Vánoce jsou jednoznačně časem hodování a dopřávání si všemožných dobrot. Právě v tento čas jsme za nejrůznější delikatesy ochotní utratit nemalé peníze. Čím dál častěji se na českých svátečních tabulích začínají objevovat šneci, krevety, či dokonce kaviár s pravým šampaňským.
Až budete „šáňo“ otevírat, mějte na paměti, že v podstatě manipulujete se střelnou zbraní. Je to skutečně tak, korek z lahve totiž letí rychlostí přes šedesát kilometrů za hodinu.
Šampaňské nikdy nemohlo být levné. Vždy bývalo dražší než ostatní vína kvůli vysoké kvalitě a složitým procesům úpravy. Proto je poměrně s podivem, že si jím ještě v devatenáctém století leštili angličtí gentlemani boty. Ještě víc se určitě musela plácnout přes kapsu Marilyn Monroe, když si nalila celých tři sta padesát kousků do vany.