Diskuze

Pohlreich začal novou show kuřetem, Fabešová předvedla božskou bábovku

Zdeněk Pohlreich připravil nový seriál, který by měl prezentovat jednoduché a rychlé recepty. A protože ženský element by neměl chybět stejně jako sladká tečka za každým jídlem, spojil se s cukrářkou Ivetou Fabešovou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jsou recepty jak z Otce Kondelíka a ženich Vejvary, od Ignáta Hermanna.;-D

Pro středostavovské paničky, co mají čas se s tím patlat (hodinu a půl pečeme bábovku, okořenění rozvoněným ingrediencemi... platlámo, patlámo a odvažovat na laboratorních váhách pomalu).;-)

No a manžílek vydělává ty desetitisíce: 50 a výš, takže milostivá je "sama doma" a vyvařuje, aby se nenudila. ;-D

0 0
možnosti

Kristepane, už je tu zase. Došly finace? :-(

0 0
možnosti

Nebylo by jednodušší napsat POČET bílků v receptu? To si paní cukrářka myslí, že budu bílky odvažovat?

0 0
možnosti

Jen nechápu proč to vysíláte tak pozdě?

0 0
možnosti

To musí být šíleně sladká bábovka, už mléčná čokoláda sama o sobě je až moc.

1 0
možnosti

Moc okatý product placement, v podstatě zbytečný pořad a to mám Zdenka za Ano šéfe rád.

0 0
možnosti

Pochvala pro kuchaře, žádné sprosté slovo a kolegyni pochválil. Recepty praktické. Jen se mi zdá, že moc solí (max. doporučený denní příjem je 3-5g). Musím se naučit kořenit, to je dobrá finta.

Paní cukrářka je jistě dobrá, ale pokud je čokolády 1,8x víc než mouky, cukru 2,5x více než mouky, a másla 0,7 co mouky, tak to bude dobré i kdybych to dělal já. Nezdravý a nepraktický recept. Takže palec dolů. Viz suroviny:

270 g bílků

90 g cukru krupice

130 g másla + na vymazání formy

60 g rostlinného oleje

300 g mléčné čokolády

180 g cukru krupice

180 g žloutků

165 g hladké mouky + na vysypání 10 g kypřicího prášku

0 0
možnosti

Nesmíte jí sežrat celou sám...

1 0
možnosti

Připomíná mě to, co říkává kolega v laborce: "Špetka soli? Co to je špetka soli? Kdyby tam bylo 0,6 gramu na litr, hned vím, co si pod tím mám představit." :o)

Jinak osobně jsem vejce na gramy ještě nikdy nevážil; jak tu v diskusi zaznělo, asi to někdy může být důležité, ale zrovna u bábovky o tom celkem pochybuju. Pečeme ji spolu s tříletou dcerkou celkem pravidelně - a když ona váží a míchá suroviny, jsem rád za odchylku ±10% :-) A stejně je vždycky dobrá...

10 0
možnosti
Foto

A79l83e97š 60B93a63l86o84u83n

30. 10. 2020 9:46

Hurá! Pohlreich neumře hlady jako ostatní krachující restauratéři! K čemu najednou je dobra televize....:-)

3 15
možnosti

"Najednou"? On se někdy Pohlreich nad TV ošklíbal? Vždyť s nimi spolupracuje roky.

13 0
možnosti

Z kolika vajec je 270g bílků?

Tyhle recepty miluju :-/

31 1
možnosti

A co teprve 180g žloutků!;-)

7 0
možnosti