Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejvíc mě těší, že se bojíte, co řeknu, libuje si Pohlreich na Moravě

  8:04
Ze zoufalé a skomírající restaurace v Moravské Třebové pomohla Pohlreichova loňská návštěva s pořadem Ano, šéfe! vybudovat slušný podnik. Letos se do Excalibru šéf i s kamerou vrátil, podobně jako do bavorské restaurace s českým majitelem. Jak to dopadlo, uvidíte na Primě ve středu večer v pořadu Už dost, šéfe!

Na Moravu Zdeněk Pohlreich dorazil, zrovna když v Excalibru nabízeli kromě běžné denní nabídky i husí hody. Nad husí krví v jídelním lístku se úplně zatetelil, protože ji od dětství neměl na talíři. (Představu, jak to v této restauraci vypadalo za první šéfovy návštěvy, si uděláte podle předchozího článku a videa zde).

Kromě krve ochutná Pohlreich i husí kaldoun, husí krky, husí prsa se švestkovou omáčkou, a z denní nabídky si vybere kuřecí prsa. V podstatě je se vším spokojen, takže kuchaře trochu napíná. Užívá si to, že mají z jeho hodnocení strach: "To je dobře, že se bojíte. Protože to znamená, že vám záleží na tom, co uslyšíte!"

Tři mladí kuchaři se ke své úlevě nakonec dozvědí, že pokrmy z jejich kuchyně nemají chybu, jen potřebují trochu dotáhnout.

Společně se Zdeňkem tedy vyladí husí krev i husí steak s opečenou kůrčičkou, který Zdeněk připraví s červeným zelím místo s grilovanou zeleninou. A odjíždí spokojen, že v Moravské Třebové měla jeho snaha smysl a viditelný přínos. Což mu koneckonců potvrdí i místní, kteří do Excalibru chodí na jídlo.  

Dospělého nepřevychováš, lituje Pohlreich

Druhou přepadovkou šéf poctí českého kuchaře Romana a jeho německou partnerku Sabrinu, kteří se v Bavorsku snaží o dobrou gastronomii. A vařit umějí. Přesto tam byl Pohlreich už při minulé návštěvě z hodně věcí v rozpacích (jak tam servírovali místo lososa pangase, si připomenete zde).  

Na první pohled je Wirtshaus in der Pupplinger Au upravený a má krásně nazdobenou fasádu. Na jídelním lístku však udiví podivná veganská jídla napodobující kuřecí stehna, která si německý kuchař obhajuje svérázným způsobem. Vysvětluje zděšenému Pohlreichovi, že když někdo přestává jíst maso, chce jídlo, které jako maso bude aspoň vypadat.

Ale to není to nejpodstatnější, co Zdeňka Pohlreicha v této bavorské hospodě zklame. Vadí mu spousta much a nepořádek v kuchyni, kuchař odmítající vracet v horku omáčku do lednice, aby se moc nenachodil, mražené moučníky a palačinky, Romanovy vytáčky a vyhýbavé odpovědi. A je mu jasné, že dokud se nezmění Romanův způsob myšlení, těžko se může změnit něco zásadního v jeho podniku. Není divu, že popadne fén, aby odlepil dříve udělenou a podnik kladně hodnotící samolepku. Klasiku přitom umí Roman a jeho kuchaři připravit výtečně.

Chcete si také zkusit, jak se vaří s Pohlreichem za zády?

Pokud si chcete na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je vařit spolu s šéfkuchařem, nenechte si ujít další živý přenos v sobotu ve 20:15 na Primě. Spolu s Alešem Hámou se naučíte připravit kuřecí kari s rýží, pikantní zeleninový salát s hovězím masem a jako dezert ananas s vanilkovou zmrzlinou. Zde je seznam ingrediencí (rozpočty jsou pro 4 osoby), potřebných k přípravě receptů, abyste byli na sobotní večer připraveni:

Na pikantní zeleninový salát s hovězím masem nakupte 300 g hovězí roštěné nebo svíčkové a nakrájejte ji na nudličky. Na salát si připravte 2 rajčata, půl  hlávky čínského zelí, 4 šalotky, půlku salátové okurky, 3 jarní cibulky, 1 hrst lístků čerstvého koriandru, 1 hrst lístků čerstvé bazalky a extra panenský olivový olej. Na dresink budete potřebovat thajskou rybí omáčku, 2 limetky, 2 lžičky hnědého cukru a 2 čerstvé chilli papričky, nasekané na jemno.

Na kuřecí kari s rýží budete potřebovat 4 vykostěná kuřecí stehna, 30 ml rostlinného oleje, 1 plechovku kokosového mléka (cca 400 ml), 1 lžičku červené kari pasty, 4 kafrové - limetkové lístky (ty můžete nahradit čerstvě vymačkanou šťávou z půlky limetky), 1 červenou papriku nakrájenou na kousky, 1 menší cuketu nakrájenou na kousky, velkou hrst čerstvých bazalkových lístků, velkou hrst čerstvých koriandrových lístků, vařenou rýži jako přílohu a wok pánev.

Na ananas s vanilkovou zmrzlinou si připravte 1 zralý ananas, 4 porce kokosové zmrzliny, 40 g másla + 20 g másla do omáčky (vychlazeného a nakrájeného na kostičky), 1 citron, půlku vanilkového lusku, 100 ml 100% ananasového džusu, 60 g hnědého cukru, 20 cl bílého rumu a pár lístků čerstvé máty.

Autor:
  • Nejčtenější

Vypadá jako liška na chůdách, je to však pes. Páchne navíc po marihuaně

20. května 2024

Žere ovoce a kořínky, chodí jako žirafa a je cítit po marihuaně. Co je tohle za zvíře? Přece...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka

18. května 2024

Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...

Vysaďte si damašskou růži. Voňavou léčivku, kterou využijete na pěstění pleti

17. května 2024

Královna květin, říká se jí. Umí opravdu potěšit, některé kultivary nadchnou i nádhernou vůní....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nutrie jako plyšáci? Útočí i na psy. Možná to lidi přesvědčí, říká biolog

19. května 2024

Premium Kdo u nás chrání jeleny sika, čím hrozí kněžice a proč ekologové na rozdíl od včelařů někdy...

Brněnská zahrádka v parku, s pergolou a záhony, o kterou pečují romské děti

23. května 2024

Soutěž Má jen pár desítek metrů čtverečních a první zahradnické práce tu proběhly v roce 2022, nicméně už...

Stromy a keře si umějí pomáhat, aby byly zdravější. To je tajemství guildů

23. května 2024

Guildy jsou společenství stromů a rostlin. Pomáhají si prospívat, odolávat škůdcům, lákat celoročně...

Snědl jsem i syrové kuře. Mistr japonské kuchyně nejen o tom, proč neumíme jíst sushi

23. května 2024

Premium Může se pyšnit titulem mistra světa v přípravě japonského jídla pro nejaponské kuchaře. Jakub Horák...

VIDEO: Na odpady jen jedlá soda a ocet. A můžete zapomenout na krtka

22. května 2024

Čištění zaneseného kuchyňského odpadu je jedním z nejčastějších problémů v domácnosti. Vůbec...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Klavírista Petr Malásek si zlomil obě ruce. Mohlo to dopadnout hůř, říká

Klavírista Petr Malásek (59) spadl z kola a zlomil si obě ruce. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka popsal nehodu i jaká je...