Ano, šéfe! ubránilo jihočeskou venkovskou hospodu, testem byl hasičský bál

Každá venkovská hospoda stojí za podporu, protože pro malé obce je to něco jako kostel. Jedno z mála míst, ne-li jediné, kde se lidé mohou scházet. Tak k tomu přistupuje i Zdeněk Pohlreich, který se s dalším premiérovým dílem Ano, šéfe! vydal do jihočeských Košic, do hospody U Třech kytar.

Už na první pohled žádná sláva. Hospoda, kterou vede kuchař a kytarista Michal s partnerkou Zuzanou sídlí v „kulturním středisku obce“, které místní stavěli v rámci „akce Z“, tedy zadarmo a svépomocí. Což je fajn, ale budova rozhodně má své mouchy, například sklep pod úrovní kanalizace.

Což si starosta, za nímž šéf neváhal zajít, moc dobře uvědomuje. Ale chce v obci udržet otevřenou hospodu, a tak mají tuto ne moc udržovanou budovu Michal se Zuzanou v symbolickém nájmu 1 500 Kč i s bydlením. I tak musí držet ceny dole, jinak by ztratili hosty. Michal je přesvědčen, že vařit umí, k tomu dělá večery s muzikou se svou kapelou. A baví ho to.

Vesnická hospoda s hvězdou v Košicích u Tábora

Michal, který je sám v insolvenci, od Zdeňka Pohlreicha očekává rady, co dělají špatně. A doufá, že případně jeho účast v Ano, šéfe! zafunguje jako reklama. Co je špatně, to mu Zdeněk Pohlreich po ochutnání některých až bizarních jídel z rádoby vtipného jídelního lístku rád na rovinu řekne. Ať k hamburgeru z kila masa, pizzy s hermelínem a brusinkami či salátu Košice.

„Salát Košice bych hnal až do Košic. Skoro mám pocit, že ve fastfoodech to dělají lepší,“ má jasno i s rolkou. A jak vidí šéf obří hamburger? „Abys tohle ukousnul, musíš mít pusu jako pytlík na zmije. Navíc si myslím, že je lepší lžička medu než pytel hoven. Ale možná to bude tím, že stárnu.“

Na ples si brát jídlo z domova? Pro šéfa bizár

„Tady je všechno – pelmel mezi hospodou, klubem, jen zákazníci chybí,“ konstatuje šéf, který v tu chvíli netuší, že má Michal navíc ve dvoře zaparkovaný foodtruck, se kterým objíždí akce v okolí. Snaží se, jak umí. Ovšem provozní slepota, s jakou přehlíží nepořádek v kuchyni či plíseň na stěnách, se šéfovi nelíbí – v tom se mu snaží otevřít oči.

A každopádně si ho chce prověřit zátěžovým těstem s plnou hospodou, který ovšem moc nevyšel. Uprostřed objednávek od hostů, kteří opravdu úplně zaplnili lokál, vypověděla službu elektřina. Michal se musel všem omluvit a poslat je domů. A než stihli odejít, ještě je Zdeněk Pohlreich poprosil, jestli by druhý den přišli pomoct s úklidem „své hospody“.

A místní opravdu druhý den přišli, což bylo pro Michala jako živá voda – a šéfa to příjemně překvapilo. V kuchyni se uklízelo, tak vytáhl Michala do jeho foodtrucku, nechal dovézt proviant a pustili se do vaření, aby brigádníky mohli nakrmit. A bylo to fajn, chutnalo jim. A tak se šéf rozhodne Michala dokopat k tomu, aby navařil na místní hasičský bál.

Naprosto nečekaně se totiž dozví, že v Košicích si na plesy – v sále vedle hospody – nosí místní jídlo z domova. Připraví tedy ukázkový tác s hamburgerem, obřím řízkem a dalšími dobrotami do tomboly s tím, že to samé si mohou během večera objednat vedle v hospodě, ve vedlejší místnosti. Plán vyjde – v hospodě je plno, všem chutná, vedle se tancuje.

„Kamarádi, přišel čas odjezdu. Kdybych měl říct něco důležitého, tak by to byla prosba, abyste zapojili hlavu. Obdivuju vás, na vesnici bych hospodu dělat nechtěl. Je to těžká řehole, bylo mi potěšením,“ rozloučil se šéf se Třemi kytarami, které se snad povedlo trochu vyladit.

A jak dopadla šéfova přepadovka za pár týdnů? Až na maličkosti byl spokojený, jak s prostředím, tak s jídlem. „I prostá jídla dělejte s péčí, bude to mít významnější dopad,“ zhodnotil šéf snažení Michala a Zuzany. „Pro mě jste hrdinové, nenechat se odradit vnějšími okolnostmi je pro hospodského ta nejcennější věc. Fandím vám a držím vám palce. Hospoda je o vytrvalosti a odolnosti, takže vám udělím jednu hvězdičku. A vytrvejte,“ neodolal a jednu hvězdu Třem kytarám udělil.

Zašli byste se po zhlédnutí Ano, šéfe! do jihočeské hospody U Třech kytar najíst?

celkem hlasů: 633
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pátek 24. října 2025. Anketa je uzavřena.

Najíte se u Třech kytar i dnes?

„Byla to skvělá zkušenost, která nám pomohla se v mnoha ohledech rozhýbat. Naučili jsme se spoustu praktických věcí, které nás někam posouvají. Co se nám z celého průběhu natáčení líbilo, jsme si vzali, co ne, z toho jsme si aspoň vzali ponaučení. Rozhodně ale můžu říct, že bychom se do toho pustili znovu, byla to skvělá příležitost,“ vzpomíná Michal s časovým odstupem.

A jak se teď hospodě daří? „Přes léto to bylo fajn, ale zima bude prubířským kamenem. Lidem se nový jídelníček líbí, ale jsou i tací, kteří chtějí jídla z toho původního – takže jim je klidně udělám. V jádru si ale myslím, že se suneme správným směrem,“ konstatuje spokojeně kuchař.

A jeho popíjení kávy, kterého se nešlo v pořadu nevšimnout? „Není to tolik, jak by se mohlo zdát, tak čtyři šálky denně. Pivo nepiju, káva mi chutná, je to moje každodenní radost,“ vysvětluje jako pohodář. Který si také v neposlední řadě cení podpory od své ženy Zuzany: „Bez ní bych to nezvládl, jsem rád, že stála a stojí při mně. Moc si jí pro to vážím.“

Vstoupit do diskuse (22 příspěvků)

Nejčtenější

KVÍZ: Jak se vyznáte v pěstování, skladování a použití česneku?

Ilustrační snímek

Česnek je surovina, bez kterého neuvaříte skoro nic, pokud tedy nejste zarytý pekař, který pracuje jenom se sladkými ingrediencemi. Důležité je vědět, jak ho vypěstovat, kterou odrůdu zvolit, ale i...

Ulovil majestátního tygřího pstruha. Příběh mladého muškaře z Otavy

Soutěž
Maxův vysněný tygří pstruh

Z mladického snu o muškaření se zrodil Maxův životní úlovek. Patnáctiletý rybář, který své první krůčky u vody udělal s dědou, zasvětil svůj čas zdokonalování techniky na Otavě, aby ulovil bájného...

Se slepicemi už se Kotek z farmy nehne. Zasadil brambory, udělal drenáže

Prima TV, Farma Vojty Kotka

Duben je měsíc, kdy se každý farmář rozhodně má co otáčet. Natož začínající, jak opět zjistil Vojta Kotek, který si původně plánoval, že manželčiny narozeniny na Apríla oslaví přímo v Kozárovicích ve...

Sýr jako klíč k prevenci demence? Japonská studie odhalila, jak ochránit mozek

ilustrační snímek

Nová studie přináší zajímavé zjištění: konzumace sýra jen jednou týdně by mohla pomoci snížit riziko rozvoje demence. Studie z Japonska naznačuje, že sýr by mohl mít ochranný účinek, který vědci...

Jezevčíci jsou symbolem vytrvalosti, odvahy a věrnosti. A pokoušou nejvíc lidí

Premium
ilustrační snímek

Malý, chytrý, odvážný. Dá se říct o vzhledu a povaze jezevčíka, jednoho z nejoblíbenějších psích plemen. Myslivci ho už ve středověku vyšlechtili k lovu jezevců, aby získali jejich sádlo s údajně...

Hrabat, nebo nehrabat. Odpověď na otázku, kdy je listí vaším spojencem

Není nutné mít pod kontrolou každý lísteček. A když už listí uklízíte, využijte...

S příchodem listopadu se zahrada promění v galerii zlatavých a karmínových barev, ale s krásou přichází i věčná zahradnická otázka. Zatímco Shakespearův Hamlet řešil, zda „být, či nebýt“, majitele...

11. listopadu 2025

Zanedbali kastraci a nezvládli děsivé množení. Záchranáři jim odebrali 80 psů

Záběry ze záchrany

Záchranáři vyzvedli z domu v hrabství Bedfordshire 80 psů a jednu kočku. Šlo o to, že z původních dvou psů, které majitelé opomněli kastrovat, se tato smečka rozrostla do obřích rozměrů a jejich...

11. listopadu 2025

Lógr si sušte. Na zahradě funguje jako hnojivo, vylepšovač půdy i repelent

Prima TV, Zahradnice po ruce, Lenka Eywa, lógr. využití, zahrada

Jasně že kávovou sedlinu neboli lógr můžete do kompostu nebo vermikompostéru přidávat celou zimu. Ale také ho lze sušit a na jaře budete připraveni odpuzovat i sezonní škůdce. Každopádně lógr není...

11. listopadu 2025

Jasná obloha je roztouží. Musím odhadnout povahu jelena, líčí šampion ve vábení

Premium
Tomáš Třeský je mistrem republiky ve vábení jelenů. Jejich hlas dokáže...

Tomáš Třeský je mistrem republiky ve vábení jelenů. Jejich hlas dokáže napodobit tak, že zmate i zkušené dvanácteráky. „Jednou ke mně přišel tak blízko, že bych na něj skoro dosáhl. Vidět troubícího...

10. listopadu 2025

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku.

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji do trouby večer o den dříve a máte sváteční oběd jako malovaný.

10. listopadu 2025  16:27

Z pastviny až na evropské pódium: Příběh Ekofarmy Kateřina

Ve spolupráci
Farma Kateřina

Rodinná farma manželů Loosových v Krušných horách začala nenápadně – jednou krávou a velkou vírou ve smysluplné ekologické hospodaření. Dnes se stará o stádo čítající až 150 kusů plemen Limousin a...

10. listopadu 2025

Cukrář Maršálek podlehl kouzlu zeleného čaje, je fajn i do rýžových knedlíčků

Josef Maršálek si zajel přímo do čínského Nanchangu, tedy do srdce světové...

Čaj jako jeden z nejstarších nápojů světa provází miliony lidí každý den, přesto jeho skutečné kouzlo zůstává mnohým skryto. Objevte svět podmanivých chutí, vůní a příběhů od indického Ásámu po...

10. listopadu 2025

KVÍZ: Jak se vyznáte v pěstování, skladování a použití česneku?

Ilustrační snímek

Česnek je surovina, bez kterého neuvaříte skoro nic, pokud tedy nejste zarytý pekař, který pracuje jenom se sladkými ingrediencemi. Důležité je vědět, jak ho vypěstovat, kterou odrůdu zvolit, ale i...

vydáno 10. listopadu 2025

Šestiletá Terezka vzkřísila dědečkovu legendu jeho 60 let starým prutem

Soutěž
První úlovek a hned 70cm kapr

Další rybářský příběh do soutěže Můj nejlepší rybářský úlovek poslal Petr Hois. Vypráví o tom, jak jeho dcera navázala na rodinnou tradici svým úlovkem a uctila tím rybářskou vášeň svého dědečka....

9. listopadu 2025

Se slepicemi už se Kotek z farmy nehne. Zasadil brambory, udělal drenáže

Prima TV, Farma Vojty Kotka

Duben je měsíc, kdy se každý farmář rozhodně má co otáčet. Natož začínající, jak opět zjistil Vojta Kotek, který si původně plánoval, že manželčiny narozeniny na Apríla oslaví přímo v Kozárovicích ve...

8. listopadu 2025

Víře ve vodníky se nedivím, líčí reportér výlov kaprů. Proč se hodí chladné počasí?

Premium
RYBNÍK HULCRÁK. Leží čtrnáct kilometrů za Slaným u hranic Středočeského...

Rybník Hulcrák leží čtrnáct kilometrů za Slaným u hranic Středočeského kraje. Je hluboký tři a půl metru, výměru má tři a půl hektaru. Jeho jméno a současnou podobu mu dal v roce 1997 současný...

7. listopadu 2025

Jsou malá, ale pomohou s hubnutím a dodají energii. Semínka toho umí hodně

Baštěte semínka, dodají vám energii a podpoří zdraví.

Maková, slunečnicová, sezamová, lněná, dýňová, chia, konopná... I přes jejich drobné vzezření se v nich ukrývá velká síla, a tak by byla škoda toho nevyužít. Navíc i skvěle chutnají.

7. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.