náhledy
Pohlreichovo vepřové „CT“ ze zadní kýty přeštického prasátka. Tedy několik chutí různých druhů vepřového masa na jednom talíři.
Autor: FTV Prima
Kus kýty bohaté na různé druhy masa (šál, ořech), které vám odhalí jako na CT, se právě chystá do pekáčku s marinádou.
Autor: FTV Prima
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich názorně ukazuje vrchní a spodní šál, ořech...
Autor: FTV Prima, Hobby.cz
Když vepové, tak kvalitní. Vyzkoušejte třeba kýtu z přeštického čuníka.
Autor: FTV Prima
Okraje nařízněte, aby se vám maso na grilu nezkroutilo.
Autor: FTV Prima
Nakrojené maso z obou stran osolte a opepřete.
Autor: FTV Prima
Do pekáčku (vyberte takový, do jakého se ten kus masa vejde) si připravte marinádu. Základem je vrchovatá lžíce rajského protlaku.
Autor: FTV Prima
Přidejte dostatečné množství javorového sirupu.
Autor: FTV Prima
A přiměřené množství sojové omáčky.
Autor: FTV Prima
Přidejte i na kolečka pokrájené dva stroužky česneku.
Autor: FTV Prima
Přidejte i pár nasekaných snítek tymiánu.
Autor: FTV Prima
A trochu čerstvého oregana.
Autor: FTV Prima
Marinádu promíchejte a maso v ní z obou stran důkladně "vymáchejte".
Autor: FTV Prima
Maso obalené marinádou v ní nechte ještě alespoň dvě hodiny odpočinout.
Autor: FTV Prima
A snamarinovaným masem se vrhněte na rozpálený gril.
Autor: FTV Prima
Zbylou marinádu slijte do kastrolku a svařte na hustou šťávu, na polití grilovaného masa bude skvělá.
Autor: FTV Prima
Maso na grilu nezapomeňte hlídat a včas ho otočte.
Autor: FTV Prima
Mezitím si pokrájejte jablko na kostky.
Autor: FTV Prima
Ty dejte podusit na kousku másla, přidejte javorový suírup, promíchejte a nechte pod pokličkou trochu změknout.
Autor: FTV Prima
A můžete servírovat...
Autor: FTV Prima
Maso na talíři polijte šťáviou svařenou ze zbylé marinády, přidejte jablka s trochou nasekané čersvé meduňky a s chutí do toho.
Autor: FTV Prima
Šéfovo vepřové "CT" vypadá lákavě i na obrazovce.
Autor: FTV Prima