náhledy
Smrkové výhonky jsou jakousi alternativní sezonní jarní zeleninou, kterou konzumujte v rozumném množství. Berte jej jako koření, radí Jana Vlková.
Autor: Jana Vlková, www.kytkykjídlu.cz
Šlehačka ochucená smrkovými výhonky příjemně srazí sladkou chuť dezertů.
Autor: Aleksandra Chytra pro knihu Kytky k jídlu v receptech i herbáři
Smrkové výhonky si můžete i naložit na zimu, podobně jako okurky.
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, smartpress.cz
Smrková marmeláda je pracnější, ale v zimě ji oceníte.
Autor: Aleksandra Chytra pro knihu Kytky k jídlu v receptech i herbáři
Smrkové výhonky trhejte v čistém prostředí a v rozumném množství, abyste nepoškodili strom.
Autor: Jana Vlková, www.kytkykjídlu.cz
Trhejte jen měkké smrkové výhonky bez obalů. Před úpravou je přeberte, pokud jste je natrhali v čistém prostředí, oplachovat je nemusíte.
Autor: Jana Vlková, www.kytkykjídlu.cz
Smrkové výhonky trhejte v čistém prostředí a v rozumném množství, abyste nepoškodili strom.
Autor: Jana Vlková, www.kytkykjídlu.cz