OBRAZEM: Houbová smršť od Brd přes Vysočinu až po Ostravsko

aktualizováno 
V pátek jsme vás vyzvali, ať posíláte obrázky vašich houbařských úlovků. Vaše dokumentace ukazuje, že podzimní sezona skutečně začala a téměř nikdo nepřichází z lesa s prázdnou. Formulář pro vložení vašich příspěvků najdete uvnitř článku.

Houby neznamená jen sbírat, ale v lese je dobré se chovat tak, aby se nepoškodilo podhoubí a neničila se příroda. Kompletní manuál, jak si správně poradit se sběrem hub, najdete zde

Fotogalerie

Kdo si není jistý tím, co našel, může se poradit s naším atlasem hub

A pokud do svých příspěvků napíšete, jak jste s houbami naložili, případně přidali váš oblíbený recept na houbový pokrm, bude to určitě inspirací i pro další čtenáře a nadšené sběrače. 

Formulář bude fungovat až do 20. září a vaše úlovky budeme průběžně zveřejňovat.

Zde vkládejte vaše fotografie

Ukažte, jaké jste měli štěstí při houbaření. Nejlepší fotografie zveřejníme. Nechceme po vás, abyste ukazovali vaše „tajná místečka“, ale budeme rádi, pokud do formuláře přidáte alespoň přibližnou lokalitu a popis druhů hub, které jste našli. A pokud uvedete i popis toho, jak s nimi naložíte, bude to úplně nejlepší. Klidně přidejte i oblíbený recept na pokrm s houbami. Pro přidání fotky a popisu klikněte zde.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

Nejčtenější

Pivo si vaří v paneláku a královsky se baví. Domácích vařičů přibývá

Ochutnávka – asi nejzajímavější fáze domácího vaření.

Staletá tradice českého pivaření má nový fenomén. Stále víc lidí se baví samovýrobou a experimentováním s nekonečným...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Česku hrozí první mrazíky. Připravte se a zachraňte úrodu ze zahrádky

O zeleninu na zahrádce musíte řádně pečovat.

Letos hrozí podle meteorologů přízemní mrazíky poněkud dříve. Některé druhy zeleniny však ještě nestačily pořádně...

Sezona dýní je tady. Vyznáte se v nich a umíte je zpracovat v kuchyni?

Máslová dýně

Dýně jsou k dostání všude, stačí po nich jen sáhnout. Jak však poznat na první pohled ty nejchutnější? dokážete...

Nejlepší bio pochoutka roku je sušené maso. Je od mlsné kozy

Barbora Filípek Spitzová na své farmě

Na zemědělskou tradici svého otce i dědy Barbora Filípek Spitzová navázala teprve před čtyřmi lety, ale už nyní se jí...

Další z rubriky

OBRAZEM: Houbaři poslali poslední úlovky, našli vzácný květnatec Archerův

Poslali jste houbařské úlovky, které se v posledních dnech podařilo najít v...

Poslali jste houbařské úlovky, které se v posledních dnech podařilo najít v lesích Česka. Byly to nejen klasické hřiby...

Pochlubte se svými houbařskými úlovky. Nejlepší fotografie ukážeme

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Skupiny na sociálních sítích, které sdružují vášnivé houbaře, po suchých měsících zažívají nával fotografií mapujících...

Penízovka, hlíva i ucháč. Houby začínají vystrkovat růžky

Hlíva ústřičná

Amatérští houbaři i mykologičtí odborníci už si začali užívat sezonu jarních hub. A taková penízovka nebo hlíva nejen...

Že se po houbách nesmí pít alkohol? To je mýtus, říká expert

Marek Hanza pracuje jako nutriční terapeut v FN Plzeň.

Není mnoho expertů na výživu, kteří se zároveň vyznají v houbách a navíc se vzdělávají v kuchařském umění. Marek Hanza...

Testujeme barefoot boty: Jsou opravdu pohodlné, nebo z nich bolí nohy?
Testujeme barefoot boty: Jsou opravdu pohodlné, nebo z nich bolí nohy?

Někteří je vnímají jako výstřelek pro alternativně založené maminky. Fyzioterapeuti zase prohlašují, že nic lepšího pro nohy neexistuje. My jsme se je rozhodli otestovat na dvou kolegyních z kanceláře a zjistit, kde je pravda.

Najdete na iDNES.cz