Diskuse k článku
VIDEO: Testovali jsme moderní „udělátka“ na česnek. Kupodivu fungují
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
new dawnČesnekČesnek oloupat, semlet na mlýnku na maso, přidat třetinu soli, promíchat, dát do skleniček - a mám to najednou na celý rok :-))) |
![]() |
martas38Re: ČesnekAkorát ta výrazná pronikavá vůně a chuť česneku je už po pár hodinách fuč, že? |
![]() |
new dawnRe: ČesnekNení, musí se do skleniček nacpat, vymačkat vzduch, zašroubovat víčko - a mám ho tak až do příští sklizně. |
![]() |
duky40hanež ten česnek vložím do ´toho válcu a očistím tak mezitím mám hotové jídlo to jsou zase rady na 3,14 a reklama na 3,14
0/0
25.1.2011 22:10
|
![]() |
SípomatTakových serepetičekA to jenom na česnek,představte si,že by člověk chtěl udělat tři chody jídla pro 5 lidí,to aby měl vedle kuchyně skladiště na všechny ty hračky.
0/0
25.1.2011 21:28
|
![]() |
Inkvizitor JohnyLoupáníTudle jsem viděl v televizi nějakého Thajce loupat česnek...Normálně ho pomačkal nožem a bylo to. Řekl bych, že to vyjde s tím silikonovým válečkem nastejno.
0/0
25.1.2011 19:55
|
![]() |
pufinaMoje přítelkyněuchovává česnek roky jen a pouze na kuchyňské lince v třílitrové lahvi od okurek,nezakrytou.Vydrží neseschlý skoro rok(dřív je ale spotřebovaný) |
![]() |
vovákRe: Moje přítelkyněteda dostat hubanec od té jeho přítelky, to musí být drsný nářez! |
![]() |
LabaroJak může někdo radit takové hovadiny?1. Když jsem viděl ta různá krouhátka, nemůžu se ubránit pocitu, že většinu utřeného česneku pak spláchnu do dřezu 2. Lis na česnek mám vyčištěný minimálně stejně rychle, jako struhátko (kartáčem se silonovými "štětinami", prolisovat česnek je otázkou pár vteřin, s krouhátkama se s tím budu patlat několik minut. 3. Bramborák řeším tak, že oloupaný česnek nastrouhám společně s bramborama, jinak, když není vhodné použít lis (potřebuji hrubší kousky) stroužek rozmáčknout na prkýnku pevnějším nožem, pak nasekat, případně do požadované konzistence utřít se solí. Je to bez nutnosti kupovat, někde skladovat, umývat a uklízet "speciální" nářadí, nehledě na to, že při krouhání a následném čištění nářadí budu mít zadělaný obě ruce od česneku i zbytečné nádobí. |
![]() |
rurarenRe: Jak může někdo radit takové hovadiny?Keramické třítko od paní Mileny mám doma a nemůžu si vynachválit. Opravdu jenom odstraním kousek stroužku od kořene a pak třu, hned dávám do jídla nebo kam je třeba a trošičkou vody opláchnu do vařeného jídla. Nic nepřijde nazmar. Opláchnu a zavěsím, mám vždy po ruce a žádné trápení s tím šíleným mačkačem, dcera mu říkala "pučič". Zlaté třítko! |
![]() |
Joejoesilikon na slupkytak ten jsem objevil v roce 2003 v Australii taky. Předpokládám, že tam to také nebylo nejčerstvější :)
0/0
25.1.2011 15:00
|
![]() |
marbonechápuza 1. nevim co je tak extra pracného na mytí lisu na česnek a za 2. už vůbec nechápu kdo má problém česnek oloupat. Co by mi ale narozdíl od redakce dost vadilo při použití "třítka" je, že bych měl od česneke zalepený ruce a navíc předpokládám, že je problém ho rozetřít všechen beze zbytků (podobně jako např. při strouhání brambor) |
![]() |
bakiRe: nechápuTo byste se divil. Kamarád student češtiny na kolejích čistíval lis na česnek tím plastovým čistítkem. Dobrý, akorát že to tam strkal ze špatné strany, zevnitř, takže ty zbytky komplikovaně protlačoval ven. Trvalo mu to vždycky strašně dlouho ale on to prováděl poctivě a soustředěně, takže si ani nevšiml, že my studenti z přírodovědecké se lámeme smíchy. (Za případné pravopisné chyby se předem omlouvám |
![]() |
vlk02HmoždířDle mých zkušeností je nejlepší hmoždíř, velký kamenný. Česnek se pokrájí asi na čtvrtky, přidá se hrubá mořská sůl a je to. Za chvíli máte super česnekvoou pastu. Můžete přidat i trochu olivovýho oleje nebo bylinek, třeba majoránku když je to na tu česnečku nebo guláš. |
![]() |
s(h)arkakeramické třítko na česneksnad v tomto státě začala prodávat ja staročeských jarmarcích jako první , Keramika U Kočků, mají ho za 60 korun..ti ostatní ho začali napodobovat....to jejich už mám doma cca 5 let a pořád tře česnek skvěle..... |
![]() |
khonsunRe: keramické třítko na česnekHmozdire keramicke davno pouzivaji a prodavaji i u nas asiate. V jejich kuchyni temer nepostradatelne. |
![]() |
orinka3žádný lispoužívát malé strouhátko s rukojetí - asi je určeno na lanýže, ale s těmi se v kuchyni potkám těžko. Takže oloupám česnek a za pár vteřin mám nadrobno nastrouháno. Beze zbytku. |
![]() |
Lukas1000Re: žádný lisMno, jenomze cesnek by se pokud mozno nemel dostat do styku s kovem ... nevim jestli se to nepise v clanku, moc jsem ho necetl. PROTO jsou ty strouhatka keramicky, skleneny .... |
![]() |
Ig-n-orRe: žádný liskov nebe česnek? lis to během vteřin nestihne, potřebuje na to týdny, česnek to naopak potřebuje: "Česnek má široké použití, nejen jako koření, ale i v lidovém léčitelství. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Při narušení buněčné stěny se mění v kyselinu pyruvovou a kyselinu 2-propensulfenovou, které se ihned transformují na alicin, který na vzduchu oxiduje na diallyldisulfid. Díky tomu vzniká charakteristické aroma." ... ovšem neoxiduje použitím třítka kovového, dřevěného, keramického atp. ale s kontaktu se vzduchem po narušení jeho struktury... |
![]() |
Roger Wilco 2.Existují lisy na česnek, které nemají lisovací plošku hladkou, ale jsou tam trny, které při lisování česneku rovnou otvory v lisu pročistí. Tenhle lis jsem koupil asi za stovku v Ikea (Sakra jak tuhle značku skloňovat?) |
![]() |
Richard KábaPravdepodobne PR clanekI kdyz zaroven Darwinismus v praxi. Pokud nekomu nestaci nuz, pak si halt musi nakoupit hromadu nejakych udelatek .... |
![]() |
rizo4Re: Pravdepodobne PR claneka komu nestaci nohy, ten si musi koupit tramvajenku nebo auto |
![]() |
Richard KábaRe: Pravdepodobne PR clanekPri trose treniku a zrucnosti si pripravite cesnek nozem stejnou rychlosti jako se vsemi vyse popisovanymi nastroji. Coz samozrejme pri Vasem demagogickem prirovnani nohy x auto pripadne nohy x MHD neplati. |
![]() |
s(h)arkaRe: Pravdepodobne PR clanekděti neutáhnou kovovej lis a nožem by se pořezaly, takže to keramické třítko je pro ně OK :-) , když loudí česnečku,musí pomáhat .-) |
![]() |
Jean-Luc PicardRe: Pravdepodobne PR claneka proč ne rovnou vrtulník, nebo tryskáč? |
![]() |
xBaHnORe: Pravdepodobne PR clanekPriznam se, ze s timhle mam trochu problem. Vetsinou pouzivam v kuchyni velkej kucharskej nuz a s nim se cesnek tre blbe. A jestli sahnu po mensim nozi, nebo po nejakym udelatku je to prast jako uhod - dalsi kousek nadobi na myti. |
![]() |
WolflingRe: Pravdepodobne PR clanekTvoje baba je PR. A proc pouzivat zapalovac, kdyz ohen jde vykresat i pazourkem, jen se to poradne naucit. |
![]() |
t.e.x.Jamie Oliver a cesnekOdkoukal jsem od nej jednoduchy trik na lisovani cesneku. Jednotlive strouzky davam do lisu i se slupkou... "duzina" se nadherne prolisuje a slupka se naprosto jednoduse vynda. Nic se neucpava... staci pak jen oplachnout vodou (tedy zadne paratka nebo cistitka). Nad koupi rucne delaneho tritka jsem taky uvazoval... ale prece jen... pak cesneku zustava na rukou docela dlouho... zvlaste kdyz si je v nem tak krasne machate
0/0
25.1.2011 7:46
|
![]() |
Dickhead46Co to je za blbost????Loupat a strouhat cesnek???...To jsem nedelal uz asi 20 let!.....Dojdu si do obchodu a koupim bud sklenicku nastrouhaneho cesneku a nebo zmrazene kosticky..... |
![]() |
AdmiralJamatoRe: Co to je za blbost????Nebo koupím Amarouny a mám vystaráno, a bez práce. |
![]() |
desmondxyzRe: Co to je za blbost????Naopak, s blabolem si prisel ty, a ano ... prezdivka zrejme sedi. |
![]() |
Clovicek123Re: Co to je za blbost????i Ty "hlavo ocasa", mas skutecne Nomen omen! :-)) |
![]() |
rizo4Re: Co to je za blbost????super napad a taky si kup polivku v prasku, jen hlupak by se delal s domaci, ale preci jen nekteri lide davaji prednost co nejcerstvejsim surovinam |
![]() |
KarelnikRe: Co to je za blbost????Ale vždyť ti to říkaj každej den, polívky máš přece poctivý domácí, jako od maminky. |
![]() |
.MichaLRe: Co to je za blbost????Hlavně je nesmysl vůbec vařit. Hotový jídlo seženete 24/7 a když si postavíte barák bez kuchyně, ušetříte hromadu peněz a místa. Přinejhorším můžete mít záložní bagetu v ledničce na víno |