náhledy
Smažená mušle
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
Vyloupanou mušli sv. Jakuba před obalováním nejprve osušte.
Autor: video.iDNES.cz
Má-li být recept autentický, budete potřebovat japonskou strouhanku, která má podobu jakýchsi jehliček.
Autor: video.iDNES.cz
Každou mušli obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
Autor: video.iDNES.cz
Obalená mušle svatého Jakuba připravená na smažení
Autor: video.iDNES.cz
Drobečky japonské strouhanky mají podobu jehliček.
Autor: video.iDNES.cz
Smažte v rozpáleném slunečnicovém, nebo řepkovém oleji zhruba dvě minuty a nechte okapat.
Autor: video.iDNES.cz
Servírujte nejlépe ve skořápce mušle sv. Jakuba.
Autor: video.iDNES.cz
Před podáváním smaženou mušli přelijte zeleninovou omáčkou tonkatsu.
Autor: video.iDNES.cz
Smažená mušle svatého Jakuba jako součást japonského menu, které si můžete zkusit připravit i doma.
Autor: video.iDNES.cz
Japonské vánoční menu: nechybí pečená ryba ani bramborový salát. Každý týden vám přineseme další recept.
Autor: YAMATO, Marek Dienstl