V Hell’s Kitchen se Kašpárek s nikým nemazlí. Nepose*te to, hřímá

Autor:
  21:45
Všichni účastníci reality show Hell’s Kitchen Česko už se v nějaké restauraci či alespoň bistru živí, takže dobře vědí, co to obnáší. Jenže málokdo je asi zvyklý na takový dril, jaký je v kuchyni šéfkuchaře Radka Kašpárka. „Jedna ruka vaří, druhá uklízí,“ museli po něm opakovat, než je pustil do kuchyně, aby podruhé navařili pro jeho hosty.

Když po první noci po prvním náročném pracovním dnu ráno probere soutěžící Hell’s Kitchen Česko relativně brutální budíček a za 5 minut mají být všichni nastoupeni v kuchyni před šéfkuchařem Radkem Kašpárkem ve vojenské čepici, působí to v podstatě úsměvně. Jenže přirovnání nástupu před náročnou směnou ve špičkové profesionální kuchyni k vojenskému drilu na cvičáku až tak moc nekulhá. I tam je každý sám za sebe, ale musí fungovat i v týmu.

Kašpárek neskrývá, že má 15 profíků z různých prostředí ve své kuchyni zatím jen za bažanty. Nicméně dodává: „Od bažantů vyžaduji dvě věci: spolehlivost a srdce válečníka.“ Má totiž stále na paměti, že právě tato nesourodá parta má vygenerovat budoucího šéfkuchaře v jeho nové restauraci.

Druhý večer v Kašpárkově Pekelné kuchyni

A kdo chce hrát a vyhrát, měl by mít svůj válečný pokřik. V jednoduchosti je krása, a zřejmě i síla, jak během druhého soutěžního večera ukázal modrý tým sedmi chlapů. Svým „Šéfe, modrá je dobrá, šéfe!“ se zřejmě dokázali namotivovat víc než osmička děvčat. Moc nepřemýšlejí a jedou. Červeným moc nepomáhá, že vše zdlouhavě rozebírají. Na to se v kuchyni moc nehraje.

Hell’s Kitchen ukázala, jak se pracuje s Kašpárkem. Vyhodil z kuchyně oba týmy

Nicméně nepředbíhejme. Jako rozcvičku si oba týmy daly přenášení vajec na lžíci přes překážkovou dráhu. Bez nich by nebylo z čeho vařit. Právě příprava vajec na nejrůznější způsoby se stala ranním prubířským kamenem obou družstev i jednotlivců. Navíc totiž každý sám za sebe hrál o „opušťák“. A zatímco chlapci hned od rána v kuchyni jeli jako tým, děvčata vařila každá sama za sebe. Každý tým pak musel vybrat pět jídel, která šéf ochutnal a rozhodl, komu za to které připadne bod. Modří pokořili červené v poměru 4:1. S jednoznačným přesvědčením, že to bylo hodně díky týmovému duchu.

V kuchyni Kašpárek nejistotu nestrpí

Přestože poražený červený holčičí tým měl během dne při čištění kuchyně a přípravě surovin na večeři spoustu času urovnat si myšlenky a ujasnit si strategii, moc mu to nepomohlo. Radek Kašpárek je během večera – před zraky hostů, kterými byli mj. herec a režisér Ondřej Sokol, herečka Sandra Černodrinská či šermíř Alexander Choupenitch – vykázal z kuchyně hned dvakrát, napodruhé už bez návratu. Jejich roli úspěšně převzali modří.

Výdej jídel je stres i pro šéfa Radka Kašpárka. Vše musí být perfektní.

Děvčata totiž jako by měla zataženou ruční brzdu – alespoň podle Kašpárka – a s tím se prostě nerozjedete. I když má každá v kuchyni přidělenou svou sekci a přesně ví, co má dělat, musí navíc fungovat jako tým. A to se červeným přes veškerou snahu zatím nějak nedaří. Přitom nástup s předkrmy měly holky skvělý, perfektní jídla se jim ale nedařilo vydávat včas.

A Kašpárka jako přísného, ale spravedlivého šéfa přivádí pohled na hladové hosty k zoufalství. Stejně jako plýtvání v kuchyni – jídla, která odmítl servírovat, totiž končila v koši – nebo neschopnost reálně hlásit potřebný čas na vydání jídel. Hosté čekali i desítky minut, a to ho žhavilo doběla.

Modrý tým přes pár pochybení naštěstí tentokrát šlapal skvěle, a tak šéfa v jejich kuchyni nerozhodila ani spálená dřevěná deska či nedodělané kuře supréme – prostě ho vrátil a za čtvrt hodiny se servírovalo nové, perfektní.

Kdo soutěžil v Kašpárkově Hell’s Kitchen? Seznamte se

A tak přes několik varování nakonec červený tým z kuchyně vyhodil stejně jako první večer. Což pro osm kuchařek znamenalo vybrat ze svého středu dvě, mezi kterými se rozhodlo o vyřazení. Jasnou adeptkou byla Silvia, která se v profi kuchyni rozhodně nepohybuje s jistotou a z pohledu týmu jej tak do budoucna ohrožuje. I když sama má pocit, že nic nezkazila. Druhou je Hibi, i když ta alespoň přiznává, že slabší než ostatní se cítí.

A přestože se Radek Kašpárek chvíli tvářil, že nechá rozhodnout náhodu a hodí si mincí, nakonec jasně rozhodl. Odejít musela Silvia. Argument, že nic nezkazila, prostě nevzal. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Podle Kašpárka nepochopila, že v kuchyni musí kopat za tým. A z chyb se poučit pro příště.

Ostrost a profesionalita ke kuchyni patří, říká Kašpárek jako český Ramsay

Vstoupit do diskuse (27 příspěvků)

Nejčtenější

Kotek na své farmě honí hodně zajíců najednou. Průšvihy si ho vychutnají

Farma Votky Kotka, 4. díl

Ne, nechcete slyšet, že jste do odvodňovacích kanálů položili trubky bez drenážních otvorů. Ani to, že vám z lomu místo 300 tun písku navezli stejné množství materiálu s ostrými kamínky, do kterého...

Osmero nejchutnějších hub. Určitě je znáte a poslední úlovky máte v mobilu

8 nejchutnějších hub

Také máte takovou radost, když v lese narazíte na rodinu hříbků? Na to člověk rád vzpomíná i po sezoně. A zdaleka nemusí jít jen o ně, za pozornost stojí celá řada dalších druhů – redakce Tiny pro...

KVÍZ: Růžový panter nebo Srdce oceánu: Jak dobře znáte slavné filmové diamanty?

Diamant Sancy byl údajně nalezen v žaludku mrtvého muže.

Filmové dějiny jsou plné drahokamů – skutečných i fiktivních. Ověřte si, jak se vyznáte v nejslavnějších „diamantových“ scénách, postavách a titulech. Soutěžit o voucher na Chytrý Kvíz můžete do 20....

KVÍZ: Kuskus, durum, kroupy. Jak se vyznáte v obilovinách a moukách?

ilustrační snímek

Bez obilovin se náš jídelníček neobejde. Ať už pečete chleba, vaříte knedlíky, anebo dáte přednost pro nás exotičtějším surovinám, jako je quinoa nebo durum. Každopádně většinou patří do stejné...

Za kobrami do haďárny k Budějovicím. Mají tu největší evropskou sbírku

Kobra quinejská je unikátní druh, popsaný teprve v roce 2018. Dvorská zoo je...

Představte si, že na jednom místě v Česku můžete vidět dvacítku druhů kober, včetně kobry královské. A legendární mambu černou jako bonus k tomu. Stačí zajet do Dvorce v jižních Čechách, jen 15...

Houby sytí i léčí, sloužily šamanům. Také otrávily krále či Napoleonův pluk

Ať žijí houby

Lidstvo provázejí po staletí a posedlí jimi jsme i my dnes. Češi jsou zřejmě nejvášnivějšími houbaři na světě, to je všeobecně známo, na houbách si i rádi pochutnáváme. Využívají se také k léčení....

19. listopadu 2025

ANKETA: Vyberte výherce rybářského prutu. Zhodnoťte nejlepší rybářské zážitky

Soutěž
Radek Filip s okounem o délce 46 cm a hmotnosti 1,8 kg

Zhruba od poloviny září mohli rybáři posílat příspěvky do soutěže Můj nejlepší úlovek, v níž se soutěží o tři luxusní pruty. Nyní máte možnost hlasovat, který příběh si výhru zaslouží.

19. listopadu 2025

Čeští musheři vybojovali na MS na dostihovém závodišti 30 medailí, 13 zlatých

MS ICF Pardubice 2025, mushering, letní disciplíny, 13x zlato pro ČR

V místech, kde se nedávno běžela Velká pardubická, se druhý listopadový víkend utkala světová špička rychlých běžců a jezdců s rychlými psy o titul mistra světa v individuálních musherských...

18. listopadu 2025

KVÍZ: Kuskus, durum, kroupy. Jak se vyznáte v obilovinách a moukách?

ilustrační snímek

Bez obilovin se náš jídelníček neobejde. Ať už pečete chleba, vaříte knedlíky, anebo dáte přednost pro nás exotičtějším surovinám, jako je quinoa nebo durum. Každopádně většinou patří do stejné...

vydáno 18. listopadu 2025

Příběh biofarmy, kde nic není zbytečné a všechno má svůj důvod

Ve spolupráci
EKOFARMA Jaroslav Netík

Na první pohled možná nenápadná farma. Ale když se zaposloucháte do jejího příběhu, zjistíte, že je to místo, kde má každý krok smysl. Na biofarmě, která dnes obhospodařuje 42 hektarů půdy, se...

17. listopadu 2025

Kradli vám drzí rackové na dovolené jídlo? Experiment zjistil, jak na ně

Rackové se přirozeně stahují tam, kde tuší možnost obživy.

Není nic horšího než zkažený výlet k moři, když vám drzý racek ukradne hranolky. Zatímco odborníci dosud navrhovali složité taktiky, jako je udržování očního kontaktu nebo nošení pruhovaných oděvů,...

17. listopadu 2025

Připravte zahradní jezírko na zimu. Ochraňte ryby i techniku

Jezírko na koupání

S příchodem chladných dní není radno zapomenout na zahradní jezírko. Přinášíme postup zazimování pro mělké plastové jezírko i velkolepé koupací jezírko s rybami. Jaké jsou osvědčené tipy a jakým...

16. listopadu 2025

Ztracený obr a triumfální úlovek. Kouzlo lovu okounů, které přebíjí i sumce

Soutěž
36centimetrový okoun Františka Šonky

Poslední příspěvek v soutěži Můj nejlepší rybářský úlovek, který publikujeme, poslal František Šonka. Tento den na vodě přinesl nejen silné souboje s krásnými okouny, ale také cenné rybářské lekce o...

16. listopadu 2025

Kotek na své farmě honí hodně zajíců najednou. Průšvihy si ho vychutnají

Farma Votky Kotka, 4. díl

Ne, nechcete slyšet, že jste do odvodňovacích kanálů položili trubky bez drenážních otvorů. Ani to, že vám z lomu místo 300 tun písku navezli stejné množství materiálu s ostrými kamínky, do kterého...

15. listopadu 2025

Hlasujte pro roztomilé listopadové mazlíčky, hrají o prémiové české krmivo

A co váš mazlíček? Vyšlete jeho foto do listopadového fotoduelu?

Anketa o nejroztomilejší mazlíky měsíce listopadu odstartovala. Čtenářské hlasy rozhodnou o tom, kdo získá krmivo z nové řady Brit Premium by Nature, a to v kočičí nebo psí variantě. Pokud nechcete...

3. listopadu 2025,  aktualizováno  14. 11. 9:23

Zvířata umějí být architekty. Staví podmořské metropole i ptačí paneláky

Co to? I když může a dokáže to, po mořském dně povětšinou nepluje, ale...

Obří města malých hlodavců, kolonie chobotnic s komplikovanými vztahy mezi obyvateli nebo spořádaně fungující ptačí činžáky v povětří – my lidé nejsme zdaleka jedinými tvory, kteří spolu staví, bydlí...

14. listopadu 2025

Zvídavý akrobat Kawi slaví sedmnáctého 5 let. Zve na oslavu za orangutany

Orangutan sumaterský, pětiletý Kawi

Sameček vzácného orangutana sumaterského, geneticky cenný Kawi, svým narozením před pěti lety udělal obrovskou radost chovatelům přesně na výročí Sametové revoluce. Oslavy jeho 5. narozenin v Zoo...

14. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.