Správné skladování
Houby můžete i mrazit, zavařovat nebo nakládat do soli či octa, na to se ale hodí spíše pevnější druhy, které si udrží svůj tvar i konzistenci. V mrazáku vám houby vydrží asi půl roku, naložené v soli stejně tak. Ocet a zavařování jejich trvanlivost prodlouží zhruba na rok.
Osm postupů, jak zpracovat houby: mražení, kvašení, pasta, ocet, sůl… |
Přibližně rok vám bez úhony vydrží také nasušené houby, musíte je však správně skladovat. Zapomeňte na jejich ukládání do plátěného pytlíku, natáhly by totiž okolní pachy a mohly by zvlhnout a vyčpět. Mnohem lepší je opravdu dobře vysušené plátky hub zavřít do zavařovací sklenice nebo neprodyšné dózy s těsnicím víkem.
Takto houbaří čtenáři iDNES.cz:Pokud se také chcete podělit o své aktuální fotografie z houbařských výprav, můžete je vkládat zde. Ostatní čtenáři ocení, když uvedete alespoň lokalitu. |