Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

aktualizováno 
V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly minihamburgery, ale i grilovaný ananas nebo mořské plody.
Část 1/4

Minihamburgery

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Soutěž jsme vyhlásili už 25. dubna vzhledem k tomu, že letošní počasí začalo připomínat grilovací sezonu těsně po konci zimy. Měli jste za úkol poslat fotografie z grilování a recept, abychom společně mohli inspirovat i ostatní čtenáře. Během příštího týdne se sejde odborná porota, která ze zveřejněných receptů vybere tři výherce.

První dnešní recept poslala Iveta Martinovská, která miluje hamburgery v miniaturní formě. Housky si také připravuje sama.

Recept na 12 bulek:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 150 ml oleje, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 40 g moučkového cukru a jedno čerstvé droždí, sezamová semínka na posypání bulek.

Smíchejte suroviny a nechejte vykynout pod utěrkou zhruba tři čtvrtě hodinky, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak vytvarujte bulky a nechejte ještě tak čtvrt hodinku dozrát. Pak je nasázejte na plech a v troubě rozpálené tak na 180 °C je pečte asi 15 minut.

Recept na hamburgery:

500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, petržel, sůl, pepř.

Přípravu hamburgeru není nijak zvlášť rozvádět, spíš dbejte na to, aby placky odpovídaly průměru bulek, které jste předem upekli. Obsah hamburgeru je na uvážení každého, já jsem použila sýr čedar, rajče, okurku, majonézu. Než začnete obsah ládovat do housky, nechejte je na řezu opéct na grilu, nejlépe po potření troškou oleje, aby lépe chytily barvu.

Autor:

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování...

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem

VIDEO Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Vepřový bůček na peletkovém grilu

VIDEO Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita...

Tipy na jaro


Nejčtenější

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Zakládáte či chcete měnit svou zahradu? Nejdříve si ujasněte koncepci

Patříte-li mezi společenské typy, můžete zahradu koncipovat jako velký obývák s...

Chystáte se vybudovat novou zahradu či změnit vzhled té stávající? Právě vám je tedy určen pětidílný seriál magazínu...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Další z rubriky

Zálesácký chleba zvládnete snadno i na grilu v polních podmínkách

Pečení chleba

Není to sice tradiční kvasový chléb, ten jen tak někdo nezvládne a jeho příprava potřebuje daleko více času. Ale jestli...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

Atlas bylin: Detoxikace bez legrace aneb za játra silnější

Sadec konopic

O odstraňování škodlivin z těla se u zdravého člověka postarají jednotlivé orgány samy, takže současný trend používat...

Najdete na iDNES.cz