- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No třeba rajčata ze supermarketů stejně žádnou chuť nemají, tak ta lednice už jim tolik neublíží.
Ovoce se nejlépe skladuje v bečce a konzumuje pak v tekutém stavu
Sem si myslel, že vlhkost se v chladničce sráží na výparníku a odtud odtéká a chladí třeba motor kompresoru. Tudíž odvlhčuje prostor chladničky...
Dýně vydrží nejlépe při pokojové teplotě, některé i 14 měsíců. Zvláště pokud je to odrůda z druhu V. moschata.
Jj, dýně bych do sklepa nedával, na rozdíl od brambor. Nebývá tam sucho.
Tak a teď mi jen ukažte ve většině bytů to chladné tmavé místo.
To jsou ale bláboly. Svazek máty, koriandru, petržele v uzavřené nádobě vydrží v lednici několik týdnů...ale jestli dáte přednost 4 dnům ve vázičce. :)
Diskutuji, ale nevím, co je v dalších dílech článku, protože odmítám články nesmyslně kvůli zisku z reklamy rozsekané na deset nebo kolik dílů postupně zdlouhavě načítat a číst.
Holt na skladování ovoce a zeleniny je třeba doržet podmínky.
Za prvé musí to být ovoce a zeleniny, které má pro skladování vnitřní rezervy. Musí být správně sklizené a ošetřované a ještě ty správné odrůdy. To znamená nejlépe podzimní či zimní odrůda a pokud se nakupuje v supermarketu, tak aspoň čerstvé, hned, jak ho tam dovezou. Pokud se vybírá mezi kazícími a nahnilými zlevněnými, tak takové obvykle v tom hnití pokračují i dál.
pro ukládání každého ovoce a zeleniny jsou jinak potřeba pokaždé trochu jiné podmínky, teplota, vlhkost, světlo a dostatek vzduchu. A hlavně musí být všechno toto stálé. To v ledničce není, tam to s každým otevřením prudce kolísá a přeplněný uzavřený postor přináší nejlepší podmínky pro šíření hniloby.
pro naše tradiční produkty, ovoce a zeleninu jsou zhruba nejlepší podmínky podmínky kvalitního venkovského sklepa, teplota kolem 4 - 8 st C, riozumná vlhkost a výměna vzduchu. Záleží třeba i na odrůdě, třeba u jablek. některé staré tradiční odrůdy se silnou drsnou slupkou vyžadují suchý vzduch a byly kdysi s úspěchem skladovány na půdě chalup pod senem, dnešní odrůdy a staré odrůdy s mastnou slupkou vyžadují spíš vlhčí podmínky a až stoprocentní vlhkost vzduchu, jinak se scvrkávají. Některé ovoce a zeleninu lze s úspěchem skladovat nad hladinou vody ve studni, třeba hroznové víno nebo některá jablka nebo větvičky s domácími švestkami.
V paneláku jedině speciální skladovací skříň se řizenou atmosférou, teplotou a vlhkostí. A se systémem hodně šuplíků, aby jiné uložené věci netrpěly změnou teploty a vlhkosti při otevírání.
Záleží jak máte "mimo" lednici - pokud máte doma vlhkost 60% a 24C... (zima ve špatně větraném bytě) ... tak je lednice lepší volba. I kdyby v těch 4C co je v lednici byla 100% relativní vlhkost, tak pořád je to daleko sušší prostředí než venku.
Tak on ten kosočtvercový proklikávací formát je už i v sekci hobby?
Mno ještě technet a s idnesem končím nadobro
Na technetu to jednou zkusili, v diskusi se dozvěděli, že čtenářům tento formát nevyhovuje, článek upravili a klikací formát znovu nepožili.