„Vegetariánka jsem vlastně od narození, maso jsem odmítala odmala,“ vysvětluje žena, která kdysi na konzervatoři vystudovala hru na saxofon. Kolem dvacítky přešla na veganskou stravu, která kromě masa vylučuje i mléko, mléčné výrobky a vejce. Později se posunula k raw food, což je zjednodušeně řečeno nevařené a 100% rostlinné jídlo.
„Ezo blouznění,“ říkáte si teď možná. Po pěti minutách povídání u čaje zjistíte, jak velký to byl předsudek. Žádné tajemné energie a minulé životy, ale promyšleně zdravý život povýšený na koníčka a vlastně i podnikání.
Svazující stravovací škatulky Michaela časem opustila a vytvořila si svůj vlastní mix stylů překračující dogmata.
Pokud dýni necháte kvasit, armáda neviditelných spojenců se vrhne na tvrdé buněčné stěny a změní je v lahodně měkkou hmotu. Fermentace vylepší nejen strukturu, ale i chuť dýně.