Radek David bude častěji měnit menu podle sezonnosti
Radek David je executive chef restaurací La Veranda, Babiččina zahrada a několika dalších restaurací. „Po dobu zavření jsem si stačil uklidit pracovnu, dodělal všechny věci. Řešil v součinnosti s majitelem a manažery jednotlivých restaurací věci ohledně otevření, skladby menu, poupravení konceptu, finančních rozpočtů,“ popisuje, co dělal, když bylo zavřeno.
Babiččina zahrada otevřela už před čtrnácti dny a skladba menu zůstala zachována, i pondělí jako zavírací den. V době zavření se hodně angažovala i v systému rozvozu jídel, a kdo tam někdy byl, ví, že pro využití zahrádky je to ideální místo. Jako kdyby architekt, který tam projektoval, s něčím podobným dopředu počítal.
La Veranda je na tom trochu jinak. Sice se nenachází přímo v centru, takže to není klasická turistická restaurace. Ale vzhledem k její reputaci a nedaleké Pařížské ulici je stejně obsazení domácích a zahraničních návštěvníků zhruba půl na půl.
„Mírně jsme změnili sortiment s tím, že nově máme šest prvních chodů, pět hlavních chodů a tři dezerty. A častěji budeme měnit menu a více pracovat s mikro sezonami surovin,“ popisuje.
Radek David ukázal, jak si vyrobit přepuštěné máslo:
14. prosince 2016 |