Nemusíte se bát ohřívaných hub
Traduje se, že houbová jídla se nesmějí ohřívat. K tomuto tvrzení však není důvod – pokud s houbovým jídlem budete zacházet opatrně, ohřev není na závadu.
Je třeba dodržovat pravidla ohřívání, která jsou však stejná, i když budete schovávat zbytek svíčkové od nedělního oběda.
- Jídlo uchovávejte v lednici, nenechávejte ho přes noc v kastrůlku na plotně. Co nesníte hned, zchlaďte třeba pomocí studené vodní lázně, do které vložíte nádobu s houbami, a hned s tím do lednice. Nedbejte na údaj, že by to mělo být do dvou hodin od uvaření – udělejte tak co nejdřív.
- Zbytky dejte do čisté nádoby, přikryjte čistým víčkem.
- Jídlo neohřívejte opakovaně – odeberte si, kolik sníte, a tuto dávku si ohřejte.
- Houbové jídlo dojezte nejpozději následující den. Pět dní stará smaženice, byť by byla celou dobu v ledničce, už je riziková.