Čtvrtek 21. ledna 2021, svátek má Běla
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 21. ledna 2021 Běla

„Uděláme něco, co je sexy jako prase,“ slibuje Pohlreich v Rybárně

"Na snažení se vyser, udělej to pořádně!" slyšel od Zdeňka Pohlreicha majitel podivně postavené rybí restaurace u jezírka v pardubickém parku. Za výsledek všech změn a nového přístupu k podnikání by měl Pohlreicha blahořečit.

Ten překopal v rámci pořadu Ano, šéfe! zanedbanou a upadající hospodu opravdu zgruntu, nezůstal kámen na kameni. A pokud to na konci dílu (který se vysílá dnes večer na Primě) vypadá, že by snad Rybárna mohla fungovat, je jasné, že největší zásluhu na tom má Pohlreich. 

Originální papírové prostírání je v poměru k tomu, jak může stolování
Originální papírové prostírání vybráno a postřeno a hned to vypadá jinak.

Originální papírové prostírání je v poměru k tomu, jak může stolování pozvednout, levnou záležitostí. Majitel se šéfem a místním grafikem vybírají, které bude nejlepší. Vpravo už je prostřeno.

Začne interiérem, donutí majitele vyházet staré zaprášené rybářské sítě a další překonané nevkusné doplňky. A pozve grafika, který navrhne originální papírové prostírání: jednoduchý, ale účinný fígl, jak restauraci o třídu pozvednout.  

Radikální Pohlreich jde přes mrtvoly, ale je to znát

Fotogalerie z Rybárny

Podívat se skutečnosti do očí nebývá nic jednoduchého ani příjemného, zvlášť když je u toho kamera a vám tu patřičně opepřenou pravdu ještě vmete do očí "drsný Poli". Leccos tedy v Rybárně musí skousnout jak majitel pan Ševeček, tak jeho personál, který má na upadající pověsti také pořádný podíl. 

Majitele Pohlreich setře už zanedbaný a nevyužitý prostor před restaurací, schovanou nabídkovou tabuli, věcmi obložený barový pult, zaprášené rybářské sítě rozvěšené po podniku a prostírání, které vypadá, jako by ho v zimě používali místo rohožky.

Přidejte k tomu ulepené stoly a obsluhu, která ani neumí popsat nabídku jídelního lístku, a určitě byste do pardubické Rybárny také neběželi. Číšník v rybí restauraci netušil, jak vypadá pražma a páru oslavujícímu výročí klidně doporučil cokoliv po židovsku, aniž by tušil, že typickou ingrediencí židovských jídel je česnek.

Personálu Pohlreich vyčte oblečení jako do tělocvičny i neschopnost hostovi
Když hostovi nabízí a vybírá víno k jídlu Pohlreich, je jasné, že takhle

Personál neschopný nabídnout a prodat, co má podnik dobrého, je podle Pohlreicha majiteli k ničemu.

Jeho kolegyně neumí doporučit k rybímu jídlu to správné víno, a když se ji to Pohlreich snaží s dobrým úmyslem naučit, tak se urazí a ještě pošle celý štáb do nevhodných míst. To je pro šéfa naprosto nepřijatelné: jaký má takový personál přínos pro svého zaměstnavatele? Proto Ševečka rázně upozorní, že se zařazuje do dlouhé řady majitelů, kteří zahazují svoje investice pro falešné přátelství se zaměstnanci. Šlapat to může jen tehdy, pokud si každý zastane svoji práci.  

Rybí restaurace stojí na čerstvých surovinách a umu kuchaře

A změny v kuchyni? Rybí jídla jsou rychlá, což má pro kuchaře nesmírný půvab. Musí se ale poctivě věnovat přípravám, pak může jít hotová objednávka z kuchyně za pár minut. Musí vědět, jak poznat čerstvé mušle, jaké maso z lososa použít na carpaccio a umět správně udělat steak z tuňáka. "Žádný velký dlouhý vyvařování! Je to jasný?" uzavře nad lákavě vypadajícími talíři s hotovými rybími delikatesami.  

Praktické rady, jak poznáte při nákupu čerstvou rybu si přečtěte zde.

Pohlreich předvádí, že rybí kuchyně stojí na čerstvých surovinách. Při

Pohlreich názorně předvádí, že při poctivých přípravách je rybí jídlo připravené za pár minut.

Kdyby Zdeněk Pohlreich hned na začátku nezjistil, že v kuchyni má tahle restaurace určitý potenciál být dobrá, asi by nad ní zlomil hůl. Ale protože je evidentní, že se majitel nebojí obléknout kuchařskou zástěru, dokonce absolvoval sedm Pohlreichových kurzů vaření, udělá pro ni maximum. Jestli toho dokáží beze zbytku využít, se teprve ukáže.

Jak vede Pohlreich svoje kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu si přečtěte zde: Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte.   

Jarní prázdniny 2021

Týdenní jsou na základních a středních školách rozloženy v termínech od 1. února do 14. března. Přinášíme úplný přehled prázdninových termínů podle okresů. Jednodenní pololetní prázdniny jsou v pátek 29. ledna.

  • Nejčtenější

Jednoduchý trik. Vědci našli nejlepší způsob, jak si získat přátelství kočky

Premium Majitelé koček dobře vědí, jak je s nimi někdy těžké pořízení. Umí dělat naschvály, jsou tvrdohlavé nebo nás prostě...

Žádnou horkou vodu, rozpouštědla ani olejová mazadla. Jak na zamrzlý zámek

Zima je v plném proudu a s ní výkyvy počasí a minusové teploty, které umí dát zámkům či cylindrické vložce zabrat. Snad...

Po dvaceti letech zažil tah zlatých úhořů. Už jsem nedoufal, říká Vágner

V dalším díle seriálu České rybí legendy s Jakubem Vágnerem se rybář vypravil na Berounku za vysněnými úhoři. A po...

Když štěně k dítěti vyberete správně, může to fungovat, říká psí psycholog

„Používat psa jako výchovný prostředek je dobrá cesta, pokud se zvolí správné plemeno a povaha. A když k tomu má dítě...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Trumpovi vařil i kuchař z Česka. Donald nebyl náročný, vzpomíná

Premium Sekaná, rajská, kachna. Klasická jídla české kuchyně si oblíbil Donald Trump, když mu osm let vařil pražský rodák...

Kdo staví vilu na Babě? Muž s vazbami na sponzory Zemanovy kampaně

Premium Nová prosklená vila na vrchu Baba v Praze budí zájem místních i turistů. Dům patří firmě Luboše Paška, který je...

Ano, Češi byli nejlepší! říká zámořský expert o časech, kdy i Kanada žárlila

Premium Omlouvá se při vzpomínce na nezdar Pavla Patery v Dallasu. Zápasy proti Buffalu s Dominikem Haškem v brance přirovnává...

TEST olejů: nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo

Premium Na smažení a fritování, do salátů, omáček i dresinků... Do velkého srovnání olejů a tuků jsme vybrali dvacet výrobků....

  • Další z rubriky

Perníková chaloupka je vybavená interiérem provedeným do nejmenších detailů

Domečky z perníku peče každá druhá kuchařka. Chloe Oehlerová však perníkové chaloupky tvoří tak, že připomínají spíš...

Panenky podle Marty Gottwaldové se mi nelíbí, říká největší sběratelka

Lékařka Dobromila Filová z Litomyšle si ani v osmdesáti letech nepřestala hrát. Vydatně jí k tomu pomáhá její koníček –...

Při budování prostupů do stěn a stropů je nejlepším přítelem jádrový vrták

Další díl pořadu Fachmani, který na Primě provází procesem rekonstrukce rodinného domu, se mimo jiné věnuje i tomu, jak...

Žádnou horkou vodu, rozpouštědla ani olejová mazadla. Jak na zamrzlý zámek

Zima je v plném proudu a s ní výkyvy počasí a minusové teploty, které umí dát zámkům či cylindrické vložce zabrat. Snad...

Chleba přímo od krajánka: Ochutnali jsme nové pečivo Odkolek
Chleba přímo od krajánka: Ochutnali jsme nové pečivo Odkolek

V redakci jsme měli možnost otestovat dva nové chleby Odkolek. Mají vysoký podíl žitné mouky a nádherně propečenou kůrku, která láká k ochutnání už...

Vytetovaná sexuální instrukce zaráží i mého gynekologa, líčila dívka

Nesedí k ní, ale onen vulgární sexuální povel má na podbřišku opravdu vytetovaný. Vznikl jako rozpustilá, hrdá,...

Analytik: Evropa byla od blackoutu setiny. Bez ČR by to Rakousko nezvládlo

8. leden 2021 se mohl stát skutečným „černým dnem”. Evropě totiž hrozil blackout, tedy masivní výpadek dodávek...

Dalibor Janda leží ve vážném stavu v nemocnici na koronární jednotce

Dalibor Janda (67) byl hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zpěvák leží ve vážném stavu na...

PŘEHLEDNĚ: Od ledna kartou online postaru nezaplatíte. Jaké podmínky má vaše banka?

Otisk prstu či scan obličeje při placení kartou na internetu již dávno není sci-fi. Možná je po vás vaše banka chce...

Bezplatné jezdění po dálnici? Elektronické známky téměř nikdo nehlídá

Premium Druhý týden platí na českých dálnicích novinka v­ podobě elektronické dálniční známky. Zatímco lidé takzvané viněty...