Pátek 21. ledna 2022, svátek má Běla
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 21. ledna 2022 Běla

VIDEO: Zkuste kuřecí prsa jinak. Pohlreich je zabalil do listového těsta

Kuřecí prsa jsou nejjistější variantou, jak „bezbolestně“ nakrmit rodinu a přitom máte jistotu, že se nebude nikdo nad jídlem ofrňovat. V dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut, který běží na Primě, Zdeněk Pohlreich ukázal, jak je připravit trošku jinak, přitom příprava je snadná a rychlá.

Pohlreich kuře pečené v listovém těstě přirovnal třeba k beef wellingtonu a podobným světovým jídlům, které používají podobnou techniku. Maso samotné se narychlo opeče na pánvi jen na barvu, pak se zabalí do listového těsta a nechají se zapéct v troubě.

Tak se dosáhne v jednom kroku vytvoření krusty na povrchu masa a maso se zároveň propeče až do svého jádra. Což šetří čas i energii. Tajemství chuti podobného pokrmu je v tom, že skrývá nějaké tajemství uvnitř. 

V případě tohoto kuřete spočívá v sýru a bylinkách. „Nemusíte se jich bát, kuře je dost jemné,“ říká.

Když je kuře dostatečně opečené, dejte ho stranou, slijte omastek a zastříkněte bílým vínem. Po vyvaření přidejte trošku vývaru. Stane se tak po přidání bešamelu základem omáčky pro servírování.

Ke kuřeti přisypejte nasekané bylinky a kousek krémového sýra a promíchejte, aby se prso ve směsi promíchalo. A pak už můžete začít obalovat.

Plát listového těsta potřete vajíčkem, přidejte prso a pečlivě zabalte. Porci ještě nakonec opět potřete rozšlehaným vejcem a v pekáčku vyloženým pečicím papírem pečte 10–12 minut na 190 °C.

Šéfem za pár minut

Pořad můžete sledovat na Primě každou neděli ráno a reprízu v pondělí před půlnocí. Recepty najdete na Sefemzaparminut.cz.

Mezitím si v pekáčku s vínem a vývarem doděláte omáčku, můžete přidat ještě trochu hořčice a smetany a můžete servírovat. Jako přílohu použil Pohlreich chřest, co není právě sezonní zelenina, ale lze to pochopit, zřejmě se tento díl natáčel na jaře, kdy ho bylo všude hodně. 

Přílohu zvolíte podle toho, co máte právě po ruce a podle chutě. Základ bude výborný tak jako tak.

Ingredience:

  • hořčicový bešamel
  • máslo
  • hladká mouka
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • muškátový ořech
  • dijonská hořčice
  • kuřecí prsa
  • kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bílé víno
  • drůbeží vývar
  • bazalka
  • oregano
  • krémový sýr
  • dijonská hořčice
  • smetana
  • listové těsto
  • vejce
  • zelený chřest
  • sůl

Postup:

Nejprve si připravte bešamel. V rendlíku rozehřejte máslo, zasypte ho hladkou moukou a míchejte. Směs zalijte studeným mlékem, rozmíchejte a provařte. Osolte a opepřete a přidejte trošku muškátového ořechu.

Vmíchejte dvě lžíce dijonské hořčice a důkladně bešamel promíchejte. Pokud ho nevyužijete celý, vydrží až dva dny v lednici.

Kuřecí prsa osolte a opepřete a zatáhněte maso z obou stran na pánvi s olejem. Dejte ho stranou trochu vychladnout a z pánve slijte olej. Pak na pánev nalijte trochu bílého vína a vývar. Jakmile se budou vařit, rozmíchejte v pánvi hořčicový bešamel. Než omáčku doděláte, nechte péct maso.

Čerstvé bylinky smíchejte s lžící krémového sýra a kuřecí prsa směsí důkladně potřete. Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem, položte doprostřed naložené maso a zbytek sýra s bylinkami. 

Důkladně vše zabalte a dejte na pečicím papíru do pekáčku. Balíček ještě jednou potřete vejcem a pečte v troubě rozpálené na 190 °C zhruba 10 až 12 minut.

Mezitím dokončete omáčku. Z pánvičky ji přelijte do rendlíku a ještě ji nařeďte vývarem. Rozmíchejte v ní lžíci hořčice, vlijte trochu smetany a provařte. Na poslední chvíli vmíchejte pár nakrájených lístků čerstvé bazalky.

Zelený chřest okrájejte a vložte do vroucí osolené vody. Vařte maximálně 8 minut, aby si zachoval krásnou barvu.

Hotové maso nakrájejte a podávejte s chřestem a omáčkou.

Autor:
  • Nejčtenější

Nová superpotravina? Hroznové víno sníží cholesterol už za čtyři týdny

Zdravější střeva, imunita i srdce, nižší cholesterol a menší riziko infarktu. S tím vším by nám podle amerických vědců...

Čech ulovil ve Slovinsku obrovskou hlavatku. Měla skoro 120 centimetrů

Lov hlavatek je bez pochyby jednou z největších výzev, které může rybář v Evropě zažít. Ze Slovinska se před pár dny...

Česko hledá národního ptáka. Hlasujte, zda orla, sokola, či kachnu se zelím

Nová vláda v programovém prohlášení oznámila, že České republice chybí národní pták. Proto se zavazuje, že spolu s...

VIDEO: Kutilové podcenili Vodochodského, na jejich houpačku se neodvážil

V dalším díle reality show Dream Team – Mistři dílny dostali soutěžící za úkol vyrobit zahradní posezení s grilem. Tým,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvouletou boxerku lze převychovat, i když tahá na vodítku a loví kočky

Boxerku Pepinu má paní Daniela od štěňátka, dokonce s ní chodila na cvičák, jasné povely a důslednost ovšem nejsou její...

ANALÝZA: Tři důvody, proč Rusko vpadne na Ukrajinu. A tři další, proč ne

Premium Copak se asi odehrává v hlavě Vladimira Putina? To je otázka, kterou dnes řeší celý svět. Ruský prezident rozehrál...

Velký test samotestů na covid: lépe fungují výtěrové, některé neodhalí nic

Premium Ještě před dvěma lety znamenaly dvě čárky na testu, že se budou chystat křtiny, delta byly americké aerolinky, gama...

Nevěra dříve či později vztah zničí. A není cesty zpět, říká filmařka Sedláčková

Premium Vede doslova dvojí život ve dvou zemích. Ve Francii pracuje Andrea Sedláčková především jako střihačka filmů, u nás...

  • Další z rubriky

Automat sice měří častěji, ale na manuál nemá, říká pozorovatel počasí

Petr Janoušek z Jihlavy má nezvyklého koníčka. Je dobrovolným pozorovatelem počasí. Záznamy si systematicky vede už...

Fenykl, to je svěží zdravá chuť v zimní kuchyni. Receptů máme spoustu

Pro mnohé z nás tak trochu neznámý, ale úžasný fenykl patří mezi zeleninu, která se dá zužitkovat a spotřebovat celá:...

Zlaté mléko po ránu rozproudí energii. Kurkuma je zeštíhlující zázrak

Stačí jenom špetka. Zářivě oranžové koření intenzivně povzbudí látkovou výměnu a napomůže tak rychlému zeštíhlení. Ani...

Dostupná trojka, s níž zvládnete úklid domácnosti: lógr, ocet a citron

Gruntování před svátky, po svátcích, po silvestru. To vyšťaví nejednu ženu jak fyzicky, tak i finančně. Což o to, může...

V obchodním centru Galerie Butovice vyřídíte vše, od pestrého nakupování až po vyzvednutí zásilky na poště
V obchodním centru Galerie Butovice vyřídíte vše, od pestrého nakupování až po vyzvednutí zásilky na poště

Navzdory nepříznivé situaci dnešní doby, otevřelo obchodní centrum Galerie Butovice několik dalších obchodů a rozšířilo svou pestrou nabídku o...

Co bolí nejvíc? Ani porod, ani kopanec do varlat. Lékaři sestavili žebříček

Bolí nejvíc porod, nebo když muže nakopnete do varlat? Ani jedno. Podle průzkumu britské Národní zdravotnické služby...

Čtyři typy žen, které by chtěl mít každý muž po svém boku. Jste mezi nimi?

Možná právě vy si lámete hlavu nad tím, jak si zajistit přízeň stávající či budoucího partnera? V tomto směru záleží na...

Praktiky ve vile Playboy: orgie, orální sex se psem i ošklivé prostitutky

V novém dokumentu Secrets of Playboy (Tajemství Playboye) promluvily bývalé playmates o praktikách ve vile zakladatele...

Začínal se čtyřmi zaměstnanci, dnes jich má devadesát a prodává i do světa

Svou firmu založil navzdory již existující konkurenci. Po úspěšném startu začal s vlastní výrobou výtahů, později...

Pořízková ukázala vrásky a šediny. Stárnoucí ženy z médií téměř vymazali, říká

Pavlína Pořízková (56) se pochlubila neretušovanou fotkou s odrůstajícími šedinami. Podle české topmodelky je přirozené...