0:05aktualizováno  0:05
Crusoe je krásný černý hladkosrstý jezevčík s pálením, který je středem pozornosti nejen pro své majitele. Ti mu v Americe vybudovali image internetové celebrity s vlastním webem i facebookovým profilem, které už několik let plní jeho stylizovanými fotografiemi a videi.

Malý pes s velkým egem, říká se o jezevčících. Tomuhle krasavci vyšli majitelé v tomto směru maximálně vstříc. Pokud má narcistické sklony, může být Crusoe spokojený, protože image dokonalého psího krasavce mu hlídají dokonale.

Fotogalerie

Kostýmů na míru má nepočítaně a na fotkách i videích to vypadá, že si svůj život psí celebrity opravdu užívá. I když z toho mohou být mnozí v rozpacích, či to dokonce považovat za trápení zvířete, Crusoe má tu nejlepší možnou péči a rozmanitý denní program. Pozornost majitelů mu na rozdíl od mnohých jiných psů rozhodně nechybí.

Fanoušky umí nadchnout a udržet si jejich pozornost. Dokonce se pustil i do oblíbených kuchařských videí a vlastních receptů, což mu již v roce 2013 přineslo titul Winner of the Best Pet Blog of 2013 a rozjelo to jeho kariéru profesionální celebrity s vlastním e-shopem. A jeho šikovné majitele to pěkně zapřáhlo.

Nelze jim upřít řadu vtipných nápadů a kutilské zručnosti. Ať se to týká výroby miniaturních modelů aut, lodí či rybářského prutu padnoucího do pacek malého psa. Nebo šití psích kostýmů, kterých má Crusoe nepočítaně, a to se občas k pózování na fotografiích či k natáčení videa přidá i jeho nevlastní bratr Oakley.

Některé z oblíbených kostýmů pak Crusoe nabízí zájemcům už po sedmi dolarech, za deset se dá pořídit knížka zachycující jeho dobrodružství. Právě teď ji Crusoe se svými majiteli představuje na šňůře po Kanadě. Knížku, kterou New York Times označily za bestseller, zájemcům podepisuje vlastní packou.

Autor:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

KVÍZ: Otestujte se, co víte o jarní přírodě v Česku

Co víte o naší jarní přírodě? Úplně postačí, pokud se v ní umíte chovat. Víte...

Nemusíte být zrovna kovaní zoologové nebo odborníci přes tuzemskou flóru, nikdy ovšem nevíte, kdy se vám může vědění o...

Další z rubriky

Piják lužní nemusí být pro vašeho psa zkázou. Dejte mu žvýkací tablety

Typickým znakem pijáka lužního je pestrý štítek. Nebezpečný je hlavně pro psy,...

Toto zvláštní klíště bylo dosud u nás exotikou, většinou si ho přivezli lidé spíš z dovolené. Jelikož už se v poslední...

Na aukci poštovních holubů se šampion prodal za 32 milionů korun

Na aukci poštovních holubů v Belgii padl rekord, když se opeřený šampion...

Na aukci poštovních holubů v Belgii padl tento víkend rekord, když se jeden z nabízených opeřených šampionů prodal za...

Mladí manželé poskytli návod, jak se nechat terorizovat vlastní kočkou

Číča umí dát nelibost jasně najevo domácím i návštěvám.

„Bydlíme u své kočky,“ tak by klidně mohli začít své vyprávění mladí manželé Anička s Honzou. Zhruba desetiletá...

Najdete na iDNES.cz