Začněte s výzdobou na velikonoční svátky a vneste si jaro domů

  0:11aktualizováno  0:11
V jednoduchosti je krása, takže i na velikonoční dekorace stačí jen trocha citu pro krásu a detail a k tomu nějaký vtipný nápad. Třeba na netradiční využití velikonočních vykrajovátek. I na Velikonoce platí, že méně může znamenat více.

Na vtipné jarní tousty ve tvaru vajec s volským okem využijete kovová vykrajovátka a křepelčí vajíčka, jejichž skořápky ještě poslouží jako velikonoční dekorace. | foto: Veronika Raffajová pro Nové proměny bydlení

V lehkém předstihu - takže ideálně zhruba v těchto dnech - ustřihněte a dejte do vody pár větviček jabloně či třešně s nalitými pupeny. Jabloň pro růžové květy, třešeň pro bílé. A máte zaděláno na krásně rozkvetlý sváteční stůl. (Tipy na rychlý jarní úklid, které určitě také využijete, najdete zde.)

Fotogalerie

Rozkvetlé větvičky totiž budou krásně vypadat klidně i v obyčejné skleněné lahvi. Usadit je ale samozřejmě můžete i do podobného skvostu, jakým jsou například vázy, které pro ně vybrala designérka Denisa Bartošová.

Z její dílny je i nápad na vtipné využití vykrajovátek ve tvaru různě velkých vajíček na velikonoční tousty s jakýmsi volským okem uprostřed. Kovovou formičkou ve tvaru vejce prostě vykrojíte tvar z toustového chleba a pak ještě vykrojíte uprostřed kolečko skleničkou.

Toust opečte na pánvi nejprve z jedné strany a obraťte. Do vykrojeného kolečka...
Kovovou formičkou ve tvaru vejce prostě vykrojíte tvar z toustového chleba a...
Nezapomeňte na rozkvetlé jarní cibuloviny. Se svou svěží zelenou barvou listů a...

Toust opečte na pánvi nejprve z jedné strany, obraťte a do vykrojeného kolečka vyklepněte křepelčí vajíčko a pomalu ho dopečte.

Tento a další tipy na velikonoční dekorace v různém stylu najdete v březnovém čísle časopisu Nové proměny bydlení a další jarní inspiraci v jeho aktuálním dubnovém vydání.

K jaru patří i živé květiny, především cibuloviny

Nezapomeňte také na rozkvetlé jarní cibuloviny, se svěží zelenou barvou listů a křehkými květy k jaru neodmyslitelně patří. Jen je vložte do vhodného obalu, kterým může být jak čistě bílý keramický květináč, tak proutěný košík. (Po odkvětu je nevyhazujte, byla by to škoda, zde najdete rady, co s nimi dále.)

Autoři:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít nechtěl. Všechno,...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Další z rubriky

Pohlreich předvedl tanec s quesadillou, připravil ji na grilu

Quesadilla s avokádovou salsou a zakysanou smetanou

Mexická quesadilla je jednoduchý tradiční pouliční pokrm. Ale když to má při vaření odsýpat a jednotlivé části přípravy...

Není kráva jako kráva. Špičkové české steaky běhají po farmách

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Stejně jako zraje víno nebo whisky, tak i maso musí ke své křehkosti a kvalitě „dozrát“. Grilování sice není věda, ale...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Najdete na iDNES.cz