Čtvrtek 2. dubna 2020, svátek má Erika
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 2. dubna 2020 Erika

Pohlreichova lest ve Svitavách vyšla. A začalo léčení kuchaře idealisty

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich zná majitele restaurace U Filipa už z předchozích natáčení Ano, šéfe! a ví, že Filip Albert to s gastronomií myslí vážně a poctivě. Jenže do restauračního podnikání ve Svitavách šel s velkým egem a mladickou naivitou, páteční Superšéf v převleku za důchodkyni to nemilosrdně odhalil.

Pokud byl divák primáckého Superšéfa v předchozích dvou dílech na pochybách, zda cenné rady Zdeňka Pohlreicha a celého produkčního týmu pořadu opravdu dopadly v Mostě a Chrudimi na úrodnou půdu, ve Svitavách to je jiná káva. Tady opravdu dobře vaří. Jenže se tu také daří kuchařskému egu.

Fotogalerie

Zdeněk Pohlreich to popsal jednoduše: „Ve Svitavách, v restauraci U Filipa bylo největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického a egoistického na komerční.“ Filip i jeho kuchařský kolega se totiž rozhodli vařit to, co by se líbilo jim. Inspiraci čerpali třeba v kuchyni Radka Kašpárka, jenže zrovna ve Svitavách hosté neocení filet ze pstruha s kapkou gelu na talíři za tři stovky.

A když Filipa nepostavil na zem ani fakt, že i přes dobře připravené jídlo má pořád prázdno a chod restaurace mu dotuje manželka měsíc co měsíc zhruba třiceti tisíci z vlastní kapsy, aby měl na výplaty, rozhodl se mu Zdeněk Pohlreich otočit jeho svět naruby za jeden jediný den. Na ten jen tak nezapomene. Svému podtitulu 24 hodin do pekla a zpět Superšéf nezůstal nic dlužen. A předělal Filipovi nejen koncept, ale i vzhled podniku.

Převlečený za důchodkyni paní Naďu se Zdeněk Pohlreich tentokrát vydal se svou pomyslnou rodinou a vnoučaty do Svitav na oběd. A aby od sebe odvedl v poloprázdném podniku pozornost, vyrazil tamtéž i kreativní producent pořadu Ivan Vodochodský. O přítomnosti „šéfa“ tak skutečně neměl ponětí nikdo z podniku. 

Zdeněk Pohlreich v roli Superšéfa, resp. paní Nadi, s kreativním producentem...
Superšéf drsně postavil osazenstvo Filipovy restaurace před realitu. Není možné...
Zdeněk Pohlreich opouští podnik Filipa Alberta ve Svitavách po natáčení...

Zdeněk Pohreich svitavskou restauraci navštívil jako paní Naďa s rodinou, záda mu kryl kreativní producent Ivan Vodochodský, který od něj odvedl pozornost. Vzápětí šéf konfrontoval majitele i personál s chybami podniku a nabídl jim bleskovou proměnu, při které si sáhli na dno.

A najednou byli konfrontováni s tím, jak ve skutečnosti působí na hosty. A co je s největší pravděpodobně čeká, když nezmění přístup v hospodaření, k vaření i hostům. Štáb si dopředu v naprostém utajení zjistil o Filipově provozovně veškeré informace, proto je proměna jeho podniku po všech stránkách za 24 hodin vůbec možná.

V pojízdné kuchyni šéf předvedl Filipovi a jeho týmu nový koncept a naučil je...

V pojízdné kuchyni šéf předvedl Filipovi a jeho týmu nový koncept a naučil je jinému přístupu.

Za hlavní chybu restaurace Zdeněk Pohlreich považoval, že je jídelníček sestavený i popsaný rádoby módním jazykem, kdy nevíte, co dostanete na talíř. „Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyba. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se venku začalo měnit světlo,“ konstatoval po natáčení.

Natáčení ve Svitavách muselo být pro šéfa radost. Když učil mladé nadšené kuchaře v pojízdné kuchyni jinému přístupu, doslova mu očima viseli na rtech i na rukou a hltali každou informaci. K restartu nefunkčního konceptu tak mohlo dojít opravdu rychle a bez zbytečných prostojů. Teď už bude jen na Filipovi, zda jeho podnik přežije. Munice dostal od Superšéfa požehnaně.

Autor:
  • Nejčtenější

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si pomoct. Důkazem je...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete upéct i doma. Je to...

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně, další přírůstek je na cestě

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně. Matkou nového přírůstku do Údolí slonů je slonice Tamara. Odpoledne...

Když se vám mlží brýle při nošení roušky, pomůže jar i pěna na holení

Že se mají nosit roušky, všichni vědí. Ale že to přinese problémy lidem s brýlemi, se zjistilo až při běžném nošení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Otázky a odpovědi: V době koronaviru si dávejte pozor na domácí mazlíčky

Opatření proti šíření nového typu koronaviru dopadají i na majitele zvířat, prokázáno už totiž bylo několik přenosů z...

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

Storno přijde draho, Češi nechají cestovkám desetitisíce za ­propadlé zájezdy

Přijít o desítky tisíc za neuskutečněné zájezdy je problém, se kterým se potýká řada českých klientů cestovních...

  • Další z rubriky

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké i slané verzi....

Když nemůžete sehnat droždí, vyrobte si ho z jablek nebo brambor

I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí. Je to tím, že hodně lidí se...

Velký seznam: Co čím nahradit při pečení, ať nemusíte zbytečně do obchodu

Je to běžná situace. Dáte se do pečení nebo vaření a zjistíte, že vám něco do receptu chybí. Normálně byste skočili do...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete upéct i doma. Je to...

Advantage Consulting, s.r.o.
TECHNOLOGIE PLASTŮ

Advantage Consulting, s.r.o.
Ústecký kraj
nabízený plat: 45 000 - 55 000 Kč

Schillerová navrhne zrušit daň z nabytí nemovitostí a odpočty hypoték

Ministryně financí Alena Schillerová navrhne na vládě zrušení čtyřprocentní daně z nabytí nemovitostí. Věří, že by to...

Česko patrně srazilo míru nakažlivosti viru na méně než polovinu

Model českých odborníků tvrdí, že v Česku se výrazně zpomalilo šíření viru SARS-CoV-2. Podle jejich údajů klesla...

Žil jako nemohoucí stařec. Pak Marek zhubl 57 kilo a je z něj idol žen

Marek Láca žil v osmadvaceti letech jako nemohoucí stařec, bez energie, bez ženy, zato však s pořádnou nadváhou. Ta už...

Italská duše trpí. Běžte domů, křičí na sebe sousedé z balkonů ve Florencii

Ulice toskánské metropole Florencie, které jsou jindy plné turistů a kde se milenci z mostu Ponte Vecchio vždy kochali...

Psycholožka: Češi zvolili nejužitečnější strategii, jak zvládnout krizovou situaci

Na všechny z nás dopadá celosvětová krize spojená s nákazou koronavirem. Máme obavy o zdraví své i svých blízkých,...