Šéfkuchař Marco Simonis ukazuje, že z invalidního křesla se dá uvařit všechno. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Vařit na vozíku? Těžší je shánět v Praze lidi, říká rakouský šéfkuchař

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Vídeňský šéfkuchař Marco Simonis, se po úspěchu svých rakouských brasserií vydal do Prahy – a to rovnou do gastronomického srdce metropole v oblasti Dlouhé třídy. V rozletu ho nebrzdí ani invalidní vozík.

Začalo to před 13 lety. „Měl jsem nehodu ve vinicích, se sklínkou v ruce jsem se tam prostě zničehonic složil.“ Když to Marco Simonis takhle popisuje, je těžké udržet vážnou tvář. Zvlášť když si vídeňský šéfkuchař na vozíku všimne vašich cukajících koutků a sám se rozesměje: „Ale to se vůbec nestyďte, že vám to připadá legrační, já se těmi okolnostmi dnes už taky bavím.“ Ovšem pozor, na invalidní křeslo ho neupoutala kuriózní nehoda z koštu, nýbrž svalová dystrofie. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři