Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

J17a73k80u80b 42R41o18u28s 3343770124342

Co myslíte, čte Andrej iDnes? :-)

+33/0
doporučit
11.1.2019 4:13

P10a46v37e40l 35J16e13ř54á53b23e13k 7161112554787

Tak jsem nedávno vzpomínal, jak když jsme jezdili domu z Prahy. Když byl čas, do nádražní hospody se zašlo na buřta. Prodavačka otráveně vyndala buřta z horké vody, (později přešla na páru ale už to nebylo ono), přihodila dvě pletené housky, plácla hořčici a my se slinou v puse jsme zamířili k bufetovému stolku u kterého se stálo (mladí ani neví o čem píši). A přišel ten nejdůležitější moment - prokousnout šlupku buřtu a přitom se nepostříkat jeho šťávou a ještě k tomu, jak byl silně ohřátý ho udržet v ruce. A potom jedna houska k buřtu, druhá do ruky do fronty na autobus, kde jsem si pomalinku oddělovali jednotlivé spletené kousky, vydlabávali vnitřek, abychom propečenou kůrčičku housky na závěr schroupli jako lahůdku.

Proč to píši?

Pořádně ohřátého buřta skoro nikde nedostaneme, pletené housky jen ve výjimečných prodejnách. Na stáncích přepálený klobásy, někde ještě párky, víc nějaké "karbanátky" s kusem listu salátu v rozpůlené bulce.

Jdu otevřít pivo - na to jsem tak nějak zapomněl, že k tomu buřtu tenkrát patřilo. Alespoň to k té vzpomínce.

+37/−3
doporučit
11.1.2019 0:43

J47a48n 29V38y33s14k20o70č18i94l 6312750166564

Pokud najdete v Babišových párcích maso, stala se ve výrobně smrtelná nehoda.

+33/−3
doporučit
11.1.2019 10:57

K18a62r38e33l 72D28o11k34t33o92r 4787329794590

A tohle je jako co? Protiváha článků o hubnutí? Mi tu celou dobu tečou sliny jako Pavlovovům psům. :)

+23/−1
doporučit
11.1.2019 8:09

J63i60ř77í 73H40o85l38ý 8796849582727

"Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána"

Jo, ale někdo by to měl říci soudruhu agentu Burešovi. To je známý výrobce téměř vegetariánských párků. Jedno prase musí stačit i na půlroční výrobu.

+18/−2
doporučit
11.1.2019 11:43

S10i94l35v66i32e 40H84r36a47b96o15v49s76k77a 5814598466248

Ze mě nikdy nebude vegetarián.Slintám jen co to vidím.

+13/−1
doporučit
11.1.2019 9:58

R95a45d53e80k 39Č20e54r44n53ý 8118743700784

Za kvalitu se ale platí. Zde přesně ty párky o kterých je řeč. 338 Kč/1 kg - 1 nožička cca 17 Kč.

https://eshop.nasemaso.cz/parky-klobasy-sausages/nase-parky/

+10/−1
doporučit
11.1.2019 8:28

T82o52m74á10š 28T15a97t66í70č48e47k 5520222660548

Hm, člověka hned popadne chuť - a to už jsem pojedl. :-)

+3/0
doporučit
11.1.2019 20:29

D38a96n62i13e78l 43P70a62n36e55k 6242951552770

Ksanovo reznictvi je super, jen je to trochu z ruky a dostanu se tam fakt jednou za uherak ;-(

+3/0
doporučit
11.1.2019 11:16

M94a41r35t71i36n 36K65ř34í12ž 9813412400257

A kde má strouhanku? A strouhanku? A strouhanku? Takhle kariéru v Kostelci neudělá...

+2/0
doporučit
11.1.2019 15:53
Foto

J38a73r14e42k 86J96a86k89u25b14č22e66k 7109490818228

Vege alternativy me nijak neprudi, ale toto je proste kvalita

+2/0
doporučit
11.1.2019 10:28

J72a71n 90Š12á20l92e53k 8165273498405

Taky vzpomínám na bufáč, kde to probíhalo hodně podobně jak popisujete. Pán šáhl do hrnce, vytáhl vymočenej párek, ale jak dobrej.

+2/0
doporučit
11.1.2019 6:45

J27a71n 72K59o30m46r12s54k33a 8622502808182

Kupuji párky z masa od místního řezníka za 160 kč/Kg. Žádný separát atd. Jsou to "Jemné párky".

Cena párků za více než 200Kč/kg se mi zdá silně přestřelená, ale samozřejmě plno měšťáků dnes slyší na slovo bio, takže si ráda připlatí. A samozřejmě nájem je taky vyšší. Nicméně uzená kýta, pouze libové zadní maso bez vody, stojí 220 Kč/kg tak párek za podobnou cenu je úlet.

Nicméně si myslím, že výrobek je dobrý když se ho vytvoří pravidelně víc než méně. Prostě jakmile je to řeznická rutina tak je chuť dlouhodobě stálá a vyvážená. A pořád nemyslím velkopodniky.

+3/−4
doporučit
11.1.2019 10:18

M58i89c14h25a30l 58N68o36v26a51k 7899196697491

nejlepsi jsou parecky a uzeniny s E250 nekolikrat za tyden :D ... pak se lidi divi, ze je takova umrtnost na rakovinu zaludku, strev, ...

citace z webu (F.P.):

Nežádoucí účinky

Dusitany obsažené v masných výrobcích mohou vést ke vzniku malého množství silně karcinogenních nitrosloučenin. Tyto sloučeniny vznikají zejména za vysokých teplot, např. při smažení slaniny. K podobné chemické reakci může dojít i v žaludku. Tyto karcinogeny byly objeveny v uzených masných výrobcích již v 70. letech. Jelikož se dusitany nejvíce přidávají do uzených masných výrobků, měla by být jejich konzumace omezena na mininum, a to nejen z hlediska možného vzniku rakovinotvorných látek. Některé studie hovoří o souvislosti konzumace těchto produktů se vznikem rakoviny žaludku. Další riziko dusitanu sodného spočívá v jeho dlouhodobém podávání, což může vést až k tzv. methemoglobinemii. Dusitany reagují s hemoglobinem, který pomáhá roznášet kyslík po těle, a dochází ke zmodrání kůže a hnědnutí krve. Tento zdravotní problém byl pozorován zejména u nemluvňat a malých dětí a byl způsoben pitím vody nebo konzumací potravin s vysokým obsahem dusičnanů. Dusičnany se mohou následně přeměňovat na dusitany. Nicméně vyšší příjem vitamínu C zabraňuje příslušným reakcím. Přeměna dusičnanů na dusitany také může ovlivnit to, zda je dotyčný kuřák či nikoli.

+1/−2
doporučit
11.1.2019 13:00

P23e28t80r 60B36ř68é57ť56a 72N52o41v62á45k 8620473366880

Ty obchody Vás šidí néé výrobce pořád se Vám to plete ;-). A asi vám tu smazali příspěvek .....

+1/−2
doporučit
11.1.2019 12:53

J20a31k19u92b 61R13o49u89s 3963890704892

Máte v nadpisu asi chybku, správně tam mělo být "Správný párek by měl mít 30 % separátu a 70% sóji, říká řezník Kšána". Prosím o opravu, děkuji

+1/−22
doporučit
11.1.2019 4:12

M55a30r68t21i76n 61B41e14r80a89n 6549495106421

Ještě jste měli nadhodit, kolik potom stojí nožička takovýho párečku :-P

0/−19
doporučit
11.1.2019 8:27

Najdete na iDNES.cz