Čtvrtek 4. června 2020, svátek má Dalibor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 4. června 2020 Dalibor
Premium

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Krize ho přišla na miliony. „Teď musíme hlavně bojovat a přežít.“ Vláda pozastavila EET. „Takže černota ještě vzroste,“ usmívá se Pohlreich. Mimochodem, i slavný šéfkuchař musel vyhazovat personál. Přežije to? „Nevím, snad jo. Ale někdo říká, že tohle nepřežije až padesát procent hospod...“ | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

  12:00aktualizováno  12:00
Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace skoro neměli šanci sednout, je to zvláštní obrázek. „No jo, už aby ta šaškárna skončila,“ říká do ticha známý šéfkuchař.

Máte zavřeno sedmým týdnem. Už jste spočítal, kolik vás to stálo?
No, moc veselý počítání to nebylo… 

Kolik?
No to vám samozřejmě nemůžu říct.

Miliony?
Řekněme miliony.

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné?
Stačí se přihlásit a číst dál.

  • Nejčtenější

Houby se díky počasí zbláznily, rostou i hřiby. Ukažte, co jste našli vy

Najít čirůvky, hřib hnědý či křemenáč už na přelomu května a června? Případně narazit na hlívu ústřičnou? Vypadá to, že...

Vepřový tomahawk je hvězdou letních grilů, navíc za rozumné peníze

Vepřový tomahawk steak je zajímavý tím, že obsahuje část masa z krkovičky i bůčku. Je na kosti, což je pro chuť...

Na rumišti vybudovali venkovskou přírodní zahradu, kam je kdokoli zván

Soutěž „Příběh zahrady nazvané ´U Konipáska´ se začal psát před čtyřmi lety, kdy nás hledání chalupy zavedlo do malé vesnice...

Zahrada s vodou a výhledy jako součást domova, která přináší radost a léčí

Soutěž „Naše zahrada není jen zahradou, je to naše srdcovka. Zdroj neustále se objevující práce, která nás naštěstí baví,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Petržel proti zápachu, léčivý kopr, krvavá skořice. Mýty a legendy o koření

Bylinky a koření musely do českých kuchyní poměrně často urazit dlouhou cestu. Petržel zahradní se zpočátku užívala k...

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Xaver: Klobouk dolů před Klausem. V ČRo zůstávám, spory s ČT házím do jímky

Premium Ve středu ho poslanci zvolili do Rady České televize. Přesto, že spolu s ním byli zvoleni i Hana Lipovská a Pavel...

Prezidentova nemoc. Neuropatie je tichá epidemie moderní doby, říká lékař

Premium Brnění nohou, mravenčení, vrávoravá chůze, zakopávání a pády, ale i krutá bolest chodidel. To je hrubý výčet příznaků...

  • Další z rubriky

Prezervativy, manikúra, toaletní papír. Co nacházejí knihovníci v knihách

Premium Pohodlně uvelebeni louskáte román svého oblíbeného autora. Otočíte na další stránku a... z knihy se snese sprška drobků...

Jedl jsem už i pokrm servírovaný na holínce, říká šéfkuchař z La Verandy

Premium „Kuchař musí za jídlem cestovat, protože se celý život učí,“ tvrdí Radek David (46), který řadu let patří mezi deset...

Dvojčata croque monsieur a madame. Francouzský sendvič, hvězda kaváren

Croque Monsieur [krok mesjé] je horký sendvič pocházející z Francie. Název vznikl spojením slov „croquer“ (křupat) a...

Exotické krásky milující teplo. V Česku potřebují muškáty zvláštní péči

Premium Muškáty v široké škále zářivých barev zdaleka nepatří jen na venkov. Také okna, terasy či balkony v menších i velkých...

Najdete na iDNES.cz