V Londýně nabízejí selfieccino. Do pěny na cappuccinu udělají váš portrét

aktualizováno 
V kavárně na Oxford Street v Londýně mají nový hit: selfieccino. Do mléčné pěny v kávě vyrobí portrét, který si sami vyfotíte. Pak ho pošlete do aplikace kávovaru, který ho „zakouzlí“ do vašeho šálku.

Novinku zavedla kavárna The Tea Terrace, což je pobočka sítě obchodů House of Fraser. Funguje to tak, že si ve svém telefonu vyfotíte sefie a pošlete ho svému baristovi.

Fotogalerie

Ten „předá“ portrét do speciálního stroje Cino, který na šálku cappuccina dokáže vykouzlit z pěny portrét. Je to jako kdyby 3D tiskárna pokryla povrch kávy mléčnou pěnou. 

Na našem videu se můžete podívat, že podobizna je v rámci možností poměrně věrná – alespoň se zdá, že zákazníci jsou celkem spokojení. A jsou smíření i s tím, že celý proces trvá asi čtyři minuty, tedy déle než při přípravě běžné kávy.

„Myslím, že je obrázek docela přesný,“ tvrdila jedna ze zákaznic Safirah Safirová. „Nevím, jak to funguje, ale obrázek se jim povedl,“ řekla. „Stroj jsme představili před pár dny a za tu dobu si selfieccino objednalo přes 400 zákazníků,“ říká majitel kavárny Ehab Salem.

Sefieccino je sice o něco dražší než běžné cappuccino, stojí v přepočtu asi 160 korun, ale touha poznat něco nového i tak táhne do kavárny nové zákazníky. A první „povinností“ je vyfotit se se svou kávou a poslat foto na sociální sítě.

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Koho nebaví čistit toaletu, může si na to objednat přenosného robota

Giddel se umí naučit, jakou mísu používáte.

Robot Giddel za vás udělá špinavou práci na toaletě. Tříkilový přístroj umístíte mezi keramiku a prkénko a on pak čistí...

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

Známe vítěze infrasauny, první cenu si odnesl snímek z horského srubu

Se svou přítelkyní relaxujeme nejraději aktivně. Pro většinu lidí by...

Soutěž o nejlepší místo k relaxaci zná svého vítěze. Stal se jím snímek, který poslal David Kudr. Jen těsně v...

Najdete na iDNES.cz