Začněte s výzdobou na velikonoční svátky a vneste si jaro domů

  0:11aktualizováno  0:11
V jednoduchosti je krása, takže i na velikonoční dekorace stačí jen trocha citu pro krásu a detail a k tomu nějaký vtipný nápad. Třeba na netradiční využití velikonočních vykrajovátek. I na Velikonoce platí, že méně může znamenat více.

Na vtipné jarní tousty ve tvaru vajec s volským okem využijete kovová vykrajovátka a křepelčí vajíčka, jejichž skořápky ještě poslouží jako velikonoční dekorace. | foto: Veronika Raffajová pro Nové proměny bydlení

V lehkém předstihu - takže ideálně zhruba v těchto dnech - ustřihněte a dejte do vody pár větviček jabloně či třešně s nalitými pupeny. Jabloň pro růžové květy, třešeň pro bílé. A máte zaděláno na krásně rozkvetlý sváteční stůl. (Tipy na rychlý jarní úklid, které určitě také využijete, najdete zde.)

Fotogalerie

Rozkvetlé větvičky totiž budou krásně vypadat klidně i v obyčejné skleněné lahvi. Usadit je ale samozřejmě můžete i do podobného skvostu, jakým jsou například vázy, které pro ně vybrala designérka Denisa Bartošová.

Z její dílny je i nápad na vtipné využití vykrajovátek ve tvaru různě velkých vajíček na velikonoční tousty s jakýmsi volským okem uprostřed. Kovovou formičkou ve tvaru vejce prostě vykrojíte tvar z toustového chleba a pak ještě vykrojíte uprostřed kolečko skleničkou.

Toust opečte na pánvi nejprve z jedné strany a obraťte. Do vykrojeného kolečka...
Kovovou formičkou ve tvaru vejce prostě vykrojíte tvar z toustového chleba a...
Nezapomeňte na rozkvetlé jarní cibuloviny. Se svou svěží zelenou barvou listů a...

Toust opečte na pánvi nejprve z jedné strany, obraťte a do vykrojeného kolečka vyklepněte křepelčí vajíčko a pomalu ho dopečte.

Tento a další tipy na velikonoční dekorace v různém stylu najdete v březnovém čísle časopisu Nové proměny bydlení a další jarní inspiraci v jeho aktuálním dubnovém vydání.

K jaru patří i živé květiny, především cibuloviny

Nezapomeňte také na rozkvetlé jarní cibuloviny, se svěží zelenou barvou listů a křehkými květy k jaru neodmyslitelně patří. Jen je vložte do vhodného obalu, kterým může být jak čistě bílý keramický květináč, tak proutěný košík. (Po odkvětu je nevyhazujte, byla by to škoda, zde najdete rady, co s nimi dále.)

Autoři:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Další z rubriky

PORADNA: Bojím se, že si zabouchnu dveře. Existuje řešení?

Problémy s klíči jsou nejen problémem žen.

Čtenářka Jana bydlí v pronájmu a má jen jednu soupravu klíčů od bytu. Tak trochu trpí fóbií, že vyjde na chodbu, dveře...

Špatná štětka, špatný šťouch. Co musíte vědět, než se pustíte do čištění komína

I když se doba změnila, základ práce je pořád vylézt na střechu a zkontrolovat...

Než poprvé po zimě poprvé roztopíte kamna na chatě nebo chalupě, měli byste si připomenout, že dobře vyčištěný a...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Najdete na iDNES.cz