Diskuse k článku

Oprašte grily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu

Teplé počasí vyláká mnohé z nás přes víkend na zahradu, abychom zahájili grilovací sezonu. Než poprvé rozpálíte gril, proveďte alespoň zběžnou kontrolu, aby akce neskončila fiaskem. Servisním dílem zahajujeme letošní speciální přílohu Grilování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K87a33t49e86ř47i32n10a 61D72r17a80h56o42k40o16u72p77i25l15o52v93á 9326871922163

Já četla: "Oprašte gorily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu" ;-D

+2/0
22.4.2018 10:41
Foto

L21e11n38k44a 38M25a37t39o73u70š45k70o64v66á 9100197806699

;-DR^

0/0
22.4.2018 14:40

P80a12v87e43l 72J60e11ř44á64b77e38k 7101582174227

Drátěný kartáč ne.

Stává se, že ulomený drátek zůstane na roštu a potom se přilepí do grilované maso.

A potom je to už jen o štěstí, zda drátek se zapíchne do nějaké části trávicího ústrojí.

0/0
22.4.2018 7:41

L56u73d61v64í90k 17G50a79j46d61o70š34í69k 2885813414902

Blbost. Pokud rošt opravdu vyčistíte a nezůstane na něm vrstva lepkavého, připeklého tuku, tak na něm žádný drátek nemůže zůstat. Nemá jak.

0/0
22.4.2018 19:10

P92a86v32e24l 77J21e51ř30á32b81e50k 7741742824627

To není blbost, ale realita.

Jedná se právě o tu drobnost - pokud rošt opravdu vyčistíte.

A nemá jak - litina je na povrchu zpravidla hrubší než třeba nerez, a ty kousky drátků se mohou v některých škvírách odlitku zachytit (možní to bude i v mezírkách svařovaného roštu apod.).

Na trhu je tolik provedení roštů, že je dost pravděpodobné, že některé budou mít různé zdánlivě neškodné mezírky, drsnosti povrchu atd.

0/0
23.4.2018 20:03

L93u89d27v14í39k 83G20a79j97d69o95š50í84k 2375863664532

Když už nic, tak snad máte oči a víte co děláte. Možná u lidí s naprosto vyfičenou makovicí bych to ještě snad pochopil, ale ti si drátek v buřtu skoro zaslouží.

Osobně by mě nikdy nenapadlo něco takového řešit, protože když už drhnu rošt, tak pak vypadá jak nový a je zcela vyloučeno, aby na něm nějaký drátek zůstal. Natož aby se nepozorovaně zapíchl do jídla.

0/0
23.4.2018 23:10

H36a17n77u76š 66H46o81r90á98k 9691104886453

Hele Burza, nejidealnejsi neni nejoptimalnejsi;-)

0/0
21.4.2018 22:36

V50l62a50s89t35i10m92i41l 55Š63t15e30c78h86e69r 1425735639855

Nevím ,co na tom grilování každý vidí.Maso je dobré,ale jeden víkendový večer a měsíc to nemusím.

+2/0
21.4.2018 20:36

M98i59c75h14a81l 72T58r49i64s63k48a 2570207862667

Kvalitni maso nepotrebuje marinadu.

+9/0
21.4.2018 17:05

V23á42c44l64a58v 98K95r20č61m53á91ř 1765168692765

Hurá, začíná sezóna smrdění spáleným uhlím Rv

+4/−8
21.4.2018 8:58

D18a35n21a 60T34e81n11z14l40e13r 5680852595963

Uhlí voní, což se nedá říct o spáleném jídle. :-)

+11/0
21.4.2018 12:00

V90á15c16l33a68v 35K26r50č96m57á25ř 1325508502925

A teď ještě tu o karkulce.

0/−3
21.4.2018 21:52

T31o48m76á47š 59N32o44v87á34k 2368686328372

Byla jednou jedna Karkulka...

0/0
22.4.2018 16:20

Najdete na iDNES.cz