Středa 1. dubna 2020, svátek má Hugo
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 1. dubna 2020 Hugo

Pohlreichova lest ve Svitavách vyšla. A začalo léčení kuchaře idealisty

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich zná majitele restaurace U Filipa už z předchozích natáčení Ano, šéfe! a ví, že Filip Albert to s gastronomií myslí vážně a poctivě. Jenže do restauračního podnikání ve Svitavách šel s velkým egem a mladickou naivitou, páteční Superšéf v převleku za důchodkyni to nemilosrdně odhalil.

Pokud byl divák primáckého Superšéfa v předchozích dvou dílech na pochybách, zda cenné rady Zdeňka Pohlreicha a celého produkčního týmu pořadu opravdu dopadly v Mostě a Chrudimi na úrodnou půdu, ve Svitavách to je jiná káva. Tady opravdu dobře vaří. Jenže se tu také daří kuchařskému egu.

Fotogalerie

Zdeněk Pohlreich to popsal jednoduše: „Ve Svitavách, v restauraci U Filipa bylo největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického a egoistického na komerční.“ Filip i jeho kuchařský kolega se totiž rozhodli vařit to, co by se líbilo jim. Inspiraci čerpali třeba v kuchyni Radka Kašpárka, jenže zrovna ve Svitavách hosté neocení filet ze pstruha s kapkou gelu na talíři za tři stovky.

A když Filipa nepostavil na zem ani fakt, že i přes dobře připravené jídlo má pořád prázdno a chod restaurace mu dotuje manželka měsíc co měsíc zhruba třiceti tisíci z vlastní kapsy, aby měl na výplaty, rozhodl se mu Zdeněk Pohlreich otočit jeho svět naruby za jeden jediný den. Na ten jen tak nezapomene. Svému podtitulu 24 hodin do pekla a zpět Superšéf nezůstal nic dlužen. A předělal Filipovi nejen koncept, ale i vzhled podniku.

Převlečený za důchodkyni paní Naďu se Zdeněk Pohlreich tentokrát vydal se svou pomyslnou rodinou a vnoučaty do Svitav na oběd. A aby od sebe odvedl v poloprázdném podniku pozornost, vyrazil tamtéž i kreativní producent pořadu Ivan Vodochodský. O přítomnosti „šéfa“ tak skutečně neměl ponětí nikdo z podniku. 

Zdeněk Pohlreich v roli Superšéfa, resp. paní Nadi, s kreativním producentem...
Superšéf drsně postavil osazenstvo Filipovy restaurace před realitu. Není možné...
Zdeněk Pohlreich opouští podnik Filipa Alberta ve Svitavách po natáčení...

Zdeněk Pohreich svitavskou restauraci navštívil jako paní Naďa s rodinou, záda mu kryl kreativní producent Ivan Vodochodský, který od něj odvedl pozornost. Vzápětí šéf konfrontoval majitele i personál s chybami podniku a nabídl jim bleskovou proměnu, při které si sáhli na dno.

A najednou byli konfrontováni s tím, jak ve skutečnosti působí na hosty. A co je s největší pravděpodobně čeká, když nezmění přístup v hospodaření, k vaření i hostům. Štáb si dopředu v naprostém utajení zjistil o Filipově provozovně veškeré informace, proto je proměna jeho podniku po všech stránkách za 24 hodin vůbec možná.

V pojízdné kuchyni šéf předvedl Filipovi a jeho týmu nový koncept a naučil je...

V pojízdné kuchyni šéf předvedl Filipovi a jeho týmu nový koncept a naučil je jinému přístupu.

Za hlavní chybu restaurace Zdeněk Pohlreich považoval, že je jídelníček sestavený i popsaný rádoby módním jazykem, kdy nevíte, co dostanete na talíř. „Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyba. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se venku začalo měnit světlo,“ konstatoval po natáčení.

Natáčení ve Svitavách muselo být pro šéfa radost. Když učil mladé nadšené kuchaře v pojízdné kuchyni jinému přístupu, doslova mu očima viseli na rtech i na rukou a hltali každou informaci. K restartu nefunkčního konceptu tak mohlo dojít opravdu rychle a bez zbytečných prostojů. Teď už bude jen na Filipovi, zda jeho podnik přežije. Munice dostal od Superšéfa požehnaně.

Autor:
  • Nejčtenější

Když nemůžete sehnat droždí, vyrobte si ho z jablek nebo brambor

I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí. Je to tím, že hodně lidí se...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si pomoct. Důkazem je...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete upéct i doma. Je to...

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně, další přírůstek je na cestě

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně. Matkou nového přírůstku do Údolí slonů je slonice Tamara. Odpoledne...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Otázky a odpovědi: V době koronaviru si dávejte pozor na domácí mazlíčky

Opatření proti šíření nového typu koronaviru dopadají i na majitele zvířat, prokázáno už totiž bylo několik přenosů z...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

  • Další z rubriky

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě...

Když nemůžete sehnat droždí, vyrobte si ho z jablek nebo brambor

I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí. Je to tím, že hodně lidí se...

Co uvaří i děti: špagety s rajčaty svedou, i když musíte do práce

Mnoho rodičů musí nechat děti doma samotné, kde se musí o oběd postarat samy. Větší děti to mohou zvládnout poměrně...

Umíme jen vařit, říká Pohlreich. S Punčochářem rozváží jídlo záchranářům

Dobře si uvědomuje, že to, co se zastaví úplně, se bude rozhýbávat hodně špatně. Proto nejdřív rozjel prodej jídla s...

Schillerová navrhne zrušit daň z nabytí nemovitostí a odpočty hypoték

Ministryně financí Alena Schillerová navrhne na vládě zrušení čtyřprocentní daně z nabytí nemovitostí. Věří, že by to...

Technická kontrola se zpřísní, nově o ni řidiče připraví i drobnosti

Přijet na technickou kontrolu s prorezlými brzdovými kotouči, s nefunkčním světlometem nebo například s­ prasklým...

Žil jako nemohoucí stařec. Pak Marek zhubl 57 kilo a je z něj idol žen

Marek Láca žil v osmadvaceti letech jako nemohoucí stařec, bez energie, bez ženy, zato však s pořádnou nadváhou. Ta už...

Italská duše trpí. Běžte domů, křičí na sebe sousedé z balkonů ve Florencii

Ulice toskánské metropole Florencie, které jsou jindy plné turistů a kde se milenci z mostu Ponte Vecchio vždy kochali...

Influencer olizoval toaletu v rámci koronavirové výzvy. Nyní má COVID-19

V době šíření koronaviru obletěla svět sociálních médií nesmyslná výzva, která vybízí k tomu, aby lidé olízli sedátko...