Diskuze

Kuchař s vášní pro sušené maso. Vyvařoval velvyslancům a ohromil Italy

Vojtěch Kalášek opustil místo kuchaře na britské ambasádě, aby se mu zdrojem obživy stalo jeho hobby. Nyní suší maso z různých částí vepřového a hovězího a vytváří z něj pochoutky, které jsou známé hlavně ve středomořských státech. Co netradiční umění obnáší, prozradil v rozhovoru pro iDNES.cz
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

R^, mám také zkušenost, kupuji v jednom řeznictví "anglickou" slaninu vcelku a nechám ji ležet v chladničce nejméně 14 dní (čím déle, tím líp) a ona vysychá. Sůl na povrchu občas omyji a osuším. Smrskne se na 60 - 70 % objemu a pak krájená na průsvitné plátky chutná jako kdybych to masíčko koupila v Itálii. Mňam.

3 0
možnosti