Zhodnocené restaurace se mohou pyšnit jedním až třemi zlatými lvy. Podivuhodné je konstatování, že se stále vyrovnávají „síly“ Prahy a jednotlivých regionů. Zatímco dřív se jevilo hlavní město jako centrum vysoké gastronomie, nyní se ukazuje, že vynikající restaurace najdete i mimo Prahu.
Fotogalerie |
V průvodci najdete nejen stručnou charakteristiku jednotlivých podniků, ale i medailonky kuchařů, kteří za nimi stojí. V krátkých rozhovorech se svěřují se svými postoji a vztahem ke gastronomii a prozrazují, proč a jak vaří.
Lva dostalo přes sto restaurací, z toho 22 tři lvy, 42 restaurací dva lvy a 43 restaurací získalo jednoho lva. Nezávisle na počtu lvů lze považovat výběr za jistou mapu, kam lze večer zajít na jídlo, aniž by hrozilo poškození žaludku. Naopak: tady vás nezklamou a určitě se budete vracet rádi zas.
Novinkou letošní soutěže je i hodnocení šéfkuchařů, ve kterém inspektoři vybrali desítku „hvězd“, mezi něž se zařadili michelinský Radek Kašpárek, který provozuje restauraci Field, Marek Radish z Kampa Group nebo Radek David, Executive Chef z La Veranda, Babiččina zahrada a dalších. Kompletní výsledky najdete ve fotogalerii.
Projekt zlatých lvů v pečeti kvality vychází z myšlenky objektivního a opakovatelného měření a určení kvality služeb v restauracích. Hodnocení je založeno na propracované metodice, která je základem nezpochybnitelné objektivity výsledné známky.
Zlatí lvi jsou udělováni na základě dosaženého výsledku zaznamenávaného hodnotiteli do připravených formulářů. Hodnotitelé rekrutovaní z řad náročných návštěvníků nejlepších restaurací v tuzemsku i zahraničí opakovaně navštěvují všechny hodnocené restaurace a komplexně hodnotí jednotlivé kategorie a podkategorie.
Podívejte se, jak předávání ocenění probíhalo loni: