"Měli by zavřít, ale všechny," narážel na nepoctivé praktiky starých majitelů, kteří dokonce ani neplatili personál (pro oživení najdete tehdejší reportáž zde). Tentokrát se potýká naopak s až přílišnou snaživostí majitelky, která by pro restauraci položila život. A diví se, že se vůbec pustila do podnikání se stejným názvem restaurace.
Pohlreichův podzimZdeněk Pohlreich zažívá mediální podzim. Každou sobotu večer vaří on-line. Suroviny potřebné k připravovanému menu najdete na stránkách iPrima.cz. Tentokrát se budou připravovat plněná rajčata, hovězí tagliata s omáčkou ze zeleného pepře a žloutkový krém s ovocem. |
"Tady by se to mělo přejmenovat," snaží se ovlivnit majitelku, narazí však na rezolutní odpor. "Copak já bych mohla mít právo zničit takovou letitou legendu, Bohéma, ta tu přece je dlouhá léta a vždycky to tu žilo," argumentuje.
Největší překvapení čekalo Pohlreicha v kuchyni. Po zkušenosti se špínou, tekoucími mrazáky a nezájmem majitelů vybavit ji tak, aby se kuchařům dobře pracovalo, jej šokovala čistota a vybavení podle nepřísnějších standardů.
A protože se zdá, že kuchaři v podstatě vědí jak na to, probírá s nimi jen drobnosti a hlavně se snaží ukáznit majitelku a vysvětlit, že místo aby se amatérsky snažila hrát si na brněnskou Matku Terezu a rozdávala hostům zákusky zdarma, měla by si nechat prostor na vedení a vymýšlení koncepce a inovací.
Už dost, šéfe uvidíte ve středu v 21:45 na Primě.