Středa 4. srpna 2021, svátek má Dominik
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 4. srpna 2021 Dominik

Vaření

Prostě čepované. Jak na výčepní zařízení? Zkontrolujte tlak a kapacitu chlazení

Ke grilování na zahradě patří i správně načepované pivo.
4. srpna 2021

Premium Doba koronavirová zavřela hospody. Milovníci piva si ho tak nosili domů po kartonech plných temně...

Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu

Grilovaný bůček s thajským zelným salátem
3. srpna 2021

Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s...

Čtenáři grilují: panenku, banán i humra. Pošlete do soutěže i svůj recept

Grilovaní humři se salátem coleslaw
29. července 2021

Nejnovější soutěžní příspěvky byly skutečně pestré, vystřídaly se naprosto rozdílné suroviny. U nás...

Češi zkoušejí vyrobit umělé maso. Chtějí, aby stálo stokorunu za kilo

Pokusy s kultivací masa v laboratořích probíhá po celém světě už mnoho let.
26. července 2021

Do výzkumu výroby kvalitního a přitom pokud možno co nejlevnějšího umělého masa jsou ve světě...

Sezona nakládaček: připravíte si kvašáky nebo budete sterilovat?

Okurky před nakládáním pečlivě vydrhněte vodou.
23. července 2021

Letos je úroda okurek trošku opožděná, ale jakmile se zahájí samosběry, je to známkou, že sezona...

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

Autor receptu používá stále populárnější gril typu kamado.
22. července 2021

Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...

Soutěžní grilování: Vepřové špízy, grilované nektarinky i nestárnoucí losos

Nestárnoucí klasika: norimberské klobásky, špekáčky a cibule
15. července 2021

Soutěž Od 7. července jste začali posílat soutěžní recepty a fotografie z domácího grilování. Dnes...

VIDEO: Souboj kuchařů na grilu přinesl dva stejné lososy a rozdílnou chuť

Jak vyudit lososa na grilu
9. července 2021

Dva kuchaři spojili síly, aby ukázali, jak lze přistupovat ke grilování. Zatímco Martin Kortus...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

7. července 2021

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...

Rané brambory si nepleťte s novými. Nikdy je neskladujte v lednici

7. července 2021

Rané brambory jsou něco jiného než nové. Ty se na rozdíl od raných sklízejí v plné zralosti a jsou...

VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje

25. června 2021

Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten...

Trhané maso je cestou, jak nakrmit regiment a přitom neutratit

23. června 2021

Trhané maso je velkou módou, která k nám přišla z Ameriky. Jeho tajemstvím je to, že se velký kus...

KVÍZ: Jak se vyznáte v kuchyňských nožích? Otestujte se

22. června 2021

Na co je vhodný nůž nakiri, co to znamená, když je čepel vyrobená z damaškové oceli, jaké prkénko...

Drobné pomůcky při grilovačce zpříjemní práci. Pak si ji můžete užívat

20. června 2021

Léto a s ním spojená sezona grilování je ideálním časem na doplnění grilovacích pomocníků. Dokonalá...

Domácí pastrami na grilu je pro trpělivé. Nakládáte ho skoro týden

16. června 2021

Hovězí hrudí naložte už v pondělí a v sobotu budete mít hotovo. Pastrami potřebuje trochu více...

Mistr bednář není zapomenuté řemeslo. Bez něj by pivo nemělo stejnou chuť

15. června 2021

Premium Na dvoře plzeňského Prazdroje se každého půl roku odehrává koncert pro sedm mužů. Pod vedením...

České jídlo je špičkové, řetězce však dávají přednost levnějším produktům

5. června 2021

Páté nejbezpečnější potraviny na světě mají Češi. Řetězcům se však vyplatí dovážet levnější a méně...

Mýty o medu: horký čaj ho zničí a krystalizace je známkou nekvality

1. června 2021

O medu koluje mnoho fám. Například, že jakmile zkrystalizuje, znamená to, že je špatný. Také se...

Hovězí, vepřové nebo kuřecí? Malý průvodce nejlepším masem na gril

28. května 2021

Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových...

OBRAZEM: Soutěž fotografů jídla vyhrál Číňan, jeho snímky připomínají malby

27. května 2021

Fotografovat jídlo se v posledních letech rozmohlo na sociálních sítích jako mor. Soutěž Food...

Trošku hořká, sladká i kyselá. Podle Pohlreicha jsou taková křídla bomba

26. května 2021

Mořské plody s avokádovou omáčkou, uzený lilek nebo vdolky na grilu jste mohli vidět v dalším díle...

VIDEO: Michelinský kuchař Láďa vaří lidem v bytě. Dezerty kreslí i na ubrus

24. května 2021

Je mu dvacet pět let a vařil už v několika michelinských restauracích v Česku i Evropě. Ladislav...

Ocílku mějte vždy při ruce. Prodloužíte si tím interval ostření nože

21. května 2021

Ocílka je pro každého kuchaře pomocníkem pro denní provoz, kdy je potřeba jen lehce oživit ostří,...

Těsto musí prdlat. Pohlreich se učil grilovat čajové koláčky s povidly

19. května 2021

Iveta Fabešová v pořadu Rozpal to, šéfe! opět přesvědčovala, že se současným grilem lze zacházet...

Domácí italské těstoviny nejsou žádné čáry. Zvládnete je během půl hodinky

14. května 2021

Naše babičky považovaly výrobu nudlí do polévky za samozřejmost. A ty italské právě tak samozřejmě...

První zásada při grilování kuřecího masa: po řezu musí vytékat čirá šťáva

13. května 2021

Příprava grilovaných jídel má svá specifika. Zvláště jde-li o kuřecí maso. To musí být dostatečně...

Pohlreich nadskakoval nedočkavostí, když mu gril sebrala Iveta Fabešová

12. května 2021

Zdeněk Pohlreich rád vaří a griluje. Ovšem když mu jeho oblíbenou hračku sebere jeho souputnice...

A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu

9. května 2021

Premium Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje...

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

7. května 2021

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně....

Pohlreich rožnil „dvojitou“ vepřovou pečeni, učil pracovat s provázkem

5. května 2021

Zdeněk Pohlreich to opět začal rozpalovat. V prvním díle jarní série Rozpal to, šéfe! rožnil...

Zkuste nadýchané čokoládové suflé s karamelizovanými ořechy a mascarpone

30. dubna 2021

Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních...

VIDEO: Zkuste božsky nadýchané lívance bez droždí podle Pavla Berkyho

23. dubna 2021

Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta...

Chřest není jen delikatesa. Snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu

23. dubna 2021

Říká se, že co je dobré, není zdravé, a naopak. Ale o chřestu to rozhodně neplatí. Ten je tak...

Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát

21. dubna 2021

Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za...

VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem

20. dubna 2021

Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař...

Míchaná vejce připravujte nad mírným plamenem. Budou šťavnatá a nadýchaná

16. dubna 2021

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...