Diskuze

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina ovoce a zeleniny si lépe uchová živiny spíš mimo ni. Jak tedy co nejlépe zaopatřit banány, rajčata nebo třeba česnek či jahody, aby se nezkazily?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No třeba rajčata ze supermarketů stejně žádnou chuť nemají, tak ta lednice už jim tolik neublíží.

1 0
možnosti
Foto

Ovoce se nejlépe skladuje v bečce a konzumuje pak v tekutém stavu!!R^R^R^

0 0
možnosti

Sem si myslel, že vlhkost se v chladničce sráží na výparníku a odtud odtéká a chladí třeba motor kompresoru. Tudíž odvlhčuje prostor chladničky...

0 0
možnosti

Dýně vydrží nejlépe při pokojové teplotě, některé i 14 měsíců. Zvláště pokud je to odrůda z druhu V. moschata.

1 0
možnosti

Jj, dýně bych do sklepa nedával, na rozdíl od brambor. Nebývá tam sucho.

0 0
možnosti

Tak a teď mi jen ukažte ve většině bytů to chladné tmavé místo.

25 0
možnosti

To jsou ale bláboly. Svazek máty, koriandru, petržele v uzavřené nádobě vydrží v lednici několik týdnů...ale jestli dáte přednost 4 dnům ve vázičce. :)

1 0
možnosti

Diskutuji, ale nevím, co je v dalších dílech článku, protože odmítám články nesmyslně kvůli zisku z reklamy rozsekané na deset nebo kolik dílů postupně zdlouhavě načítat a číst.

47 0
možnosti

Holt na skladování ovoce a zeleniny je třeba doržet podmínky.

Za prvé musí to být ovoce a zeleniny, které má pro skladování vnitřní rezervy. Musí být správně sklizené a ošetřované a ještě ty správné odrůdy. To znamená nejlépe podzimní či zimní odrůda a pokud se nakupuje v supermarketu, tak aspoň čerstvé, hned, jak ho tam dovezou. Pokud se vybírá mezi kazícími a nahnilými zlevněnými, tak takové obvykle v tom hnití pokračují i dál.

pro ukládání každého ovoce a zeleniny jsou jinak potřeba pokaždé trochu jiné podmínky, teplota, vlhkost, světlo a dostatek vzduchu. A hlavně musí být všechno toto stálé. To v ledničce není, tam to s každým otevřením prudce kolísá a přeplněný uzavřený postor přináší nejlepší podmínky pro šíření hniloby.

pro naše tradiční produkty, ovoce a zeleninu jsou zhruba nejlepší podmínky podmínky kvalitního venkovského sklepa, teplota kolem 4 - 8 st C, riozumná vlhkost a výměna vzduchu. Záleží třeba i na odrůdě, třeba u jablek. některé staré tradiční odrůdy se silnou drsnou slupkou vyžadují suchý vzduch a byly kdysi s úspěchem skladovány na půdě chalup pod senem, dnešní odrůdy a staré odrůdy s mastnou slupkou vyžadují spíš vlhčí podmínky a až stoprocentní vlhkost vzduchu, jinak se scvrkávají. Některé ovoce a zeleninu lze s úspěchem skladovat nad hladinou vody ve studni, třeba hroznové víno nebo některá jablka nebo větvičky s domácími švestkami.

1 0
možnosti

V paneláku jedině speciální skladovací skříň se řizenou atmosférou, teplotou a vlhkostí. A se systémem hodně šuplíků, aby jiné uložené věci netrpěly změnou teploty a vlhkosti při otevírání.

4 0
možnosti

Záleží jak máte "mimo" lednici - pokud máte doma vlhkost 60% a 24C... (zima ve špatně větraném bytě) ... tak je lednice lepší volba. I kdyby v těch 4C co je v lednici byla 100% relativní vlhkost, tak pořád je to daleko sušší prostředí než venku.

2 0
možnosti

Tak on ten kosočtvercový proklikávací formát je už i v sekci hobby?

Mno ještě technet a s idnesem končím nadobro:-P

17 0
možnosti
Foto

Na technetu to jednou zkusili, v diskusi se dozvěděli, že čtenářům tento formát nevyhovuje, článek upravili a klikací formát znovu nepožili. R^

12 0
možnosti