náhledy
Sirup z bobulí černého bezu. Posiluje imunitu, chrání před nachlazením, můžete ho užívat po lžičkách, přidat ho do jogurtu nebo čaje. Chutná skvěle a hotový je raz dva.
Autor: Getty Images
Bobule řádně propláchněte a otrhejte ze stopek, dobře to jde například vidličkou. Vždy se vyplatí vzít si rukavice, pokud nechcete mít ještě několik dní zabarvené ruce. Vybírejte jen zralé plody, růžové a zelené kuličky bez milosti vyhoďte.
Autor: Getty Images
Omyté bobule dejte do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Přiveďte k varu a nechte je minimálně 20 minut povařit na mírném ohni.
Autor: Getty Images
Směs propasírujte přes síto a tekutinu vraťte do hrnce. Přidejte cukr a kyselinu citronovou (citronovou šťávu) a vařte dalších 20 minut, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne.
Autor: Getty Images
Přidejte cukr
Autor: Getty Images
Přidejte cukr a kyselinu citronovou (citronovou šťávu).
Autor: Getty Images
Hotový sirup nechte trochu zchladnout a přelijte do vyvařených lahví. Zavíčkujte a skladujte v temnu a chladu.
Autor: Getty Images