Domácí quesadilla
Recept poslal Roman Vlček.
Suroviny: Kuřecí maso, paprika, kukuřice, cibule, fazole
Postup: Nejprve si připravíte masovou směs, do té dáte vše, co vám chutná. „Já do ní dal na malé kousíčky nakrájené kuřecí maso, papriku, kukuřici, cibuli a někdy dávám i fazole,“ říká čtenář. Vše zprudka orestujete na pánvi na olivovém oleji, dokud není maso hotové.
Zde posílejte čtenářské receptyAž do konce prázdnin posílejte své nejoblíbenější grilovací recepty. Zúčastníte se tak soutěže o elektrický gril a další ceny (viz box dole). Posílejte nejraději šířkové fotografie společně s receptem obsahujícím jednak soupis surovin a postupem práce. Kompletní zadání najdete zde. |
Poté si připravíte tortilly, na jednu polovinu namažete jemnou vrstvou zakysané smetany a přidáte na ni připravenou masovou směs, kterou jste před tím nechali vychladnout.
Pak na maso nasypete sýr. „Já většinou používám směs čedaru a goudy, chuti sýru se dobře prolnou,“ doporučuje čtenář.
Nakonec tortillu přeložíte, aby vznikl půlkruh, a vložíte na gril. Pokud používáte kontaktní gril, tak jemně přimáčkněte a grilujte asi 5 minut, dokud tortilla nezačne zlátnout. Pokud grilujte na venkovním grilu, opečte ji z obou stran.
Počkejte, až trochu vychladne, jinak mívá tendenci se rozpadat, a nakrájejte. Quesadillu nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Teď už jen stačí přidat nějakou omáčku, například guacamole, nebo nějakou BBQ omáčku.
Velká letní grilovací soutěž o ceny
Ceny do soutěže věnovala značka špičkových spotřebičů SAGE, o které se hraje. Pravidla soutěže najdete zde.
Kontaktní gril SGR700BSS. Je vybavený oboustrannými vyměnitelnými keramickými deskami. Na každé grilovací desce lze grilovat jiný pokrm díky separátnímu ovládání každé desky zvlášť.
3x udicí pistole Sage
Udicí pistole vám dovoluje povýšit různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek.3x poukaz pro dva na Sage Academy
Zúčastněte se Sage kurzu a staňte se mistrem v přípravě masa.10x kuchařská zástěra Sage
Zástěra, v níž se při grilování budete cítit jako šéfkuchař.Videa z kurzů Sage Academy
Více najdete na www.SAGECZ.cz
Kuřecí čtvrtky v marinádě
Recept poslal Milan Šafář.
Suroviny: Kuřecí čtvrtky, grilovací koření, česnek, olej
Postup: Směs grilovacího koření, česneku a oleje smícháme podle chuti a potřeby „slanosti“ v malém kbelíčku. Kuřecí čtvrtky „vykoupeme“ v grilovacím nálevu, vložíme do sáčků pro vakuovačku, zavakuujeme a uložíme společně se kbelíčkem s grilovacím nálevem na 24 hodin do lednice.
Před rožněním potřeme grilovacím nálevem, po 1/2 hodině opět, grilování trvá asi 60 min.
Hovězí rumpsteak s grilovanými fazolkami
Recept poslal Aleš Pietrula.
Suroviny: Hovězí rumpsteak (část z květové špičky), slanina, fazolové lusky
Postup: Dobře rozpalte gril a poté do grilovací misky vložte slaninu, kterou propečte a přidejte fazolové lusky. Steak vyndejte ideálně hodinu před grilováním z lednice.
Opečte jej asi 3 minuty z každé strany na medium. Poté osolte a opepřete a nechte pár minut odstát.