náhledy
Cukrářka Iveta Fabešová se dvěma mazanci podle stejného receptu. Jen je jeden s vajíčkem, ve druhém vajíčko nahradil vajahit.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Jako levnější náhradu vajíčka jsme do jednoho z mazanců použili Vajahit. Výsledek? Vlevo mazanec s náhražkou, vpravo s vejcem. (27. března 2012, Praha)
Autor: Petr Topič, MAFRA
Zkoušíme, jestli bude lepší mazanec s vejcem, nebo s náhražkou (nažloutlá hromádka na snímku vpravo).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Poctivý mazanec z vajec.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mazanec s vaječnou náhražkou má trochu jinou barvu a mazlavější strukturu.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mazanec s nefalšovaným vejcem byl nadýchanější, měl lepší struktury a nebyl moc sladký.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mazanec s vaječnou náhražkou. Měl o něco horší strukturu, byl mazlavější a lepil se. Zato nebyl suchý a měl sladší chuť.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Z droždí, lžíce cukru, vlažného mléka a dvou lžic mouky připravte kvásek a nechte ho vzejít.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Citronovou kůru jemně nastrouhejte jen z chemicky neošetřeného citronu.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a rozinky.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Do tradičního mazance se přidávají vaječné žloutky, další vajíčko spotřebujete na potření bochánku.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Do těsta tradičního mazance se přidávají žloutky.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Vaječnou náhražku si rozdělejte s vodou v příslušném poměru.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Pečení mazanců s vejci a s vaječnou náhražkou. (27. března 2012, Praha)
Autor: Petr Topič, MAFRA
Rozmíchanou vaječnou náhražku jednoduše přidáte do těsta místo vaječných žloutků.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Přidejte pěkně nakynutý kvásek.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Těsto pořádně zpracujte, ať už ručně, nebo s pomocí robota.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Těsto na mazanec nechte pěkně nakynout. Nám při prvním pokusu výrazně lépe kynulo těsto s pravým vajíčkem. Při druhém se těsta v kynutí nelišila.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Nakynuté těsto zpracujte v bochánek.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Potření připraveného bochánku náhražkou rozmíchanou s vodou.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Potření připraveného bochánku rozšlehaným vejcem.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mazanec potřený rozšlehaným vejcem (respektive rozšlehaným vajahitem) posypte před pečením ještě plátky mandlí.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Oba mazance po vytažení z trouby.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Mazanec s vaječnou náhražkou.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Ochutnávání mazanců dopadlo nečekaně dobře pro ten s náhražkou vajec. Ochutnávající přitom dopředu netušili, v čem se oba mazance liší.
Autor: Petr Topič, MAFRA