Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

aktualizováno 
V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly minihamburgery, ale i grilovaný ananas nebo mořské plody.
Část 1/4

Minihamburgery

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Soutěž jsme vyhlásili už 25. dubna vzhledem k tomu, že letošní počasí začalo připomínat grilovací sezonu těsně po konci zimy. Měli jste za úkol poslat fotografie z grilování a recept, abychom společně mohli inspirovat i ostatní čtenáře. Během příštího týdne se sejde odborná porota, která ze zveřejněných receptů vybere tři výherce.

První dnešní recept poslala Iveta Martinovská, která miluje hamburgery v miniaturní formě. Housky si také připravuje sama.

Recept na 12 bulek:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 150 ml oleje, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 40 g moučkového cukru a jedno čerstvé droždí, sezamová semínka na posypání bulek.

Smíchejte suroviny a nechejte vykynout pod utěrkou zhruba tři čtvrtě hodinky, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak vytvarujte bulky a nechejte ještě tak čtvrt hodinku dozrát. Pak je nasázejte na plech a v troubě rozpálené tak na 180 °C je pečte asi 15 minut.

Recept na hamburgery:

500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, petržel, sůl, pepř.

Přípravu hamburgeru není nijak zvlášť rozvádět, spíš dbejte na to, aby placky odpovídaly průměru bulek, které jste předem upekli. Obsah hamburgeru je na uvážení každého, já jsem použila sýr čedar, rajče, okurku, majonézu. Než začnete obsah ládovat do housky, nechejte je na řezu opéct na grilu, nejlépe po potření troškou oleje, aby lépe chytily barvu.

Autor:

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Domácí klobásky se salátem

VIDEO Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

VIDEO Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...


Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Většinu orchidejí stačí namáčet, rosit a hnojit. I ty maceškovité

Můrovce jsou ideální orchideje pro začátečníky.

Mnohé orchideje spojují dlouhou dobu kvetení a exotický vzhled s překvapivě malými nároky na péči. Konkrétní praktické...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

Párky jsou jednou z nejoblíbenějších uzenin u nás.

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních českých plemen a dokáže...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz