Brit propadl kuponingu. Nákup za tři tisíce pořídil za padesátikorunu

aktualizováno 
Šestnáctiletý Jordan Cox se rozhodl, že naučí svoji matku šetřit. Začal sbírat slevové kupony a zařadil se tak do nové kategorie, které se ve Spojených státech amerických začalo říkat extrémní kuponing.

Jordan Cox si kupony pečlivě zakládá. | foto: Profimedia.cz

V době, kdy se ceny potravin zvedají daleko rychleji než platy, se kuponové šílenství přeneslo i do Británie. "Dokud se moji rodiče nerozvedli, nikdy jsem se nestaral, kde se berou peníze na domácnost. Teď však nezbylo nic jiného než mámu začít hlídat. Rozhodl jsem se, že nekoupím nic za plnou cenu," vysvětloval Cox.

Fotogalerie

Jeho osobním rekordem je nákup, který měl původně stát přes sto liber (asi 3 100 Kč) a nakonec zaplatil pouhou libru šedesát. To ovšem není jediným jeho úspěchem. Například vánoční večeři dokázal zajistit za deset pencí.

"Naši měli dohromady příjem 60 000 liber (asi 1 829 760 Kč), teď musíme žít daleko skromněji, náš příjem se smrskl na 8 000 liber (243 970 Kč). Takže jsem se rozhodl, že budu s mámou chodit do obchodu a optimalizovat nákupy. A ideálním prostředkem je kuponing, který se nakonec stal i mým koníčkem," tvrdí.

Akční ceny a slevy v Česku

I v Česku se dá ušetřit, když budete sledovat akční ceny a slevy supermarketů na portálu AkcniCeny.cz

Spokojena i je i jeho matka. "Náš život se radikálně zlepšil. Dřív jsme utratili týdně 160 liber, teď jen deset," vypočítává matka chytrého kuponového rekordmana. Podařilo se jim dokonce získat i poukazy na výlet do Říma a Barcelony.

"Takže je to u nás naopak. Většinou matky odrážejí pokusy svých dětí o nákupy drahých zbytečností, u nás syn učí matku," povzdechla si. A syn místo, aby trávil čas u počítačových her, sbírá noviny a vystřihuje z nich kupony.

Autor:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Nenechte se manipulovat psem z útulku, vychovejte ho, radí psí psycholog

Sandra dostane od psího psychologa jasné rady, jak fenku vychovávat a...

Mladá herečka Sandra je pro drobnou fenku Doui, kterou si vzala ze záchytné stanice, už několikátým páníčkem. A Doui je...

Další z rubriky

První potravinová banka má vlastní kuchyni. Učí připravovat zeleninu

Zaměstnanci a dobrovolníci se chystají zavařovat jablka na štrúdl.

Potravinová banka z obchodů získá hromady lilků či brokolice. Jenže potřební lidé, kteří si tam chodí pro potraviny,...

Jak se vyhnout salmonele. Dejte pozor na křížovou kontaminaci

Mezi jednotlivými operacemi v kuchyni si myjte ruce.

Při práci s kuřecím masem nebo vejci by se podle kuchařů mělo automaticky pracovat tak, jako by se předpokládalo, že...

Manuál, jak pěstovat ty nejběžnější bylinky. I v bytě či za oknem

Bylinky za oknem

Miniaturní zahrádka na okenním parapetu umožní sklízet čerstvé bylinky po celý rok. Většina z nich navíc...

Najdete na iDNES.cz