Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zdravý sýrový „smažák“ připravíte v hrníčku. Bez trojobalu a bez oleje

Obalit polotvrdý či plísňový sýr, nebo dokonce syreček a pak ho smažit jako řízek, to umí jen česká kuchyně. Když ale sýr zapečete v hrnečku podle našeho receptu, vyhnete se nezdravému smažení v rozpáleném tuku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Englishman

7. 7. 2010 11:52
"Pravý eidam"?

Nic takového, jako "pravý eidam" neexistuje. P.t. autor měl asi na mysli edam, jehož je český eidam nepovedená napodobenina.

0 0
možnosti

cvergl

5. 7. 2010 22:20
Bélešník

Já bych ten moravskej název tipoval na Bélešník,protože se v něm dělaly tzv.béleše,něco jako lívance.Rozhodně to nebyly béneše jak tvrdí  autor článku.Jinak hrníčkovej smažák je dobrej,ale dělám ho fakt v hrníčku o několika vrstvách a ne jako omeletu.

0 0
možnosti

Kam se hrabe Bittner

7. 7. 2010 20:11
Re: Bélešník

Chtěla jsem napsat totéž. Když autor neví, jak se daná věc jmenuje, ať raději napíše "čtyřdílná forma" nebo něco podobného :-P

0 0
možnosti

rigel

1. 7. 2010 23:28
Zdravy syr?

Jak muze nekdo psat o syru nebo o veskerych mlecnych vyrobcich jako o zdravem jidle? Vzdyt jejich konzum jen znecistuje organismus a zpusobuje ruzne infekcni nemoce nebo i rakovinu. No jo,ale kdo chce parazitovat na kravskem vemeni tomu neni pomoci.

0 0
možnosti

Albert.Pes

2. 7. 2010 15:30
Re: Zdravy syr?

Aloha, sandálisto.;-D

0 0
možnosti

mam.to.v.hlave.srovnany

1. 7. 2010 22:01
Česká kuchyně je neexistuje!

Vše (doslova), co se považuje za české jídlo, je více či méně převzaté z německé kuchyně - vepřo-knedlo, svíčková, bramborák, kapr na různé způsoby, bramborový salát a dokonce i to pivo máme veskrze naučené od Němců. Slováci na tom nejsou o nic líp, jejich halušky pocházejí z bavorských kuchyní. Ale já se ptám - proč přebíráme takové sajrajty, jako je smažák nebo bramborový salát ke štědrovečernímu kaprovi? Což není v Evropě mnoho kvalitnějších a osvědčených kuchyní? ;-)

0 0
možnosti

albus severus

2. 7. 2010 18:16
Re: Česká kuchyně je neexistuje!

každej nechť jí to, co SÁM  uzná za vhodné....a nemusíte nikomu nic vnucovat

0 0
možnosti

J i ř í

30. 6. 2010 9:47
Smažák, to zní odporně

Smažený sýr mám rád. Ale "smažák" - v tom slově je přímo cítit nekvalitní sýr a přepálený olej. Podobně svařák či dokonce šopák - hrozné!

0 0
možnosti

AnalProbe

30. 6. 2010 22:15
Re: Smažák, to zní odporně

No a co teprv měřák, pařák, pražák, kaďák, flanďák, tranďák a dokonce něco tak nechutného a zvrhlého jako ajťák? [blijící smajlík]

0 0
možnosti

obr Koloděj

29. 6. 2010 22:44
Sakra sakra sakra...

Do výplaty 10 dní, jídlo sice nakoupený, ale komu by se chtělo při představě desíti dnů na faolích a čočce číst takovéhle chuťovky... Styďte se iDnes! ;-(

0 0
možnosti

Radijo1

2. 7. 2010 10:32
Re: Sakra sakra sakra...

Najdi si lepší práci. Co takhle více zodpovědnosti za vlastní život?

0 0
možnosti

cenzoramiluji

29. 6. 2010 19:46
no na moravě

se v tom dělali béleše, a beneše možná autor klohnil v okolí Benešova u praha, a nebo Sezimově Ústí

0 0
možnosti

kalisz

29. 6. 2010 14:13
tak tohle je spis hrnickova

omeleta nez smazak. Autor textu by si mel projit nejakou literaturu, kde se pise o rozdilu mezi smazenim a zapekanim. Spolecny tam vidim ten syr a mozna i tu sunku.Jinak zpusob pripravy i vzhled je total jine jidlo.

0 0
možnosti

AnalProbe

29. 6. 2010 21:56
Re: tak tohle je spis hrnickova

oujéje, další, co to neviděl na živo a nemá kuchařskou představivost, a je mu vše jasné... takže: výsledek je skoro jako klasický smažák, akorát to není proch*ané olejem (ne náhodou je to už v titulku v uvozovkách).

V každém případě je to ve výsledku více než žratelné :-)

0 0
možnosti

Klement a Denisa

28. 6. 2010 19:52
a co je na tom zdrave??????????????

tolik tuku a kaloriiRvRvRvRv

0 0
možnosti

AnalProbe

28. 6. 2010 23:16
Re: a co je na tom zdrave??????????????

To je teda otázka :-) – napiš kolik toho chceš sníst, jak moc se hýbeš, co jíš jinak, jakej máš cholesterol... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

cassul

25. 6. 2010 13:03
Co to má společného se smažákem?

Sýr se dá upravit na xx způsobů. Tohle je jeden z nich, určitě to může být dobré, ale co to má společného se smaženým sýrem? To je jako říct, místo smaženého řízku si udejte guláš ;-D

0 0
možnosti

orinka3

25. 6. 2010 13:07
Re: Co to má společného se smažákem?

já se toho receptu musím ale opakovaně zastat. když se hrníčky dobře vymažou a vysypou strouhankou, tak po upečení to jde hezky vyklopit a povrch je pěkně křupavý, takže to skutečně připomíná usmažený trojobal. Mimoto je to hezké na řezu. Ten recept je můj oblíbený a divím se, že se tady objevil až teď. Vajíčka jsou na smažení nutná, s jedním se nevystačí, takže tady, když je 1 vejce na jeden hrníček, odpovídá to.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc

24. dubna 2024

Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!