náhledy
Zelí. Červené i bílé. Která máte raději?
Autor: Getty Images
Zařazujte zelí na jídelníček co nejčastěji, vyplatí se to, receptů je spousty.
Autor: Getty Images
Najkrájet zelí není takový problém. Rozkrojíte ho napůl, pak na čtvrtky, ty zbavíte košťálu, a pak už jen krájíte a krájíte nebo krouháte získané čtvrtinky.
Autor: Getty Images
Hlávku zelí zpracujete za chvilku, chce to jen pořádný ostrý nůž a šikovné ruce.
Autor: Getty Images
Zelný štrúdl, slaná varianta toho tradičního. Stačí mít doma po ruce listové těsto, zelí a naprosto běžné suroviny.
Autor: Shutterstock
Zelí můžete nacpat i do burgerů. Čerstvé, kysané či třeba zpracované na způsob amerického salátu coleslaw.
Autor: Getty Images
Kysané zelí je vitaminová bomba a rozhodně pokryje poptávku vašeho těla a imunitního systému nejen po vitaminu C.
Autor: Getty Images
Tolik vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek jako ze zelí dostanete v zimě z málokteré zeleniny. Nejvíc z kysaného.
Autor: Getty Images
Chcete změnu? Udělejte si třeba kapustové karbanátky.
Autor: Getty Images