Kapr z vany
Kdo máte malé děti, možná jste podlehli a pár dní ho budete mít živého ve vaně. Po zabití si budete muset poradit s jeho vykucháním a rozporcováním.
Pro názornost nabízíme dvě návodná videa, která připravili profesionálové z Makra. První z nich ukazuje, jak kapra vykuchat, abyste nepropíchli žluč, a jak se vyznat v kapřích vnitřnostech.
24. prosince 2011 |
Druhé video ukazuje, jak snadno kapra vyfiletovat, když budete pracovat s celou rybou.
24. prosince 2011 |
A poslední video přináší návod, jakým způsobem z kapra snadno stáhnout kůži. Někdo ji nemá rád, zvláště u lysců bývá nepříjemně silná, a když budete dojídat kapří řízky druhý den za studena, nebývá to příliš pochoutka.
U šupináčů se pak vyhnete pracnému čištění od šupin, které většinou v kuchyni udělá takový nepořádek, že suché šupiny nacházíte ještě půl roku.
Existuje však důvod, proč kaprovi kůži nechat. Když budete maso prořezávat kvůli eliminaci drobných kostiček, kůže slouží jako spolehlivá pomůcka, aby se maso nerozpadlo.
24. prosince 2011 |