Bizarní příchutě
Podivné starověké recepty jako třeba zmrzlina z chleba, lanýžů či oregana si nic nezadají s kuriózními příchutěmi některých dnešních mistrů zmrzlinářů. V kalifornském městečku Gilroy najdete řadu míst, kde prodávají česnekovou zmrzlinu.
Základ je sice vanilkový, ale česnekové aroma se dostaví, jakmile se vám začne studený krém rozpouštět na jazyku. Vůbec nejpikantnější zmrzlinu na světě ochutnáte ve skotském Glasgowě. Než vám ji v kavárně Aldwych prodají, musíte jim podepsat prohlášení, ve kterém je zbavujete odpovědnosti za to, co s vámi Ďáblův dech udělá.
Růžová zmrzlina Respiro del Diavolo má krásnou růžovou barvu a je vyrobená z nejpálivější papričky na světě s názvem Caroliny Reaper.
Vymyslela zvláštní způsob recyklace plastu. Dělá z něj vanilku do zmrzliny![]() |
V Thajsku zase můžete ochutnat zmzrku z nechvalně proslulého durianu. S tímto rozporuplným ovocem díky jeho pronikavému zápachu normálně nesmíte vstoupit ani do veřejné dopravy.
Máte-li sklony kombinovat nejrůznější příchutě, zcela jistě si přijdete na své v zážitkové zmrzlinárně Der Verrückte Eismacher. Tu vede jistý Matthias Münz, který sám sebe označuje za šíleného zmrzlináře z Mnichova. V nabídce totiž mívá pizzovou zmrzlinu, zmrzlinu s příchutí bílé klobásy či spálených mandlí.