Marek Hora zjistil, že krabičky by mohly pomoci s budoucností
Marek Hora vede japonskou restauraci Yamato, kterou najdete na pražských Vinohradech. Což není sice vnitřní centrum města, ale vzhledem k jejímu skvělému hodnocení na mezinárodních serverech, k nim láká hodně zahraničních návštěvníků.
„Nucené zavření Yamato přišlo jako blesk ze zataženého nebe, dalo se to ale předpokládat, když sem vtrhl červ, který není ani pořádně vidět. Mohli nás na to připravit, dát trochu času, ale nedali nikomu,“ popisuje první chvíle při zavření provozu.
Zavřená restaurace netěší nikoho, kdo tuhle práci dělá dlouho a má k ní vztah, vztah stejný jako má pilot k létání a ke svému letadlu. Člověk se k tomu musí postavit.
„Koncept Yamato je jednoduchý – připravovat japonská jídla v té nejvyšší možné a dostupné kvalitě. Toho jsme se drželi i během uzavření restaurace. Připravovali jsme nejen sushi, ale i o-bento, krabičky, které jsou v Japonsku velice populární, hlavně při cestování, ale setkáte se s nimi i ve speciálních restauracích,“ říká.
V jedné krabičce najdete několik druhů jídel, včetně rýže, masa, ryb nebo mořských plodů, a to hned v několika úpravách. „Tyhle krabičky si v době krize získaly mnoho zákazníků, nyní zvažujeme, že je zařadíme i do běžné nabídky,“ slibuje.
Takto Marek Hora vaří Daikon no nimono:
10. listopadu 2014 |