náhledy
Lososový štrůdl se špenátem, servírovaný se smetanovou omáčkou s bazalkou a bílým vínem
Autor: Prima TV
Připravené kousky lososa osolte...
Autor: Prima TV
...a opepřete čerstvě mletým bílým pepřem.
Autor: Prima TV
Čerstvé lístky špenátu vhoďte na 20 až 30 sekund do osolené vroucí vody.
Autor: Prima TV
Pokud jste ji zapomněli osolit, nikdy není pozdě.
Autor: Prima TV
Zpařený špenát hned přendejte do ledové vody, aby se okamžitě zastavil var.
Autor: Prima TV
Když se totiž u zpařeného špenátu prudce zastaví var, zůstane svěže zelený a nezešedne.
Autor: Prima TV
Poté nadrobno nasekejte šalotku a osmahněte ji na kousku másla.
Autor: Prima TV
Přidejte k ní i nasekaný stroužek česneku, skvěle špenát ochutí.
Autor: Prima TV
Přebytečnou vodu ze zchladlého špenátu pečlivě vymačkejte.
Autor: Prima TV
K orestované cibulce a česneku přilijte smetanu...
Autor: Prima TV
Dochuťte solí...
Autor: Prima TV
...a pepřem...
Autor: Prima TV
...a po zhoustnutí smetany vmíchejte zpařený, zchlazený a vyždímaný špenát.
Autor: Prima TV
Na plát listového těsta potřený vajíčkem položte plátek (případně kousky) lososa...
Autor: Prima TV
Na rybu naneste smetanový špenát...
Autor: Prima TV
...a přimáčkněte ho druhou rybí vrstvou.
Autor: Prima TV
Pak náplň do těsta zabalte jako tradiční závin.
Autor: Prima TV
Přeneste závin na plech vyložený pečicím papírem, zvrchu ho propíchejte vidličkou, aby měla kudy unikat pára a dejte péct cca na dvacet minut do trouby vyhřáté na 175 °C.
Autor: Prima TV
Smetanovou omáčku jednoduše nalijte na talíř, kousky štrůdlu do ní posadíte.
Autor: Prima TV
Ostrým nožem štrůdl pokrájejte.
Autor: Prima TV
Servírujte na smetanové omáčce.
Autor: Prima TV
I na porcování lososa je základem ostře nabroušený nůž.
Autor: Prima TV
Zdeněk Pohlreich připravuje sashimi z čerstvého lososa.
Autor: Prima TV
Losos se dá podle Pohlreicha připravit i s čočkou...
Autor: Prima TV