Diskuze

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké i slané verzi. Vlastně se s nimi může pracovat podobně jako s italskými nočky, které koupíte hotové běžně v obchodě. Prostě uvaříte a smícháte s tím, co máte rádi, třeba s mákem, špenátem nebo tvarohem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Necháme odpočinout v lednici asi 10 minut. Pak vytvarujeme kuličky a z těch šulánky. Vaříme v osolené vodě.

Vyndáme a necháme okapat a promastíme. Pak je opečeme na oleji, sádle nebo na výpeku ze slaniny. Vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Pak ještě asi minutu. Pak dáme do ledové vody.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/domov/sulanky-recept-brynza.A200330_094822_hobby-domov_bma

Nejsou ty věty zpřeházené? Vyndáme, promastíme, opečeme, vaříme, dokud.....;-)

5 0
možnosti
PB

taky jsem si všimla :-)

0 0
možnosti
VP

U nás tomu říkáme šišky, krmíme s tím husy a jíme až potom to pečené husí maso.

4 0
možnosti
PB

u nás tomu taky říkáme šišky, ale teda krmíme tím sebe. Husy taky kdysi možná, ale ty už nám po dvorku neběhají. Ale možná zase začnou :-)

0 0
možnosti