Sobota 21. května 2022, svátek má Monika
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 21. května 2022 Monika

Nejvíc mě těší, že se bojíte, co řeknu, libuje si Pohlreich na Moravě

  8:04
Ze zoufalé a skomírající restaurace v Moravské Třebové pomohla Pohlreichova loňská návštěva s pořadem Ano, šéfe! vybudovat slušný podnik. Letos se do Excalibru šéf i s kamerou vrátil, podobně jako do bavorské restaurace s českým majitelem. Jak to dopadlo, uvidíte na Primě ve středu večer v pořadu Už dost, šéfe!

Na Moravu Zdeněk Pohlreich dorazil, zrovna když v Excalibru nabízeli kromě běžné denní nabídky i husí hody. Nad husí krví v jídelním lístku se úplně zatetelil, protože ji od dětství neměl na talíři. (Představu, jak to v této restauraci vypadalo za první šéfovy návštěvy, si uděláte podle předchozího článku a videa zde).

Fotogalerie

Kromě krve ochutná Pohlreich i husí kaldoun, husí krky, husí prsa se švestkovou omáčkou, a z denní nabídky si vybere kuřecí prsa. V podstatě je se vším spokojen, takže kuchaře trochu napíná. Užívá si to, že mají z jeho hodnocení strach: "To je dobře, že se bojíte. Protože to znamená, že vám záleží na tom, co uslyšíte!"

Tři mladí kuchaři se ke své úlevě nakonec dozvědí, že pokrmy z jejich kuchyně nemají chybu, jen potřebují trochu dotáhnout.

Společně se Zdeňkem tedy vyladí husí krev i husí steak s opečenou kůrčičkou, který Zdeněk připraví s červeným zelím místo s grilovanou zeleninou. A odjíždí spokojen, že v Moravské Třebové měla jeho snaha smysl a viditelný přínos. Což mu koneckonců potvrdí i místní, kteří do Excalibru chodí na jídlo.  

Dospělého nepřevychováš, lituje Pohlreich

Druhou přepadovkou šéf poctí českého kuchaře Romana a jeho německou partnerku Sabrinu, kteří se v Bavorsku snaží o dobrou gastronomii. A vařit umějí. Přesto tam byl Pohlreich už při minulé návštěvě z hodně věcí v rozpacích (jak tam servírovali místo lososa pangase, si připomenete zde).  

Na první pohled je Wirtshaus in der Pupplinger Au upravený a má krásně nazdobenou fasádu. Na jídelním lístku však udiví podivná veganská jídla napodobující kuřecí stehna, která si německý kuchař obhajuje svérázným způsobem. Vysvětluje zděšenému Pohlreichovi, že když někdo přestává jíst maso, chce jídlo, které jako maso bude aspoň vypadat.

Ale to není to nejpodstatnější, co Zdeňka Pohlreicha v této bavorské hospodě zklame. Vadí mu spousta much a nepořádek v kuchyni, kuchař odmítající vracet v horku omáčku do lednice, aby se moc nenachodil, mražené moučníky a palačinky, Romanovy vytáčky a vyhýbavé odpovědi. A je mu jasné, že dokud se nezmění Romanův způsob myšlení, těžko se může změnit něco zásadního v jeho podniku. Není divu, že popadne fén, aby odlepil dříve udělenou a podnik kladně hodnotící samolepku. Klasiku přitom umí Roman a jeho kuchaři připravit výtečně.

Chcete si také zkusit, jak se vaří s Pohlreichem za zády?

Pokud si chcete na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je vařit spolu s šéfkuchařem, nenechte si ujít další živý přenos v sobotu ve 20:15 na Primě. Spolu s Alešem Hámou se naučíte připravit kuřecí kari s rýží, pikantní zeleninový salát s hovězím masem a jako dezert ananas s vanilkovou zmrzlinou. Zde je seznam ingrediencí (rozpočty jsou pro 4 osoby), potřebných k přípravě receptů, abyste byli na sobotní večer připraveni:

Na pikantní zeleninový salát s hovězím masem nakupte 300 g hovězí roštěné nebo svíčkové a nakrájejte ji na nudličky. Na salát si připravte 2 rajčata, půl  hlávky čínského zelí, 4 šalotky, půlku salátové okurky, 3 jarní cibulky, 1 hrst lístků čerstvého koriandru, 1 hrst lístků čerstvé bazalky a extra panenský olivový olej. Na dresink budete potřebovat thajskou rybí omáčku, 2 limetky, 2 lžičky hnědého cukru a 2 čerstvé chilli papričky, nasekané na jemno.

Na kuřecí kari s rýží budete potřebovat 4 vykostěná kuřecí stehna, 30 ml rostlinného oleje, 1 plechovku kokosového mléka (cca 400 ml), 1 lžičku červené kari pasty, 4 kafrové - limetkové lístky (ty můžete nahradit čerstvě vymačkanou šťávou z půlky limetky), 1 červenou papriku nakrájenou na kousky, 1 menší cuketu nakrájenou na kousky, velkou hrst čerstvých bazalkových lístků, velkou hrst čerstvých koriandrových lístků, vařenou rýži jako přílohu a wok pánev.

Na ananas s vanilkovou zmrzlinou si připravte 1 zralý ananas, 4 porce kokosové zmrzliny, 40 g másla + 20 g másla do omáčky (vychlazeného a nakrájeného na kostičky), 1 citron, půlku vanilkového lusku, 100 ml 100% ananasového džusu, 60 g hnědého cukru, 20 cl bílého rumu a pár lístků čerstvé máty.

Autor:
  • Nejčtenější

Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské

Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si ho užili až dnes...

Zvládla těžké výzvy, řekl Maršálek o Martině, vítězce Peče celá země

Rozstřel V sobotu večer Česká televize odvysílala finále druhé řady soutěže Peče celá země, z nějž se jako vítězka domů vrátila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Neuvěřitelnou rekonstrukcí vyrobili z dřevěné boudy domov a trvalé bydlení

Seriál V novém dílu cyklu Do montérek!, který můžete sledovat na televizi Prima, se zkušený řemeslník Václav Adamec vydal za...

Hlava napomádovaná, ale nohy smrděj, vzpomínal Pohlreich na Ano, šéfe!

Nová řada příběhů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je jiná. Dává tu do kontrastu mnohdy otřesné zážitky z minulých natáčení...

Pořád si moc nevěřím, říká letošní vítězka pořadu Peče celá země Martina

Premium Chybělo málo, aby se soutěže Peče celá země nezúčastnila. Nakonec ji překvapivě Martina Kynstlerová vyhrála. Koho by...

Půst, občas večeře, čtyři kávy denně. Jak jíst podle výživového poradce Havlíčka

Premium Strava ovlivňuje nejen naši váhu či kondici, ale i náladu a zdravotní stav. Ostatně až dvě třetiny všech nemocí mají...

Vláda má 20 korun z každého litru benzinu, říká šéf sítě levných čerpacích stanic

Premium Nikoho nenechají na pochybách, že tohle je nízkonákladová firma, kde se nehýří. Okázalost tu nemá místo. Spolumajitel...

Všechno vymyslela Škrlová. Je to hlava manipulace, říká režisér Síbrt

Premium Před patnácti lety Česko šokovala kuřimská kauza. Týrání malých chlapců nejbližšími příbuznými i podivná role „Aničky“....

  • Další z rubriky

Upečte si s Pepou Maršálkem tvarohový koláč s rebarborou a zázvorem

Vypadá jako lopuch, chutná jako kyselé jablko, ale protože jedlé jsou jen dužinaté listové řapíky, jde o zeleninu....

V Česku chybí pět tisíc řezníků. Firmy je lákají na praxi při škole

Česká republika postrádá až pět tisíc řezníků. Zájem o obor řezník-uzenář dlouhodobě klesá a řemeslo přežívá zejména...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zvládla těžké výzvy, řekl Maršálek o Martině, vítězce Peče celá země

Rozstřel V sobotu večer Česká televize odvysílala finále druhé řady soutěže Peče celá země, z nějž se jako vítězka domů vrátila...

Pořád si moc nevěřím, říká letošní vítězka pořadu Peče celá země Martina

Premium Chybělo málo, aby se soutěže Peče celá země nezúčastnila. Nakonec ji překvapivě Martina Kynstlerová vyhrála. Koho by...

Týden plný cen od LOVI
Týden plný cen od LOVI

Soutěžte s námi po celý týden o krásné výherní balíčky pro svoje zlatíčka.

Vláda má 20 korun z každého litru benzinu, říká šéf sítě levných čerpacích stanic

Premium Nikoho nenechají na pochybách, že tohle je nízkonákladová firma, kde se nehýří. Okázalost tu nemá místo. Spolumajitel...

Jelínek z Luneticu byl u smrtelné nehody, po koncertě srazil na dálnici muže

V sobotu vystoupili Lunetic na koncertě Leoše Mareše. Když se zpěvák skupiny Václav Jelínek (43) vracel domů do...

Hrušínského dcera se svlékla pro Playboy. Manžela to překvapilo, říká

Pro nové číslo Playboye se svlékla a nafotila sexy snímky Kristýna Hrušínská (37). Dcera Jana Hrušínského a Miluše...

Ukrajinci dostali západní superhoufnice M777. Do akce šla i Bohdana

Ať už si dělostřelectvo v dávných dobách vysloužilo titul královny či krále bojiště, ukazuje se i v jednadvacátém...

Nešvar z devadesátých let se vrací. Turisté na místě zjišťují, že bydlí jinde

Premium Nešvar z devadesátých let se vrací. Turisté si zaplatí zájezd v zahraničí, přijedou do hotelu a teprve na jeho recepci...