I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

aktualizováno 
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve Vodňanech, byl z nabídky čerstvých ryb nadšen. Ne tak už z jejich úpravy ve zdejší kuchyni.

Kuchyni vládne ve své restauraci bývalý kamioňák, který v prostoru pronajatém od města - s podmínkou, že nabídku musí z poloviny tvořit rybí jídla - dokázal utopit přes tři miliony korun. Kuchyň je sice vybavená profesionálně, ale cit pro řemeslo tu zcela evidentně chybí.

Nad jídly připravenými podle „Kluků v akci“, případně ještě amatérsky upravenými, Pohlreich jen zvedá obočí. A je mu líto, do jak smutné podoby - i co se chuti týká - v téhle kuchyni dokážou přivést kvalitní čerstvé suroviny.     

Fotogalerie

Na jednu stranu je majitel ochoten do restaurace znovu a znovu investovat, i když je zadlužen až po uši u kamarádů i u banky, na druhou stranu mu chybí elementární základy dobré přípravy jídel a cit pro správnou kombinaci chutí. 

Kuchyně tak sice nepostrádá moderní konvektomat, ale nikdo se neobtěžuje jeho čištěním, takže čerstvá ryba v něm připravená zapáchá spáleninou a chytá nepříjemnou pachuť. Zdá se, že tahle posádka nemá šanci na přežití.

Urputná snaha vše napravit tím, že ze dne na den majitel zaneřáděný konvektomat vyhodí a koupí nový (což je investice v řádu statisíců) působí naprosto zoufale. S takovým hospodařením by nikdo daleko nedošel.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

A přesto tato vodňanská partička „od soudku“ šéfa při přepadovce za pár týdnů příjemně překvapí. Dokonce jejich kuchyni odmění hvězdičkou.

Zřejmě si tu vzali jeho rady k srdci a zapracovali na sobě, na jídelníčku, na interiéru - a hlavně na poctivé přípravě jídel. Protože kvalitní suroviny tu používali od počátku. Majitel a šéfkuchař v jedné osobě zřejmě překousl fakt, že ho Pohlreich učil připravovat rybu na pánvičce, a od té doby to tak dělá.

Autor:

Nejčtenější

Jižní Morava může za 50 let vypadat jako spálené vnitrozemí Středomoří

Jak bude vypadat Jižní Morava v roce 2069? Odborníci se shodují, že se oteplí...

Také jste četli, že u nás kvůli globálnímu oteplování vznikne step, či dokonce další Sahara? Tak zle nebude. Magazín...

Chtěl bydlet v lese. Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy

Jezírko má plochu zhruba 1 000 metrů čtverečních, lesní porost okolo vznikl...

Takový malý soukromý les si pro sebe a svou rodinu založil na okraji Pardubic pan Milan. Takzvaně na zelené louce,...

Čtenáři ocenili citlivý přístup k téměř stoleté zahradě po předcích

Vítězné zahrady 1. kola soutěže Nejkrásnější zahrada

Celý týden měli čtenáři iDNES.cz možnost hlasovat a vybrat pětici nejkrásnějších zahrad, u nichž oceňují jak jejich...

Tatarák s koňakem i indické kari. Uvařte si oblíbená jídla Karla Gotta

Takto si Karel Gott užíval v restauraci u italského kuchaře Emanuela Ridiho.

Karel Gott, který 14. července slaví životní jubileum, nepatří k vybíravým celebritám. Miluje tradiční česká jídla, ale...

Statek v malebném údolí s rozlehlou zahradou, které dopřávají volnost

Jezírko v zahradě založili rodiče před třiceti lety. (Statek v údolí na...

Téměř tři čtvrtě hektaru na jihovýchodním svahu a na něm zpustlá zahrada se starými třešněmi. To byla před třiceti lety...

Další z rubriky

KVÍZ: Etiketa stolování. Víte, jak se neztrapnit v restauraci?

Jak se vyznáte v etiketě v restauraci?

Nad etiketou většina lidí mávne rukou. Základní pravidla stolování by měl však ovládat každý, kdo si nechce v lepší...

Postihne-li vás běhavka, zkuste místo pilulek ostružiník či majoránku

Čas nedobrovolně strávený na WC mohou zkrátit bylinkové čaje.

Není nutno sahat hned po pilulkách, když jsou po ruce ty správné bylinky. Poradí si i s průjmem, který dokáže život...

Základem margarínu, náhražky másla pro námořníky, byl původně hovězí lůj

Náhražka másla - margarín se vyrábí už 150 let. Jen receptura se od té doby...

Přesně před 150 lety, 15. července 1869, přihlásil francouzský chemik a lékárník Hippolyte Mege-Mouriés patent na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz