USB skleník vám zpestří kancelář. A připomene, kdy je třeba zalévat

aktualizováno 
Nevlídné prostředí počítačového pracoviště oživí malý skleník, který se zapojí USB kabelem do počítače. Ten mu dodá teplo i světlo.

USB skleník se hodí i pro pěstitele-nešiky. | foto: www.gadgetshop.cz

Přemýšlíte, jak zpestřit svoji kancelář? Nebo hledáte originální dárek? V USB skleníku jednoduše vypěstujete rostlinku ze semínek.

Je vysoký 24 cm a tvarem připomíná vajíčko. Skládá se z průhledné přední části, pevného trupu, rezervoáru na substrát a nastavitelného světla. Rostlinky nepotřebují tolik světla, protože je UV lampa dostatečně osvítí.


K napájení skleníku nepotřebujete žádné baterie. Kabelem ho připojíte k počítači a ten mu dodá dostatek energie ke svícení a zahřívání.

K USB skleníku dostanete pro začátek i substrát a semínka měsíčku lékařského. Pěstování zvládne každý a i nešikovný zahradník se dočká květů. Nezapomeňte ale, že USB skleník má především pobavit, proto od něj neočekávejte žádné pěstitelské zázraky.

Největší "vychytávkou" USB skleníku je přiložené instalační CD. Software vás automaticky upozorní, kdy zalévat rostlinku, a také vás informuje o jejím stavu např. grafem růstu. Je jen třeba v programu zadat druh pěstované rostliny. Kromě toho CD obsahuje i spořič obrazovky. Výrobce udává kompatibilitu s Windows XP/2000.




USB skleník seženete nejlépe na internetu v obchodech s hračkami do kanceláře nebo v dárkovém zboží. Jeho cena se pohybuje okolo 1 000 Kč. Na americkém serveru eBay skleník pořídíte od 23 dolarů.

Existují i návody, jak si podobný přístroj vyrobit sám a levněji. Například z plastové lahve od limonády za pouhých deset dolarů!

USB hračičky

V poslední době se rozšiřuje sortiment drobných technických zařízení, která sice mají účelné využití, ale slouží především pro pobavení. Energii čerpají z počítače, na který je hračka připojena přes USB kabel. Kromě skleníku seženete např. větrák, chladničku na plechovku koly nebo aromalampu.

Autoři:
  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lapinkoira je věčně usměvavý přizpůsobivý pes, dodnes pase stáda sobů

Lapinkoira, netradiční finské plemeno s krkolomným názvem, se v Česku začíná těšit oblibě. Mezi chovateli a majiteli...

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

  • Další z rubriky

Recept na domácí ovocný ocet ze zbytků. Pomáhá s trávením i léčí

Jídlo vám ochutí každý ocet, ale k terapii se používá pouze ten ovocný. Největší zdravotní efekt má ocet jablečný,...

Premium

Život bez michelinské hvězdy. Otřáslo to se mnou, říká šéfkuchař Paulus

V tuzemsku patří už řadu let mezi nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou restauraci Alcron poprvé k...

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive Chef Hotelů Akademie....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz