Sušení patří k nejoblíbenějšímu způsobu dlouhodobého uchovávání úrody hub. | foto: Profimedia.cz

Usušit, zmrazit, naložit nebo nasolit. Jak si poradit s košíkem plným hub

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Každoročně se do našich lesů sjíždějí tisíce Čechů s vidinou košíku naplněného všemi druhy hub až po okraj. Vstávání za svítání, cesta klidně přes půl republiky, protože „tam zrovna rostou“ a důkladná příprava všeho potřebného pro úspěšný sběr.

Euforii z plného koše však nejspíš vystřídá otázka: co teď vlastně s nimi? Smaženice, omáčky, houbový kuba. 

Není však potřeba zpracovat všechny houby čerstvé, konzervované houby poslouží v kuchyni úplně stejně, navíc si je můžete vychutnat i mimo období houbařské sezony. Inspirujte se tipy na jejich zpracování.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se