náhledy
Vánoční ořechové dortíčky Pepy Maršálka kombinují chuť ořechů, čokolády, skořice a rumu.
Autor: Pomahač Stanislav
Pečeme s Pepou ořechové dortíčky s čokoládou a skořicí.
Autor: Pomahač Stanislav
Do mísy navažte všechny ingredience na těsto.
Autor: Pomahač Stanislav
Vypracujte pevné těsto, pracujte rychle. Poté těsto nechte 10 až 15 minut odpočinout v lednici.
Autor: Pomahač Stanislav
Na pomoučněném válu těsto rozválejte na placku o síle asi 3 mm a tvořítky vypíchejte tvary.
Autor: Pomahač Stanislav
Vypíchané tvary odkládejte na plech s pečicím papírem.
Autor: Pomahač Stanislav
Pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C, dokud okraje nezrůžoví, a nechte je na mřížce vychladnout.
Autor: Pomahač Stanislav
Rozpuštěnou čokoládu smíchejte společně s cukrem, solí a máslem.
Autor: Pomahač Stanislav
Nakonec přidejte rum a vše vyšlehejte do hladkého a pevného krému.
Autor: Pomahač Stanislav
Krémem naplňte cukrářský sáček s hladkou zdobicí špičkou a krém postupně naneste na polovinu vychladlých kousků.
Autor: Pomahač Stanislav
Vždy dva kousk k sobě slepujte silnější vrstvou náplně. Slepené kousky nechte v chladu dobře zatuhnout.
Autor: Pomahač Stanislav
Na polevu smícháme v misce všechny ingredience dohladka. Vrchní stranu ztuhlého cukroví v ní namočte a na mřížce nechte okapat.
Autor: Pomahač Stanislav
Ještě před zaschnutím polevy každý kousek nazdobte nahrubo drcenými kakaovými boby.
Autor: Pomahač Stanislav
Po nazdobení a zaschnutí polevy hotové cukroví skladujte na suchém, ale chladném místě, v dobře uzavíratelné dóze.
Autor: Pomahač Stanislav
Ořechové dortíčky s čokoládou a skořicí podle cukráře Pepy Maršálka.
Autor: Pomahač Stanislav