Diskuze
Míchaná vejce nesmí být suchá jak cesta, říká Pohlreich
Děkujeme za pochopení.
T40o71m42á44š 77S58k37á56k60a56l28í70k
Zkusil jsem a je fakt, že výsledek byl dobrý. Jenže - příprava trvá mnohonásobně déle než na pánvi, dlouho trvá, než se ohřeje voda, dlouho trvá, než se vejce pomalu srazí na požadovanou konzistenci. Spotřebuje se o moc víc energie. Voda v lázni se vaří, což znamená, že pokud je miska malá, pára a kapky prskají okolo misky z hrnce, pokud je miska velká, je nutné jí při míchání držet a chránit se před horkou párou a vodou. Míchá se opravdu dlouho, snad deset minut :-( Miska byla navíc celá od zbytku vajec a šla pěkně blbě umýt. Daleko lepší je do vajec přidat smetanu nebo mléko, vejce rozšlehat a normálně umíchat na pánvi na slabším ohni do požadované konzistence - výsledek je prakticky stejný při nesrovnatelně menší pracnosti a spotřebě energie.
P75a15v89e51l 44O54d96r59a94z25i66l
Voda v lázni vařit nemusí. Spotřeba energie na vaření (ne trouba) je naprosto zandebatelná.
J59a57r82o51s23l95a47v 97V37o26n82d74ř16i46c22h
podprdu pro pohlreicha. a jídlo, jistě. jídlo především.
P82e57t33r 71R26o56m55á95n89e80k
Je to tak, na to jak je úprava vajec obyčejná, každýmu chutnají jinak. Mě prostě vejce, který se dají srkat brčkem a zvlášť týhle barvy (a nezachrání to ani zmíněná hrst pažitky) přijdou nesympatický. Míchaný moc často nedělám, ale když už, tak bílek na slabým ohni umíchám zvlášť, tak aby byl trochu sušší a pak teprve přidávám žloutky. Po půlminutě je hotovo, oheň úplně stáhnout, žloutky obarví vejce na oranžovo a zůstanou v konzistenci jako když se dělá vejce na měkko.
M96a30r42t76i32n 23M65e24l15k82a
Tady dělá vejce Gordon, zkoušel jsem to a můžu říct, je to paráda. http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks
B86o94h17u24m60i22l57a 90M54a92j40e83r14o32v71á
mně by zase taková polosyrová vejce nechutnala
M35i32c98h20a14l 60N91a70c25h74t15m31a14n13n
Typicky české. Jiný způsob ani nevyzkoušet, ale umě ho zkritizovat, to by nám šlo. Co si to dovoluje kdo říkat, že rizoto nemá bejt suchá rejže se zbytkama a eidamem? Vaříme to tak celej život, chutná nám to, tak ta tekutá italská šlichta přeci nemůže bejt lepší...
H59a11n63a 34A86n50t18o21n14o97v64á
Mně se zase nelíbí přístup dogmatických kuchařských celebrit, které mají jediný správný způsob a kdo to má rád jinak je buran a hnida.
P51ř95e50m23y25s19l 15Č82e86j42p
No a? Někdo rád vejce na šlichtu, někdo rád vajíčka na sucho. Polhreich je s tím Fransouzskem rozšlehaným na měkko trapnej ...
P25a94v78e35l 12O46d98r84a16z36i85l
To je fakt, páč cesta je prach a štěrk a udusaná hlína, takže takový vejce bych asi fakt nerad.
M50i75l79o81š 50K97o83v97a27č
mokrá vejce se dají udelat i na panvici,,dám nejméne jeden deci palmového oleje na šest vajec s cibulí ,nebo bez ,cibuli dám zarovno s vejcami a míchám a když je to ješte mokrá kaše odstavím .
P21a94v21e48l 19O95d30r12a59z95i25l
Jistě to jde i na pánvi, fígl je v tom, že na pánvi musíte trochu víc hlídat teplotu, než v lázni, jinak je to celkem fuk. I mlíko uvaříte v běžným hrnci, ale v mlíkovaru je to prej pohodlnější (já mlíko nevařím, tak nevím).
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.