Vyzkoušel chlazená jídla do mikrovlnky a zacloumalo mu to se žaludkem

  14:00aktualizováno  14:00
Jak probíhá redakční test MF DNES? Je to kulinární zážitek. Degustovali jsme pokrmy pro ty, kteří mají čas leda na to, strčit do mikrovlnky chlazené jídlo z krabičky. Obětním beránkem se stal redaktor Magazínu Jan Malinda.

Redaktor Jan Malinda testuje jako zástupce laické veřejnosti. | foto: video.iDNES.cz

Pětkrát svíčková, pětkrát lasagne, dvoje boloňské špagety, navrch halušky. V devět hodin ráno jsem takhle okázale nehodoval už zatraceně dlouho. Ale pozor, tohle není soutěž, kdo do sebe za pět minut napere víc švestkových knedlíků. Účastním se chuťové zkoušky, kterou pořádají kolegové z oddělení Test DNES. Za dvacet let otestovali už pět set různých výrobků. Dnes jsou na řadě chlazená jídla z krabice.

Čtěte ve čtvrtek

Test hotových jídel

Jak probíhá ochutnávání chlazených jídel určených pro ohřev do mikrovlnky.

Druhá část testu (už bez nás) se odehraje v laboratoři; zkoumán bude obsah soli a prověří se i deklarované hmotnosti masa a dalších složek. Teď je na řadě první část. "Jsem se na to připravoval celej víkend..." Tak na úvod žertuje Pavel Martínek, majitel restaurace Zájezd. Je tu též dovozce italských specialit, čas si udělaly odbornice na výživu nebo šéfkuchař pražské restaurace Kastrol Pavel Mencl. Celkem bude jídlo hodnotit deset účastníků.

Mě kolegyně Hana Večerková představí jako zástupce neodborné veřejnosti. "Jeden z těch lidí, kteří si takové jídlo občas z nedostatku času zakoupí, že?" otipuje si mě tázavě. Ehm, nepočítal jsem s tím, že tu budeme dnes bulvárně propírat moji mizernou životosprávu, ale s pravdou ven: před lety v Americe mi spoustu romantických večeří pro jednoho zachránily podobné rychlokrabičky The Hearty One. Po jointu a dvou pivech Corona to mělo vždycky parametry extratřídy.

Ale dost legrace. "Mějte na paměti, že výrobek, který v testu propadne, si přinejmenším pár týdnů moc lidí nekoupí. Kdežto vítěz testu si může výsledek umístit na obal," připomíná Hana Večerková.

A na stoly už se servíruje první z pokrmů ohřátých v mikrovlnce – svíčková. Jak to dopadlo, si přečtěte ve ve čtvrtečním Magazínu DNES.

Tady je ale pár tipů, jak se u takového testování vyvarovat chyb začátečníka:

  • Před testem se najezte! Vyplatí se vám to.
  • Na první předloženou porci se nevrhejte jako labrador.
  • K jídlu si nezapomeňte přivonět.
  • A do příštího rána si nic neplánujte. Noc bude dlouhá a probdělá...

Kupujete chlazená jídla do mikrovlnné trouby?

celkem hlasů: 2487

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 22. února 2014. Anketa je uzavřena.

Než toto, tak si radši objednám domů pizzu 1907
Opravdu jen jako největší nouzovku 457
Kupuji běžně a chutná mi to 123
Autor:

Nejčtenější

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Soutěž o nejlepší relaxační místo. Jedna z posledních sérií fotografií

Posílání fotografií skončilo 15. ledna a na poslední chvíli se nám ve schránce...

Posílání fotografií skončilo 15. ledna a na poslední chvíli se nám ve schránce shromáždilo velké množství příspěvků,...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

Nákup až ke dveřím přivezou autonomní vozíky. Testuje je britské Tesco

Britské Tesco zavádí autonomní vozíky, které přivezou nákup až ke dvěřím

Technologická společnost Starship vsadila místo dronů na autonomní vozíčky, které dokážou přivézt nákup do čtvrthodiny...

Najdete na iDNES.cz