Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

aktualizováno 
V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly minihamburgery, ale i grilovaný ananas nebo mořské plody.
Část 1/4

Minihamburgery

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Soutěž jsme vyhlásili už 25. dubna vzhledem k tomu, že letošní počasí začalo připomínat grilovací sezonu těsně po konci zimy. Měli jste za úkol poslat fotografie z grilování a recept, abychom společně mohli inspirovat i ostatní čtenáře. Během příštího týdne se sejde odborná porota, která ze zveřejněných receptů vybere tři výherce.

První dnešní recept poslala Iveta Martinovská, která miluje hamburgery v miniaturní formě. Housky si také připravuje sama.

Recept na 12 bulek:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 150 ml oleje, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 40 g moučkového cukru a jedno čerstvé droždí, sezamová semínka na posypání bulek.

Smíchejte suroviny a nechejte vykynout pod utěrkou zhruba tři čtvrtě hodinky, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak vytvarujte bulky a nechejte ještě tak čtvrt hodinku dozrát. Pak je nasázejte na plech a v troubě rozpálené tak na 180 °C je pečte asi 15 minut.

Recept na hamburgery:

500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, petržel, sůl, pepř.

Přípravu hamburgeru není nijak zvlášť rozvádět, spíš dbejte na to, aby placky odpovídaly průměru bulek, které jste předem upekli. Obsah hamburgeru je na uvážení každého, já jsem použila sýr čedar, rajče, okurku, majonézu. Než začnete obsah ládovat do housky, nechejte je na řezu opéct na grilu, nejlépe po potření troškou oleje, aby lépe chytily barvu.

Autor:

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

VIDEO Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

VIDEO Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Sůl, pepř a prstový test. Experti na maso radí, jak správně grilovat

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Krásné počasí vybízí k rozpálení grilů. Vybrat ten správný není nijak obtížné, větší vliv na...

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...


Nejčtenější

Čápi hledají hraboše jako ve frontě před obchodem, žabích lahůdek je málo

Obrovská hejna čítající až 200 čápů obsadila v těchto dnech pole na střední...

Překvapila vás obří hejna čápů, která se začala shromažďovat na polích na Moravě a začala se živit hraboši? Podle...

Bambus vám vyroste rychle. Jen dejte pozor, aby se nevymkl z rukou

Bambus patří do každé zahrady s japonskými prvky.

Tato elegantní okrasná tráva je jako stvořená pro netrpělivé zahradníky. Bambus během několika let dokáže prostoupit...

Jsou soběstační v ovoci a zelenině a kvetoucí zahrada jim dělá radost

Opečovávaná okrasná část zahrady na podzim, plná barev.

Cesta z města. Alespoň na důchod. To je příběh zahrádky paní Věry, která se v důchodovém věku přesunula spolu s...

Zahrada v Podkrušnohoří, s láskou vydupaná z kamení a bojující se suchem

Maminčina zahrádka v Podkrušnohoří, v téměř 700 metrech n.m. Do soutěže ji...

Podkrušnohorskou zahrádku paní Jarmily byste našli ve svažitém terénu, v místech, kde dřív stávalo několik domů. Každou...

První glóbus vyrobil náhodou, teď Brit prodává unikátní díla za miliony

Peter Bellerby ve svém studiu vyrábějícím glóby

Brit Peter Bellerby chtěl před lety darovat svému otci ke kulatinám glóbus. S nabídkou na trhu však nebyl spokojený, a...

Další z rubriky

Bublanina. Čerstvá bomba přímo ze zahrádky, která je hotová v mžiku

Upečenou bublaninu posypejte práškovým cukrem.

Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a...

Wagyu, japonský poklad chovají i v Česku. Ale nesmí se jmenovat Kobe

Wagyu z farmy Krontorádových

Opravdoví znalci říkají, že kus wagyu steaku v puse vás zaplaví štěstím. Z řeznického pultu na vás doslova svítí jeho...

Mými kavárnami zlepším život na severu Čech, tvrdí podnikatel

Koncept bister, který rozjel Jan Hawelka.

Jan Hawelka je typický selfmademan. Ač je původní profesí stavařský projektant, neopustil ho sen vytvořit síť kaváren,...

Advantage Consulting, s.r.o.
PLÁNOVAČ VÝROBY

Advantage Consulting, s.r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat: 35 000 - 37 000 Kč

Najdete na iDNES.cz