náhledy
Suroviny potřebné na "smažák" zapékaný v hrníčku.
Autor: Jiří Savinec
Benešník z glazované hlíny nebo běžné keramické hrnečky hrnečky vytřete trochou rozehřátého másla.
Autor: Jiří Savinec
Hrnečky vymazané máslem vysypte ještě strouhankou.
Autor: Jiří Savinec
Na dno každého hrnečku rozprostřete malou hrst nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra, nejlépe eidamu.
Autor: Jiří Savinec
Aby se obě vrstvy spojily, nalijte navrch v každé misce po dvou lžících rozšlehaných vajec.
Autor: Jiří Savinec
Aby se obě vrstvy spojily, nalijte navrch v každé misce po dvou lžících rozšlehaných vajec.
Autor: Jiří Savinec
Na sýr rozložte trochu nižší vrstvu krájené šunky nebo kousky zeleniny.
Autor: Jiří Savinec
Nahoru rozložte poslední vrstvu sýra, přidejte kolečko rajčete, posypte bylinkami a dejte zapéct.
Autor: Jiří Savinec
Lahodný lehký „smažák“ připravíte i bez smažení.
Autor: Jiří Savinec
Lahodný lehký „smažák“ připravíte i bez smažení.
Autor: Jiří Savinec
Lahodný lehký „smažák“ připravíte i bez smažení.
Autor: Jiří Savinec
Miskovitý benešník pořídíte při troše štěstí v některém z bazarů, hlavně na Moravě se v nich kdysi peklo sladké pečivo.
Autor: Jiří Savinec