VIDEO: Nehrajte si na Matku Terezu, uzemnil Pohlreich majitelku Bohémy

aktualizováno 
Před dvěma lety odjížděl z brněnské restaurace znechucený z místních poměrů a odmítl pořad Ano, šéfe! dotočit. Nyní se v pořadu Už dost, šéfe do téže restaurace pod vedením nové majitelky vrací a nestačí se divit.

"Měli by zavřít, ale všechny," narážel na nepoctivé praktiky starých majitelů, kteří dokonce ani neplatili personál (pro oživení najdete tehdejší reportáž zde). Tentokrát se potýká naopak s až přílišnou snaživostí majitelky, která by pro restauraci položila život. A diví se, že se vůbec pustila do podnikání se stejným názvem restaurace.

Pohlreichův podzim

Zdeněk Pohlreich zažívá mediální podzim. Každou sobotu večer vaří on-line. Suroviny potřebné k připravovanému menu najdete na stránkách iPrima.cz. Tentokrát se budou připravovat plněná rajčata, hovězí tagliata s omáčkou ze zeleného pepře a žloutkový krém s ovocem.

"Tady by se to mělo přejmenovat," snaží se ovlivnit majitelku, narazí však na rezolutní odpor. "Copak já bych mohla mít právo zničit takovou letitou legendu, Bohéma, ta tu přece je dlouhá léta a vždycky to tu žilo," argumentuje.

Největší překvapení čekalo Pohlreicha v kuchyni. Po zkušenosti se špínou, tekoucími mrazáky a nezájmem majitelů vybavit ji tak, aby se kuchařům dobře pracovalo, jej šokovala čistota a vybavení podle nepřísnějších standardů.

A protože se zdá, že kuchaři v podstatě vědí jak na to, probírá s nimi jen drobnosti a hlavně se snaží ukáznit majitelku a vysvětlit, že místo aby se amatérsky snažila hrát si na brněnskou Matku Terezu a rozdávala hostům zákusky zdarma, měla by si nechat prostor na vedení a vymýšlení koncepce a inovací.

Už dost, šéfe uvidíte ve středu v 21:45 na Primě.

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Vrcholným projevem kočičí lásky je olizování, prozradila expertka

Kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel....

Kamkoliv přijde, usadí se na zem, aby měla co nejblíž ke kočkám, kterým rozumí jako málokdo. Většinou si ji zvou k těm,...

Nejjednodušší zabezpečení domu a bytu. Funguje pravidlo pěti minut

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Cena vybavení v domácnosti je mnohdy vyšší, než se předpokládá. Když se sečte hodnota elektroniky, nábytku, vybavení...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Srovnejte si biologické hodiny. I noční výlety do lednice tělo rozhodí

Podle vědců by byli lidé při nastavení zimního času celkově psychicky zdravější...

Biorytmy ovlivňují každou buňku v našem těle. Když se vychýlí, zhorší kvalitu spánku, soustředění, a dokonce mohou...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

Najdete na iDNES.cz