Středa 6. července 2022, Den upálení mistra Jana Husa
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 6. července 2022 Den upálení mistra Jana Husa
Premium

Večeře za stovku pro dva. Stačí trochu kumštu a najíte se jako v restauraci

Zapečené palačinky s tvarohem | foto: Martin Špelda, Kulinární studio MAFRA

  15:00
Ceny potravin letí vzhůru. Jak se však můžete přesvědčit v tomto článku, i s malým rozpočtem lze uvařit jídlo chutné a bohaté na energii. Připravili jsme pro vás další sadu receptů, tentokrát na večeři pro dva. Na každou z nich by vám mělo stačit sto korun. Dobrou chuť!

1Těstoviny s mletým masem a bylinkami

Na přípravu:

  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g mletého vepřového masa
  • sůl, mletý černý pepř
  • 250 g suchých těstovin (např. penne)
  • 80 g cherry rajčat lístky čerstvé bazalky

1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Osmahneme ji v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Pak vmícháme protlak, mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nezhnědne. 2. Směs poté podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme doměkka.

3. Mezitím nalijeme do hrnce dostatečné množství vody na těstoviny. Osolíme ji a přivedeme k varu. Pak do ní vsypeme těstoviny a uvaříme na skus nebo doměkka. Scedíme je a necháme okapat.

4. Hotové těstoviny vmícháme do pánve k masu společně s omytými rajčaty. Vše zlehka promícháme a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme posypané čerstvou bazalkou.

Doba přípravy: asi 35 minut 1 porce obsahuje: 2687 kJ/642 kcal

Těstoviny s mletým masem a bylinkami

Přečetli jste jen část článku. Pokračujte s
Akční nabídka první měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství můžete kdykoliv zrušit a je bez závazků.
Již máte předplatné? Přihlaste se a čtěte dál.
Autor:

Podívejte se živě do útrob včelího úlu

  • Nejčtenější

Pes v práci? Sobecké. Má spát 14 hodin denně, říká veterinářka Frühauf Kolářová

Premium O stále dokonalejším léčení zvířat, ale i sobecké lásce k domácím mazlíčkům vypráví veterinářka a univerzitní pedagožka...

Superčerv si rád pochutnává na polystyrenu. Znamená naději pro recyklaci

Vědci zjistili, že určitý druh „superčerva“ může skutečně jíst plast, aniž by mu to uškodilo. To ukazuje cestu k...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

VIDEO: Sám předělal starý panelákový byt, ušetřil přes sto padesát tisíc

Michal s Lucií bydlí v pronájmu, ale podařilo se jim pořídit byt v panelovém domě před rekonstrukcí, který by chtěli...

Hledá se nejroztomilejší mazlík. Posílejte fotky, rozhodne férová anketa

Máte doma psa, kočku, papouška, chameleona či jiného zvířecího mazlíka? Říkáte si při každém pohledu na něj, jak je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ztratil jsem nůž, pozdravuj psa. Pohledy z tábora si hrají s emocemi rodičů

Premium I v internetové epoše se posílají pohledy z tábora. Dětská sdělení jsou sice stručnější, než bývala, ale o to...

Cesta do Chorvatska 2022: Jak projet rozkopané Slovinsko a tankovat v Maďarsku

Premium Dobrá zpráva pro dovolenkáře mířící autem na Jadran. Cesta byla letos hladká, na nejrychlejší trase přes Vídeň, Graz...

Zbraně, které zaskočily Putina: „Muskovo“ bombardování

Premium Už druhý den po nočním překročení hranic měli triumfálně projíždět centrem Kyjeva, po čtyřech měsících místo toho vězí...

Jet sto třicet, nebo zpomalit? Na dálnici můžete uspořit litry paliva

Premium Ceny paliv opět atakují rekordy. Také si všímáte, o kolik víc řidičů jezdí poslední měsíce „na spotřebu“? Vyzkoušeli...

  • Další z rubriky

Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny

S grilovaným šťavnatým masem chutná skvěle grilovaná zelenina, sýry nebo třeba ananas či jahody. Vyberte si z...

Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to

Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové části postupně...

Užijte si včas kyselou zeleninu vhodnou na sladký koláč nebo na čatní

Rebarbora neboli reveň. Netradiční zelenina, která se hodí do slaných i sladkých receptů. Užijte si ji, dokud to jde,...

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně obvyklé postupy a...

Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím. Holčička z reklamy na Kofolu se vrací

Malá holčička z vánoční „prasátkové“ reklamy na Kofolu, ve které zazněly hlášky „a bude mít ty velký zahnutý zuby...

Pavla Tomicová výrazně zhubla a s kolegy oslavila šedesátiny

Pavla Tomicová měla s Dášou Zázvůrkovou v květnu nehodu, když do kolegyniny Vespy před Národním divadlem nabouralo...

Herec a režisér Vojtěch Kotek se oženil. S partnerkou chodili více než rok

Herec Vojtěch Kotek (34) se ve čtvrtek oženil. Podle webu Expres.cz si vzal přítelkyni Radanu, se kterou chodí více než...

Móda z Varů: Luxus i lacinost. Sexy Ramba a Plodková. Třeštíková přestřelila

Na červeném koberci zazářily v den slavnostního zahájení 56. ročníku karlovarského filmového festivalu v luxusních...

Ruská ekonomika se hroutí, už není pochyb, ukazují nová statistická data

Ekonomika v Rusku se postupně hroutí, píše americký týdeník Newsweek. Průmyslová výroba se propadla hned v několika...