Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

Soutěž   12:00aktualizováno  12:00
V rámci naší speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo a přiložte recept. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Grilovací sezona začala. | foto: Profimedia.cz

Soutěž bude trvat do konce června. Každou sobotu pak vybereme a zveřejníme několik nejlepších receptů jako inspiraci pro ostatní čtenáře. 

Na konci června pak odborná porota vybere tři nejlepší recepty a ty odmění cenami.

Letní grilování

Fotografie pořizujte nejlépe v šířkovém formátu, minimální šířka je 1000 obrazových bodů, přičemž maximální velikost souboru by neměla překročit 5 MB. 

Fotografie a recept posílejte na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE.

O co se hraje

Ceny do soutěže věnovala společnost Fast, která je exkluzivním prodejcem grilů Sage, o které se hraje.

1. První cenou je chytrý kontaktní gril BGR840, který je vybaven integrovanou teplotní sondou, díky které vždy připravíte maso přesně podle svých preferencí. 

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Menu teplotní sondy nabízí pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) včetně typu přípravy (od krvavého až po propečený steak).

Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pak pozná, kdy je maso připravené podle vašich preferencí. Součástí menu teplotní sondy je i funkce „REST MEAT“ (odpočinutí).

Elektrický kontaktní gril BRG200

2. Druhou cenou je elektrický kontaktní gril BGR200 umožňující grilování po celý rok. Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 – 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy. 

Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší teplota je ideální pro přípravu šťavnatých steaků.

Grilovací desky jsou opatřeny nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium, odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly. Povrch desek lze čistit za pomoci papírového ubrousku bez použití saponátu. 

Udicí pistole The Smoking Gun

3. Třetí cenou je udicí pistole The Smoking GUN (BSM600), která dovolí povýšit různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. 

Pistoli lze použít před nebo po vaření. Jednoduše naplníte udicí pistoli dřevěnými štěpky a kouřovod vložíte do zakryté mísy nebo pekáče jakéhokoli druhu. 

Autor:

Zálesácký chleba zvládnete snadno i na grilu v polních podmínkách

Pečení chleba

VIDEO Není to sice tradiční kvasový chléb, ten jen tak někdo nezvládne a jeho příprava potřebuje daleko...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

VIDEO Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.

VIDEO Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních...

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

Designový kotlík se vzduchovým pohonem

VIDEO Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S...

Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí

Ilustrační snímek

České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...

VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Vepřový bůček na peletkovém grilu

VIDEO Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita...


Nejčtenější

Jedovatá zmije. Pokud vás uštkne, nepanikařte a nezaškrcujte, radí znalec

Zmije obecná (Vipera berus)

Už je to tu zase. Lidé si stěžují, že se zmije přemnožily a jsou letos nebezpečnější než kdy dřív. Ale je to hloupost,...

OBRAZEM: Houby sbírají naši čtenáři i v Americe, v Česku je vozí kolečkem

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se...

Vaše houbařské úlovky nadále plní naše e-mailové schránky. Proto jsme se rozhodli podělit se o novou várku vašich...

Houbové dobroty k zakousnutí: zkuste pirohy, bramboráky, koláč i palačinky

Houbová smaženice v palačince

Párkrát zapršelo, je relativně teplo a houby konečně rostou. A pokud nemáte čas na procházku v lese nebo jste neměli...

Oživuji mrtvé látky, říká žačka Liběny Rochové. Prodává odpad z textilek

Módní designérka Lenka Vacková ve svém obchodu s látkami, které by jinak...

Designérka Lenka Vacková dává druhou šanci textiliím, které by jinak patrně skončily v kontejnerech či na skládce. Což...

Základní péče o morčata: nemají ráda stěhování, samce oddělte od samiček

Morče je jeden z nejoblíbenějších dětských mazlíčků.

Kdo jako dítě neměl morče, jakoby nebyl. Tito hlodavci nejsou pro chov nijak zvlášť náročná, ale vyplatí se dodržet...

Další z rubriky

Hřích proti zdravé výživě. Langoše vyrobíte doma za pár korun

Langoš s eidamen a kečupem

Langoš je legenda. Fast food, na který člověk dostává chuť kdykoliv jde kolem stánku, kde ho zrovna připravují. Láká...

Česko má bronz z mistrovství ve výrobě sushi. Kuchař ho servíroval i na skle

Talíř s edomao sushi

Richard Tomáš z pražské restaurace Yamato obsadil v japonském Tokiu třetí místo na mistrovství světa ve výrobě sushi....

Urodily se cukety? Připravte si pyré do zásoby nebo se pstruhem

Pyré z cukety si dokonce můžete zmrazit, v mrazáku vydrží celou zimu. A třeba...

Zelenina, na první pohled vzdáleně podobná okurce, avšak odlišné chuti, má nízkou kalorickou hodnotu a je vhodná při...

Najdete na iDNES.cz